Lekker dromen met een dromenvanger

Ik vind het zalig om te dromen. Lekker opgekruld onder de dekens liggen om even weg te zijn van het aardse bestaan. Doorgaans heb ik fijne dromen, maar het komt ook wel eens voor dat ik badend in het zweet waker word van een ‘enge’ droom.

Mijn dochter gaat niet graag alleen slapen. Een dromenvanger of dreamcatcher kan een steuntje in de rug geven om niet bang te zijn voor de nacht. Indianen maken al eeuwenlang dromenvangers om boven het bedje van hun kind te hangen. Ze worden opgehangen boven de slaapplek waar ’s ochtends de eerste zonnestralen binnenkomen. Indianen gaan er vanuit dat door het universum mooie en minder mooie dromen zweven. Zodra het nacht wordt, dalen deze dromen naar beneden. Heb je een dromenvanger hangen dan worden nare dromen in het web gevangen. Mooie, fijne dromen glippen er doorheen. Zodra de zon opkomt, worden de nare dromen door de zonnestralen vernietigd. Weet je niet of jouw dromenvanger op de juiste plek bij je bed hangt? Hang hem dan voor het raam. Daar doet hij ook prima zijn werk.

Een dromenvanger bestaat uit een ring met daarin een web van draden. Vaak zitten er kraaltjes/steentjes in het web en onder de ring hangen veren. Je kunt een dromenvanger ‘eigen’ maken door er bijvoorbeeld edelstenen in te verwerken. Toen mijn dochter 8  jaar werd, hebben we op haar kinderfeestje met haar vriendinnetjes dromenvangers gemaakt. Ieder kind gaf er  zijn of haar eigen invulling aan.  Omdat een dromenvanger energieën opvangt die jij op dat moment uitstraalt, is het verstandig om vooraf de dromenvanger eerst met witte salie te reinigen. Daarna ben je verzekerd van een goede nachtrust. Hou er wel rekening mee dat dromen die speciaal voor jou zijn bedoeld altijd door het web zullen glippen.

Lees ook:Iedereen loopt rond met kleurrijke dromen…
Lees ook:Ik hou enorm veel van dromen
Lees ook:Ook bij het tweede kind ging het mis
Lees ook:Met je dromen naar de dromenuitlegger…
Lees ook:Zijn energie komt bij mij keihard binnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>