Werken met inzichtkaarten

Mensen die al eerder met inzichtkaarten hebben gewerkt, weten dat toeval niet bestaat. Dat is meteen het principe achter inzichtkaarten. Voor je begint met het trekken van een kaart, moet je eerst de kaarten net zolang schudden  totdat je er een goed gevoel bij hebt. Laat vervolgens je hand over de kaarten gaan en stop bij de kaart die prettig aanvoelt. De tekst op deze inzichtkaart heeft betrekking op hoe je op dat moment in het leven staat.

Inzichtkaarten dienen als leidraad voor datgene waar je mee bezig bent of waarmee je (mogelijk) worstelt. Zoals de naam al zegt: ‘ze geven je inzicht in dagelijkse kwesties en sturen je bij daar waar mogelijk is’. Ze bevatten wijsheden en aanmoedigingen. Voor mij zijn inzichtkaarten dan ook niet meer dan een steuntje in de rug. Soms vergeet ik weken er één te trekken en dan opeens een paar keer per week een kaart. Zelf heb ik verschillende kaarten liggen waaronder spirituele inzichtkaarten. In mijn pakje zitten 80 verschillende kaarten. Het zijn allemaal witte kaarten met alleen een tekst.

Meestal trek ik ’s morgens een kaart omdat de dag nog aan mijn voeten ligt. De dag kan dan in het teken van die kaart staan. Tot nu toe heb ik altijd een andere kaart getrokken. De bedoeling is dat de je de tekst op de kaart in gedachte houdt en er over nadenkt. Mocht je een paar keer dezelfde kaart trekken, dan duidt dat er op dat je ‘iets’ met deze boodschap moet doen. Als je gevoelsmatig bent ingesteld, is de betekenis van de kaarten eenvoudig te begrijpen. Toch duurt het ook bij soms even voor de werkelijke betekenis doordringt,maar meestal weet ik aan het eind van de dag wat de kaart voor mij in petto had.

Lees ook:Wie wil er een inzichtkaart…
Lees ook:Boeddha-kaarten; welk inzicht krijg jij vandaag…
Lees ook:Boodschappen van dolfijnen vrolijken je dag op…
Lees ook:Welk set Inzichtkaarten past bij jou…
Lees ook:Ultieme inzichtkaarten van Dick Nijssen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>