Marianne Vaatstra: EenVandaag versus de Telegraaf

De Telegraaf vind dat EenVandaag de plank totaal misslaat in de zaak Marianne Vaatstra. Waarom? Het DNA spoor in de zaak. Volgens de Telegraaf is het van een blanke West-Europese man en volgens EenVandaag hoeft dit niet zo te zijn.(Peter R de Vries volgt overigens ook de lezing van de Telegraaf en natuurlijk ook Crimefighter Ko van Dijk die uit woede zelfs mensen de mogelijkheid ontneemt een andere versie te hebben dan de zijne).

 Marianne Vaatstra

Afgelopen zaterdag stond hier een stuk waarin De Telegraaf vertelde dat de verkeerde “Ali” was opgepakt destijds in deze geruchtmakende zaak. Gisteren haalde de krant het verhaal Gerrit weer naar voren, de man die in Noorwegen vastzat met die “Ali”  en nog steeds de overtuiging heeft dat het de moordenaar moet zijn. Een tijd geleden had de Telegraaf het verhaal over een vrouw die als getuige eindelijk haar verhaal aan de Politie had verteld, zij woonde destijds in een huis met een vluchteling die onder het bloed zat en over Marianne Vaatstra had gesproken.

 

Gisteren haalde de Telegraaf aan dat de man waar Gerrit het over heeft destijds het niet kan hebben gedaan omdat de Noorse autoriteiten hebben verklaard dat hij toen vastzat, ook zou de naam niet kloppen van deze man een Irakeez. En laat daar nu de clue in kunnen zitten! Want er wordt geklungeld met de namen van asielzoekers door allerlei omstandigheden. In Nederland kennen we de discussie nog met Ayaan Hirsi Ali, wel of niet gelogen over de naam? En heeft de ambtenaar van de Burgerlijke Stand die gemiddels 1x per jaar in bepaalde gebieden komt geen fout gemaakt? Staat er een fout in een paspoort of heeft men bewust een andere naam opgegeven? Neem van me aan dat er juist bij namen van asielzoekers een hoop mis kan gaan en ook mis is gegaan. Dus dat gegeven leg ik naast me neer.

En hoe zeker is die DNA uitkomst? Zelfs de NFI houdt een slag om de arm. Ook paragnosten raken niet uitgesproken over deze zaak. Het Zesde Zintuig sloeg op alle fronten de plank totaal mis. Honderden tips waren er een stuk minder en de info bedroevend, er werd gebruik gemaakt van ” safe” na te kijken materiaal op het internet. Iedereen had het kunnen vertellen. En ook het zelfbenoemde fenomeen Ko van Dijk slaat de plank mis maar wil het zelf nog niet beseffen. Wie oh wie komt met de waarheid?

Kortom het zal nog lange tijd onrustig blijven in deze zaak, hopelijk gaat het ook lijden tot een oplossing nu voor de ouders en nabestaanden. Want zij zijn van deze hele discussie het grootste slachtoffer.

Lees ook:UPDATE Zaak Marianne Vaatstra: Verkeerde verdachten aangehouden!!!
Lees ook:Dossier Marianne Vaatstra, Harm Brouwer (OM) in de fout?
Lees ook:Tips nav de uitzending Zesde Zintuigs Vaatstra Zaak.
Lees ook:Ouders Marianne Vaatstra: ‘Wij zijn dubbel gestraft’
Lees ook:‘Anonieme schrijver kent moordenaar Vaatstra’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>