Gelukskatje en Chinese geluksmunten

Soms moet je het geluk in eigen handen nemen. Zo staan bij mij in de hal maar liefst twee gelukskatjes. Deze beeldjes zijn een populaire talisman in onder meer Japan en China. De echte naam is Maneki Neko, dat letterlijk ‘wenkende kat’ betekent.

Deze gelukskatten zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar in bijvoorbeeld toko’s. De meeste grote steden hebben wel zo’n winkel en anders kun je ze op internet bestellen. Het originele exemplaar is wit, maar tegenwoordig kun je ze ook in andere, hippe kleuren kopen. Bij Chinese restaurants en snackbars kom je vaak gouden ‘katten’ tegen. Met een Lucky Cat waait het geluk als het ware naar je toe. De afgelopen jaren hebben deze katten dan ook een plaatsje in de Westerse samenleving weten te veroveren. Al deze katten hebben gemeen dat ze een pootje heffen. Als het linkerpootje wuift, heet ze mensen welkom. Zelf heb ik een katje met een linkerpootje en een andere Maneki Neko dat met haar rechterpootje wuift. Want wanneer het rechterpootje op en neer gaat, haalt dit geluk en rijkdom naar je toe. De meeste katten werken op een batterij, maar je kunt er ook kopen die op zonne-energie werken, zodat je er van verzekerd bent dat ze altijd op en neer gaan.

Om er zeker van te zijn dat ik niet op zwart zaad kom te zitten, heb ik mijn portemonnee Chinese geluksmunten. Deze munten worden gezien als tekens voor rijkdom, geluk en succes zowel op het persoonlijke vlak als zakelijk. Zelf heb ik er drie op zak die meestal middels een rood koord met elkaar verbonden zijn. Een Chinese geluksmunt brengt financiële overvloed, welvaart en succes in zaken. Als je een Chinese geluksmunt in je beurs stopt, zal je bezit vermeerderen. Helaas heb ik van dat laatste nog niets gemerkt.

Lees ook:Chinezen en het getal acht
Lees ook:Dromen over zwarte katten is juist positief!
Lees ook:Olifanten zijn geluksbrengers
Lees ook:Een zwarte kat is niet voor de poes
Lees ook:Maak je eigen talisman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>