Mijn kind ziet geesten!

Niet alleen grote mensen zijn gevoelig voor de aanwezigheid van geesten in een huis. Ook kinderen staan open voor soms onverklaarbare zaken. Daarbij gaat het niet alleen om het horen van geluiden of geuren die er niet zijn, een licht dat spontaan uit of aan gaat of de wind die je in de nek voelt.

Soms durven kinderen niet te gaan slapen of zijn ze bang om alleen boven te zijn. Mijn dochter vindt het eng om, zodra het donker wordt, alleen naar de wc te gaan. Lange tijd zag ze mensen waar ze niets tegen durfde te zeggen. Als ze zich omdraaide, waren ze weg. Vooral het onverwachte maakte haar bang. Vlak voor het slapen gaan, verschenen er (regelmatig) geesten aan haar bed.  Nu ze wat ouder wordt, komt het minder vaker voor. Hoewel ze weet dat ze geen reden heeft om bang te zijn, blijft het beeld van een vrouw, in een witte jurk met bruin, lang haar met in haar ene hand een kaars en de andere hand  een kinderschaar, haar bij.

Jammer genoeg zijn er nog steeds mensen die het ‘raar’ vinden als een kind aankomt met het verhaal ‘geesten’ te zien. Het wordt vaak als onzin afgedaan. Ik heb mijn dochter altijd serieus genomen. Gelukkig heb ik genoeg vrienden die het ‘zien van geesten’ niet raar vinden.  Als ouders nooit met deze wereld te maken krijgen,  kan het zijn dat er een verwijdering optreedt.  Het is  dan ook belangrijk om goed naar je kind te luisteren en uit te leggen dat het niet iets ‘geks’ is wat ze ziet.  Omdat het bij ons om ‘goede’ geesten gaat, heb ik haar vertelt dat ze vriendelijk kan vragen of hij of zij weg wilt gaan. Het is zelfs zover dat ze het af en toe jammer vindt nog nauwelijks bezoekjes van gene zijde te krijgen.

Lees ook:Ziet mijn kind echt geesten of is het fantasie?
Lees ook:Mijn kat ziet geesten…
Lees ook:Geesten dragen geen witte lakens
Lees ook:Turner ziet ronddwalende kinderen…
Lees ook:Een paranormale gave hebben, kan erg lastig zijn

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Mijn kind ziet geesten!

 1. Vicky

  Beste
  Mijn dochter ziet af en toe mensen die ik niet kan zien , geesten dus , de meeste wijzen naar iets , maar de laatste keer vroeg er een man aan haar om zijn vrouw te zoeken en ze wist niet wat ze moest doen dus zij ze het tegen mij en ik heb gezegd hem te helpen en de volgende dag had hij zijn vrouw gevonden , moet ik geloven wat ze zegt , want zij geeft vroeger iets meegemaakt toen ze nog klein was en ik hoopte dat ze dit vergeten was , wie kan mij helpen !!!

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  Ik denk zeker dat je je dochter serieus hierin moet nemen. Zolang ze er geen ‘last’ van heeft en er niet ‘bang’ van wordt denk ik zelf dat er niets aan de hand is. Veel kinderen kunnen geesten zien. Dus als ze er geen naar gevoel aan overhoud..zou ik het zo laten. Reacties van anderen hoor ik graag…

    /   Reply  / 
 3. Tamara

  Hoi mij dochter is drie en die zei vandaag in de ochtend in eens ik zie oma en weest naar de muur maar haar oma’s zijn nog niet dood maar mij oma wel is miss mij oma dan in mij huis of moet ik me kind niet geloven en zegen dat er niemand is wand ze is er bang voor wat kan ik doen wand vanavond zag ze ook in eens een neus van iemand maar weet niet zo goed hoe ik hier mee om moet gaan

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Je hoeft niet bang te zijn…je dochter ook niet…leg haar uit dat je haar geloofd dat ze iemand ziet die over haar waakt…Neem haar vooral serieus. Wat heel goed bij mijn dochter werkte was het geven van een edelsteen. Dat is persoonlijk…maar een rozenkwarts is een vrij lieve steen. Hier werkte het heel goed. Deze steen beschermt haar. Je kunt ook vriendelijk vragen, dat kun je ook samen doen, of ze niet meer wil verschijnen. Leg uit dat je dochter bang is. Dat is niet raar om te doen. Het voelt niet verkeerd aan. Als je meer wilt weten, vraag gerust.

   Lieve groet,

   Suzanne

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>