An de Wit-Akkermann:”Een stem uit het hiernamaals”

 An de Wit-Akkermann

An de Wit-Akkermann is een naam die we al vaker hebben gezien op het blog in de reacties maar ook met interviews. An is een natuurlijk talent in het schrijven van prachtige columns maar heeft ook een prachtig boek geschreven. Gelukkig voor ons delen we stukken uit en mag ik (trots als een pauw) ook columns van haar hier plaatsen. Lieve An bedankt hiervoor namens alle lezers

van An de Wit-Akkermann

“Een stem uit het hiernamaals”

Verleden week donderdag  hebben Peter en ik sinds lange tijd een spontaan bezoek gebracht aan Joke en Cris van Driel van Stichting Paratel te Den Haag. Zij organiseren al vele jaren seance bijeenkomsten zoals psychometrie, bloemenavonden etc. Wij kennen Joke en Cris uit Zoetermeer. Regelmatig heeft Peter een avond mogen invullen. Wij hebben warme herinneringen aan deze avonden en leerden hier vele leuke en lieve mensen kennen. Toen wij naar Almere verhuisden verwaterde het contact. Peter kon de avonden niet meer met zijn werktijden combineren. Wij traden terug waardoor het mooie werk op een laag pitje kwam te staan.

Wij zijn Joke en Cris echter niet geheel uit het oog verloren. Via Hyves volgde ik de activiteiten van dit ijverige echtpaar. Sinds kort publiceer ik dan ook wekelijks de agenda van Paratel. Verleden week publiceerde ik de aankondiging van Jan Stuivenberg met bandstemmen. Zo’n avond had ik nog nooit eerder beleefd. Mijn herinnering ging terug in de tijd.

Zoals inmiddels bij vele bekend was mijn vader bevriend met Jozef Rulof, een bekend medium uit de jaren 30-40. Als klein meisje groeide ik op met begrippen zoals reïncarnatie, karma etc. Voor mij is het een vanzelfsprekendheid dat wij na de aardse dood blijven doorleven in het hiernamaals.

In tegenstelling tot mijn moeder was mijn vader een groot fan van Jozef en volgde dan ook al zijn lezingen en bezocht hem zelfs thuis. Toen ik ongeveer zeven jaar oud was, kwam mijn vader enthousiast thuis en zwaaide met het tijdschrift Panorama. “Het is zover, ze hebben stemmen uit het Hiernamaals op band. Het is dus eindelijk gelukt!!!” De Panorama deed verslag van een onderzoek waarbij men opnames maakte van vogelgeluiden in de natuur. Bij het terugluisteren van de fragmenten hoorde men stemmen die niet afkomstig konden zijn van levende mensen.

Volgens mijn vader had Jozef in één van zijn boeken al voorspeld dat er ooit apparatuur op aarde zou komen die het mogelijk zou maken om met het Hiernamaals te kunnen communiceren. Deze apparatuur zou zo geavanceerd zijn dat er duidelijke boodschappen zouden doorkomen. Dit zou de mensheid veranderen.

Eenmaal in de pubertijd sloeg mijn nieuwsgierigheid om in angst. Mijn vader had mij verteld hoe mooi het Hiernamaals was maar naarmate ik ouder werd, vertelde hij ook over de schaduwzijde van het leven na de dood. Hij waarschuwde mij nadrukkelijk voor charlatans en verbood mij om deel te nemen aan seances. Al deze waarschuwingen zorgden er voor dat ik mij afkeerde van alles wat hiermee te maken had. In mijn boek “Rimpels op je Ziel” vertel ik uitgebreid over deze ervaringen.

Inmiddels zond Radio Veronica het programma Het Zwarte Gat uit. Hier werden diverse paranormale verschijnselen besproken. Bandstemmen was één van deze onderwerpen. Mijn nieuwsgierigheid won het toch weer even van de angst dus luisterde ik geboeid naar de uitzendingen. Dat had ik beter niet kunnen doen. De stemmen die men liet horen waren veelal dreigend. Het programma het had een hoog sensatiegehalte. Door mijn paranormale gevoeligheid (waar ik mij toen nog niet bewust van was) hadden de uitzendingen een diepe indruk op mij gemaakt. Het was alsof de demonen uit de radio in mijn kamer terecht waren gekomen en niet van plan waren om weer te vertrekken. De kamer waar ik mij altijd zo veilig had gevoeld, veranderde in een ijskoud griezelvertrek.

Hiervoor had mijn vader mij dus willen behoeden. Daar ik mijn vader eerder te kennen had gegeven dat ik niets meer over deze wereld wilde horen, durfde ik hem nu ook niet te vertellen dat ik op mijn eigenwijze nog steeds geïnteresseerd was. Mijn vader luisterde uit principe nooit naar Radio Veronica waardoor hij ook niet op de hoogte was van dit soort uitzendingen. Dit bracht mij in een eenzaam isolement. Uiteraard luisterde ik niet meer naar de uitzendingen. Geleidelijk verdween het nare gevoel uit mijn kamer. Weer een les geleerd!
Inmiddels zijn wij jaren in de tijd gevorderd en heb ik al menige hobbel genomen. De eerste keer dat ik een openbare seance avond zou bijwonen, betrad ik het pand met knikkende knieën. Bij elke stap die ik deed, hoorde ik de woorden van mijn vader; “Pas op voor charlatans!”

Die charlatans heb ik inderdaad in veelvoud ontmoet. Mensen die zich paragnost noemen zodat zij hun eigen ego kunnen opkrikken. Zij willen aanzien en macht en dulden geen tegenspraak. Op beurzen en internet fora rollen zij vol afgunst over elkaar heen. De adviezen van mijn vader zijn dus wel degelijk zinvol geweest. Liefde is het sleutelwoord en van daaruit kun je als medium/paragnost veel voor je medemens betekenen.

Mijn ervaring heeft mij ook geleerd dat er wel degelijk mensen in deze branche werkzaam zijn die het oprecht menen. Mensen zoals Joke en Cris die bijna al hun vrije tijd opofferen om andere mensen te helpen zich spiritueel te ontwikkelen.

Terwijl ik de aankondiging van Jan Stuivenberg publiceerde, wist ik zeker dat ik klaar was voor de volgende stap. Nu was de tijd rijp om ook deze angst voorgoed op zij te zetten. Peter reageerde enigszins verbaasd toen ik hem voorstelde om deze avond bij te wonen. Hij was echter ook enthousiast dus vertrokken wij na een hele lange tijd weer naar Paratel. Het moest een verrassing zijn dus vertelde ik Joke en Cris niets over ons voornemen.

Op het nippertje arriveerden wij in Den Haag. Jan was al begonnen aan zijn uitleg. Alle stoelen waren, exact op twee na, bezet. Op de achterste rij stonden nog twee stoeltjes naast elkaar met daarop voor ieder een nummer. Toeval??? Nee, dit kon geen toeval zijn. Tijdens het nemen van het besluit deze avond bij te wonen, voelde ik namelijk de aanwezigheid van mijn inmiddels overleden vader.

Jan en Gena Stuivenberg blijken twee lieve mensen. Een echtpaar op al iets gevorderde leeftijd. Zij zaten achter een tafel waarop Jan zijn apparatuur zoals o.a. een bandrecorder had opgesteld. De overledenen beschikken uiteraard niet meer over stembanden. Zij maken gebruik van witte ruis op de ether. (Er zijn diverse sites die uitgebreid uitleg geven over EVP.)

Dit keer had ik geen last van knikkende knieën maar was ik razend nieuwsgierig. De sfeer voelde goed en zuiver. Na een rustige en uitgebreide uitleg kon de sessie beginnen. De boodschappen waren duidelijk herkenbaar voor de mensen die, door middel van het nummer op de stoel, aan de beurt kwamen. Je kon in het geruis duidelijk de uitgesproken zinnen horen. Het is werkelijk prachtig om dit te mogen ervaren.

Na de pauze was ik aan de beurt. Natuurlijk had ik een vraag voor mijn vader. Hij had dit wel verwacht maar was toch blij verrast. Er volgden nog een aantal dringende raadgevingen. Mijn vader zat duidelijk op zijn praatstoel en herkende ik het enthousiasme waarop hij vanuit deze wereld altijd over het Hiernamaals had gesproken.

De avond had veel indruk op Peter en mij gemaakt. Peter had zelfs een een wonderbaarlijke ontmoeting met lieve mensen die hij uit het verleden kende. Wij hadden ze nooit eerder bij Paratel gezien. Onze stoeltjes stonden vlak achter deze mensen uit een ver verleden van Peter. Het weerzien met Joke, Cris en zijn moeder e.v.a. was eveneens hartverwarmend.

Jan Stuivenberg vertelde ons dat hij, gezien zijn leeftijd, langzaam wil afbouwen. Peter ontving tips en materiaal van Jan om zelf aan de slag te kunnen. Jarenlang heb ik dit tegengehouden maar inmiddels heeft Peter alle benodigde apparatuur opgesteld en hebben wij al samen een sessie achter de rug. Dit vergt heel veel oefening en een zeer sceptische instelling. Het is belangrijk dat je fantasie en werkelijkheid goed gescheiden houdt. Wij zien dit niet als een leuk spelletje en beseffen dat wij nog veel moeten leren eer wij langs deze weg andere mensen kunnen helpen.

Wij zijn er van overtuigd dat de overledenen net zo opgewonden zijn als wij wanneer er een contact tot stand komt. Het was mijn eigen vader die mij de bevestiging heeft gegeven dat ik mij hiermee mag bezighouden. Nu weet ik zeker dat hij ons tijdens deze sessies zal beschermen en begeleiden.

De apparatuur zal in de toekomst meer worden ontwikkeld waardoor het steeds eenvoudiger wordt een contact tot stand te brengen. Jan werkt nog met een bandrecorder en wij doen dit al digitaal. Volgens Jozef Rulof zal in de toekomst ieder huisgezin over een ontvanger beschikken. Alle moderne ontwikkelingen zullen ons een stapje dichterbij de spirituele waarheid brengen. Zijn jullie er klaar voor?
Liefs,

An

(An de Wit-Akkermann Koffieleutjes)

Lees ook:Jan Stuivenberg, bandstemmen vanavond in Den Haag!!!
Lees ook:Achter de schermen bij de Nieuwe Uri Geller deel 2
Lees ook:Achter de schermen bij Uri Geller SBS 6
Lees ook:Terug op Paratel.. Peter en An de Wit! 15 juli a.s.
Lees ook:Nog meer van de magnetische vrouw Joke Buitendijk!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “An de Wit-Akkermann:”Een stem uit het hiernamaals”

 1. Kitty princen

  Hoi ik zou ook heel graag een seance willen bijwonen in belgie maar weet niet direct waar je deze kunt vinden zou u me kunnen heloen?

  Mvg

    /   Reply  / 
 2. Paul

  Beetje warrig verhaal lijkt het mij .
  Er staat ;overledenen hebben geen stembanden meer ,daarna konden we in het geruis van de bandrecorder duidelijk de uitgesproken zinnen horen .

  Moeten ze mij eens uitleggen hoe dat kan .
  Dit tafereelje moet wel heel wonderlijk bovenaards zijn .
  Of het stond van te voren al op de bandrecorder,kan ook.

  Volgens mij wat is zo lees duurt het niet lang meer dat we Jezus Christus kunnen bellen .

    /   Reply  / 
  1. Tzeefje

   Vooral je laatste zin Paul is echt geestig!

     /   Reply  / 
   1. Paul

    Tzeefje . En dan staan straks alle zogenaamde para s in hun hemd.
    Jezus Christus bellen wordt dan gratis geestelijk.
    In de Hemel is geen geld daarom drukken ze het op de aardse vuilnisbelt .
    Maar eigenlijk is bidden met Jezus ook al telefoneren op geestelijk gebied .
    En kijk eens aan,het kost niets en het helpt ook nog .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>