Branden van kaarsen

Kaarsenmagie. Eigenlijk maak je daar op jonge leeftijd al gebruik van, maar ben je daar niet van bewust. Zo blaas je als kind, met al je kracht, de kaarsjes op de verjaardagstaart uit waarna je een wens mag doen. Eigenlijk is dat de eerste kennismaking met kaarsenmagie met het verlangen dat je wens wordt vervuld.

Bij kaarsenmagie staat het branden van kaarsen centraal.  Kaarsen hebben door de eeuwen heen symbool gestaan als bon van licht, maar ook als een bron van troost. Bij het branden van een kaars komt positieve energie vrij.  In de oudheid symboliseerde de kaars:  wijsheid, verlichting en spiritualiteit. Kaarsenmagie is  een eenvoudige magische kunst. Er komt  niet al te veel bij kijken en iedereen kan het uitvoeren.  Het is wel net iets meer dan het aansteken van een kaars bij bijvoorbeeld een etentje.

De grote van een kaars is niet belangrijk.  Wel dat een kaars nieuw is, dus niet eerder gebruikt.  Sommige mensen maken hun eigen kaarsen. Kaarsen kun je om verschillende redenen branden.  Daar kom ik een andere keer op terug. Wel is de kleur van de kaars en de dag waar op je de kaars brandt van belang. Ook stilte is een belangrijke voorwaarde om kaarsenmagie uit te oefenen. Alles draait om concentratie. Word je teveel afgeleid door achtergrondgeluiden dan heeft dit zeker invloed op je ritueel.  Veel mensen ‘oliën’  de kaars voor gebruik.  Je kunt hiervoor speciale olie kopen of er zelf één samenstellen.  Zelf heb  ik destijds babyolie van mijn dochter gebuikt. Daarmee heb ik de kaars van boven tot de helft ingewreven, omgedraaid en vervolgens hetzelfde gedaan.  Terwijl je bezig bent met oliën, kun je al consenteren op datgene wat je met het branden van je kaars wilt bereiken. Dit is het startpunt van het bedrijven van kaarsenmagie.

Lees ook:Het gebruik van een Noveenkaars…
Lees ook:Een kaars voor de liefde
Lees ook:Kaarsenmagie en liefde
Lees ook:Ik steek graag een kaarsje aan
Lees ook:‘Walm goedkope kaarsen slecht’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>