Kijkje in glazen bol

Koop je glazen bol op Marktplaats en voorspel de toekomst van je vrienden en vriendinnen op feestjes. Succes gegarandeerd. Jaren geleden kwam ik deze advertentie ook al eens tegen op internet. Wie wil dat niet de toekomst binnen handbereik?

Een glazen of kristallen bol heeft iets magisch. Als klein meisje dwarrelde ik over een kermis en belandde bij een caravan met een vrouw die de toekomst voorspelde met een glazen bol. Wat ze precies zei, weet ik niet meer. Wel is de sfeer die er hing mij altijd bij gebleven.  Het werken met een glazen bol is één van de oudste voorspellingskunsten die er bestaat en wordt nog steeds gebruikt om de toekomst te voorspellen. Waarzeggers die op deze manier werken, hebben elk hun eigen methode. Soms moet je van te voren een afspraak maken zodat hij of zij zich kan voorbereiden op je komst. Bij de ander, zoals in mijn geval destijds op de kermis, kun je gewoon binnenlopen. Wel is belangrijk dat de  glazen bol brandschoon en er geen vlekje op te bespeuren is.

Het spannendste moment is of de glazen bol zich gaat vullen met een witachtige, wolkige substantie waarin beelden verschijnen. Deze beelden kunnen klein of groot zijn, stil staan of juist bewegen. De waarzegger moet deze beelden zien te interpreteren omdat ze betrekking hebben op jouw leven. Als uitgangspunt wordt gebruikt dat’ licht’ gunstig is en donker minder positief. Zelf ben ik niet zo’n voorstander om de toekomst te laten voorspellen. Mijn ‘angst’ is dat ik daarmee mijzelf openstel voor het onbekende en daarmee de  regie over mijn eigen leven uit handen geef. Voor mij mag de toekomst dan ook nog even een raadsel blijven. Wel vind ik de glazen bol een geweldig fascinerend instrument om de toekomst te voorspellen.

Lees ook:Waarzegger maakt mensen aan het huilen
Lees ook:Wat zijn jouw bevindingen met de glazen bol?
Lees ook:Ik verkies tarot boven de I Tjing
Lees ook:Hoe voorspel je de toekomst met vogeltjes?
Lees ook:Hoe voorspel jij de toekomst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>