Reinig je huis met salie

Als je met meerdere mensen in een huis woont, kan het gebeuren dat bepaalde energieën blijven hangen. Als alles lekker gaat, vult het huis zich met positieve energie. Je hoeft dit niet direct te voelen, maar de meeste mensen hebben het gevoel dat het ‘thuis’ prettig aanvoelt.

Het tegenovergestelde gebeurt natuurlijk ook. Door bepaalde gebeurtenissen, kan de harmonie die er in een huis hangt, worden verstoord en raken mensen uit balans. Ook ik ondervind regelmatig dat de sfeer die thuis hangt niet prettig aanvoelt. Ik word narrig en heb een korter lontje. Het gevolg is dat deze negativiteit zich opstapelt en zijn uitwerking heeft op mijn dochter en mijn huisdieren.

Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd je huis te reinigen van zijn negativiteit. De gemakkelijkste manier is het gebruik van witte salie. Soms doe ik het door het branden van een wierookstokje (salie), maar meestal ga ik een stapje verder. Zo heb ik altijd gedroogde salie in huis. Salie werkt zuiverend en is, gebundeld in een bosje, verkrijgbaar in onder meer new age-achtige winkels. Losse (gehakte) salie werkt overigens niet. Wel kun je eventueel een bosje salie kopen en laten drogen. Reinigen met salie wordt ook wel ‘smudgen’ genoemd.

Voor het reinigen gebruik ik een Abalone schelp met kooltjes. Zodra de kooltjes branden, leg ik er  de salie op. Als er rook van de salie afkomt, kan het smudgen beginnen. Eerst reinig ik mijzelf en vervolgens mijn dochter met de rook die van de salie afkomt. Om de rook goed te verspreiden kun je een veer gebruiken. Zelf doe ik het met mijn handen. Vervolgens reinig ik alle hoeken van een kamer. Als ik klaar ben met een ruimte zet ik een raam open zodat de negatieve energie naar buiten kan stromen.

Lees ook:Wel of niet (zelf) je huis reinigen met salie…
Lees ook:Desert Sage; jezelf ontdoen van negatieve energie…
Lees ook:Hoe reinig jij edelstenen…
Lees ook:Salie, schelp, veren en spreuk
Lees ook:Pas op met salie en wierook…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>