The Exorcist door Niels Brummelman (uit de Paravisie)

 The Exorcist door Niels Brummelman

 

Hele delen van de film ‘The Exorcist’ heb ik gemist. Ik durfde niet te kijken. De rolprent, die in 1973 in de bioscoopzalen te bewonderen was en door mij pas tien jaar daarna bekeken werd, is (zeer losjes) op het waargebeurde verhaal van de veertienjarige Robbie Mannheim gebaseerd. Een jongen die na het spelen met een ouija-bord bezeten zou zijn geraakt. Het is dit soort films dat mensen angst voor de dood en afkeer van het paranormale aanjaagt. Alhoewel dat jammer en onnodig is, kan het geen kwaad met name jeugdigen te wijzen op de gevaren van het roekeloos en onvoorzichtig omgaan met het occulte. Door zich met lage occulte krachten te verbinden, kan demonische beïnvloeding of zelfs bezetenheid ontstaan, zoals spiritueel hulpverlener Roelof Tichelaar in de komende septemberuitgave van ParaVisie aanstipt.

Zelf begon ik rond mijn tiende met het opnemen van zogenaamde bandstemmen. Dat was mijn plan althans. Ik had gehoord van de bandstemmen die Konstantin Raudive had vastgelegd en de bewering dat die afkomstig waren van bovennatuurlijke wezens, zoals geesten, spoken, engelen of demonen. Spannend! Samen met een vriendje en een cassetterecorder verstopte ik me op zolder. Eenmaal op ‘rec’ gedrukt was het een kwestie van stilletjes afwachten en af en toe een vraag stellen. ‘Wie zijn jullie?’, ‘Zijn jullie overleden?’, ‘Wat is jullie boodschap?’ en meer van dergelijke briljante invalshoeken passeerden dan de revue. Na verloop van tijd werden we altijd een beetje giechelig en moesten we ons experiment staken. Uren zaten we daarna met ingespannen gezichtjes en met de te grote koptelefoons op onze kinderhoofdjes, te luisteren naar hetgeen we vastgelegd hadden. Ruis, vooral heel veel ruis.

Ik heb niet het gevoel dat we tijdens dergelijke experimenten daadwerkelijk gevaar hebben gelopen. Toch kan ik me de waarschuwing van Roelof voorstellen. De laatste jaren is er sprake van een schrikbarende toename van alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Op steeds vroegere leeftijd komen kinderen ermee in aanraking. En dat terwijl een overmatige consumptie van juist dergelijke genotsmiddelen ons gezonde energiepantser in rap tempo kan afbreken. Daar komt nog eens bij dat nieuwetijdskinderen (die almaar vaker geboren worden) paranormaal gevoeliger zijn. Omdat zij meer dan gemiddeld open staan voor energetische invloeden van buitenaf, is het voor hen des te belangrijker met beide benen op de grond te blijven staan. Misschien een reden voor jou om eens het verhaal van Roelof over exorcisme en bezetenheid in de septemberuitgave van ParaVisie te lezen?

Niels Brummelman Paravisie

Lees ook:SYMPTOMEN BEZETENHEID
Lees ook:Derek Ogilvie slaat de plank mis…
Lees ook:Vrouw bezeten na zien The Conjuring 2…
Lees ook:Geesten van gedode soldaten dwalen rond in Amerika
Lees ook:Bandenstemmen; niets om bang voor te zijn

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “The Exorcist door Niels Brummelman (uit de Paravisie)

 1. Gert Brouwer

  Ik ben zelf exorcist maar weet dat heel veel mensen de essentie ervan niet snappen. Het is niet even een entiteit naar het licht brengen. Ik ken verschillende mediums die dit hebben onderschat en begeleid ze weer in hun vel. Type de naam Randy Ervin eens in Google komt er een heel mooi verhaal naar voren. Mensen leer te beseffen dat er meer is en niet altijd poeslief en makkelijk te behandelen is. warme groetGert

    /   Reply  / 
  1. Michael

   Gert,

   Heb jij zelf geen exorcist nodig? als ik naar jou rode ogen kijkt op je website of gewoon een goede fotograaf? LOL

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>