Scherm je af voor negativiteit

Scherm je af voor negativiteit

Met het mooie weer van de afgelopen dagen, kijk ik toch met andere ogen naar de tuin. Dat er nog een hoop werk moet worden verricht, is duidelijk. Eerder  schreef ik al dat er veel negatieve energie in mijn straat hangt. Veel planten aan de voorzijde gaan dood of worden ’s nachts weggehaald.

Jaren geleden zei een wijs man tegen mij dat als mijn voortuintje op orde is alles goed komt. Dat kan je figuurlijk, maar ook letterlijk opvatten. Om mijn huis te beschermen tegen invloeden van buitenaf ben ik mij gaan verdiepen in kruiden en planten. Sinds kort staat dan ook bovenaan mijn lijstje: wijnruit. Deze blauwachtig, groene woekerplant kan anderhalve meter hoog worden. Het is een perfect middel als je katten en honden uit je tuin wilt houden. Bovendien zijn de blaadjes van deze plant een goed ‘medicijn’ om vlooien tegen te gaan. Allemaal positieve eigenschappen, maar niet de reden waarom ik mijn zinnen op deze plant heb gezet.

Wijnruit zou ook spirituele bescherming geven. Het maakt je bewust als iemand op jouw energie teert,  je geestelijk beïnvloedt of je  energieveld probeert te verstoren. Omdat al die redenen op mij van toepassing zijn, is de keuze voor wijnruit vanzelfsprekend. Bovendien kan een takje van deze plant in het water worden gebruikt om negatieve plekken mee te besproeien. Natuurlijk zijn er nog andere planten die waarschijnlijk met hetzelfde effect kunnen worden gebruikt. In dit geval laat ik mijn gevoel bepalen welke plant het gaat worden. Zo komt er zeker ook een pot met lavendel te staan. Lavendel heeft een genezend en zuiverende werking en beschermt eveneens je huis tegen negativiteit van buitenaf. De eerste stap is gezet. En nu maar hopen dat we zonnige en vooral positieve maanden tegemoet gaan. Ik ben er klaar voor.

Lees ook:Planten voor een positief effect…
Lees ook:Planten horen thuis in elke woning…
Lees ook:Kamerplanten en een goede nachtrust…
Lees ook:Bescherm je huis met rozen…
Lees ook:Zeezout en kerrie houden negativiteit buiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>