Witte magie

Veel mensen vragen zich af of ‘magie’ wel echt bestaat en wat het verschil tussen zwarte en witte magie is. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: witte magie werkt vanuit een helende kracht en zwarte magie is vaak gebaseerd op het uit balans halen van… Toch heb je beiden nodig om het juiste evenwicht te bewaren. Gebeurd dat niet dan ontstaat er veel onrust.

Als ergens het woord ‘magie’ valt, kijken mensen vaak vreemd op. Het woord komt dan ook lang niet bij iedereen even sympathiek over. Jammer, want bij magie draait het eigenlijk uitsluitend om energieën. Als je dan ook nog eens bedenkt dat alles om je heen uit energie bestaat, is de nare smaak die het woord oproept nergens voor nodig. Iemand die magie gebruikt ofwel een magiër, kan zijn energie goed sturen. In de meeste gevallen gebruikt hij die om bepaalde doelen te bereiken en vertrouwt daarbij op zijn concentratie, intuïtie en verbeeldingskracht. Hij is daarin vrij om zijn eigen weg te kiezen. Dus voor witte of zwarte magie.

Toen ik twaalf was, vond ik op een rommelmarkt een boekje over witte magie. Ondanks dat het onderwerp mij erg aanspreekt, heb ik er nooit iets concreets mee gedaan. Wel weet ik inmiddels dat witte magie afstamt van oude natuurwetenschappen en vooral door heksen bewaard is gebleven. Dat gebeurde niet openbaar omdat ‘hekserij’ werd verward met iets ‘sinisters’.  Tegenwoordig wordt witte magie vooral gebruikt om positieve dingen te bereiken. Belangstellenden die geïnteresseerd zijn in witte magie raad ik aan eerst meer over dit onderwerp te lezen voor er mee aan de slag te gaan. In de bibliotheek zijn er talloze boeken te vinden over dit onderwerp.  Want werken met witte magie werpt pas zijn vruchten af als het past bij jouw levensstijl.

Lees ook:Het dragen van een zwart magisch sieraad kan leiden tot angst
Lees ook:Zwarte magie en voodoo
Lees ook:Mark Spiers en zwarte magie…
Lees ook:Dromen over zwarte katten is juist positief!
Lees ook:Er hangt veel negativiteit in onze huizen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Witte magie

 1. Brent

  Ik hou wel van jou perspectief over witte en zwarte magie maar als we eerlijk zijn maken wij mensen magie zwart of wit en is het eigenlijk neutraal op zich zelf. Magie zelf houd de balans.

  Ik zou het echt leuk vinden mochten we kunnen communiceren om een bepaald punt te verduidelijke echt awesome blog heb je hier !

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Ik vind het een superleuk idee..Lijkt mij ook leuk om een keer een verhaal van een ander te plaatsen, want ik sta altijd open voor andere meningen. En tenslotte ben ik ook niet alwetend…Hahaha

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>