Bewoonbare planeet ontdekt en….. vlak bij!

Bewoonbare planeet ontdekt, om de hoek van de aarde!

Het wordt steeds gemakkelijker een plek buiten de Aarde te vinden om uit te wijken ivm 2012. Dichtbij de Aarde is een planeet die bewoonbaar is! Nou wat wil een mens nog meer in de week dat de Klimaattop eh als een zeepbel uit elkaar spat?

Een observatorium in Australiƫ heeft twee planeten ontdekt die er net zo uitzien als de Aarde. En ze zijn niet eens zo ver weg. Als er de komende dagen eventjes geen wolken zijn, moet je eens proberen het sterrenbeeld Maagd te ontdekken. In dat stelsel ligt een heldere ster met de naam 61 Virginis.

Rond deze ster, slechts 28 lichtjaren van ons verwijderd, draaien drie planeten die leven zouden kunnen bevatten.

Dat beweert een team van Australische sterrendeskundigen. Zij hebben de planeten, die je niet kunt zien, ontdekt door te kijken naar de invloed van hun zwaartekracht op de ster, het zogenoemde ‘wiebeleffect’. De planeten zijn allemaal wel wat groter dan onze Aarde. De kleinste is vijf keer, de grootste vijfentwintig keer zo groot als onze planeet. Toch liggen ze allemaal zodanig dicht bij hun zon dat er leven zou kunnen ontstaan, denken de AustraliĆ«rs.

Met onze huidige technologie zijn deze planeten te ver om heen te reizen. Maar 28 lichtjaren is voor een toekomstige beschaving wellicht een overbrugbare afstand. Wetenschappers zouden dan een kijkje kunnen gaan nemen.

Foto: Nasa.

Bron: www.msn.com en generation-phoenix.nl

Lees ook:Mogelijk leven op nieuwe planeet…
Lees ook:Super kleine ster in heelal gevonden…
Lees ook:Vinden we ooit een andere planeet om op te leven…
Lees ook:Is er leven op…
Lees ook:Mogelijk nieuwe planeet ontdekt…

Geen reacties // Reageer