Een geest in huis

Misschien herken je het wel. Geluiden die je niet kunt plaatsen, een koude bries langs je nek of het gevoel dat je niet alleen bent. De kans is groot dat er een geest (entiteit) in je huis woont. Vaak roept dat schrikbeelden op, maar dat is helemaal niet nodig. Een geest wil met zijn aanwezigheid alleen iets duidelijk maken.

Het is dus niet nodig om bang te worden. De meeste geesten zullen ook niet snappen waarom je angstig bent omdat hij of zij geen kwaad in de zin heeft.  Sta je niet open voor contact, dan is de kans groot dat de geest nog meer zijn best gaat doen. Reinigen met salie of andere middelen is zeker niet nodig. Hoewel  ik de aanwezigheid van geesten niet altijd voel, weet ik dat in mijn moeders huis een dame ronddwaalde. Als ik aan het studeren was, voelde ik eens in de zoveel tijd een koude wind in mijn nek. Ik heb het altijd voor mij gehouden omdat ik wist dat mijn ouders het onzin zouden vinden. Voor mij was het duidelijk dat  ze af en toe even aandacht wilde.

Eigenlijk voel ik haar aanwezigheid alleen in één kamer. Onlangs was ik deze kamer aan het leegruimen. Misschien voelt ze aan dat er veranderingen op komst zijn, want tot een paar keer toe viel er spontaan iets van een kastje. Wat mensen misschien vreemd vinden, is dat ik met haar praat. Ik heb het nooit als iets ‘engs’ ervaren. De vrouw waarover ik het heb, is door een ongeval in dit huis gestorven. Waarschijnlijk heeft ze daardoor niet kunnen overgaan. Ik heb het nooit het idee gehad dat ze iets kwaads in de zin heeft.  Voor mij is haar aanwezigheid eerder een verrijking dan een bedreiging.

Lees ook:Kinderen die geesten zien…
Lees ook:Geest naast slapende baby…
Lees ook:Gelukkig is ze daar opeens weer
Lees ook:Mijn kind ziet geesten!
Lees ook:Kijk nooit uit je raam als je een geest hoort

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Een geest in huis

 1. Ann

  Er gebeuren vaak dingen in mn oud huis ik lag half in slaap het licht wert aangedaan ik dacht dat het mn zus was maar dat is niet zo en ze zij weltruste? Ik voelde koud ik dacht dat mn zus spullen wou nemen om bij haar vriendje te gaan de ochten zag ik dat ze niet thuis was ik had haar een bericht gestuurt van gebruik u gsm lampje volgende keer! En ze zij hu? Over wa heb je het over? Mn broer mn pa & mn ma gevraagt wie et zou zijn & het was niemand! Verder nieks verplaats

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  Vond je het een ‘enge’ ervaring? En hoe kijk je er tegenaan???

    /   Reply  / 
 3. Rene

  ,,Een geest wil met zijn aanwezigheid alleen iets duidelijk maken.” Ja, hij wil dolgraag terug naar zijn eigen wereld, maar dat lukt niet. Daarom zoekt ie hulp.

  ,,Voor mij is haar aanwezigheid eerder een verrijking dan een bedreiging.” Een inbreker wil men niet in huis, maar een geest wel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>