Oordelen en vooroordelen, compassie

De wereld om ons heen veranderd. De afgelopen week heeft in het teken gestaan van een lichtcirkel om iedereen op te roepen te stoppen, en in plaats van haat/nijd en dergelijk op te roepen tot positieve dingen. 1 mens alleen kan dit niet maar de oproep is de hele wereld over gegaan en ik heb voor de wereld gebeden.

Laat ik een aantal voorbeelden noemen waar het bij ons mensen mis gaat, raadgevers:

Boosheid, haat, vooroordelen, gebrek aan compassie, jaloezie.

Diep geworteld in de wereld zien we het overal om ons heen en dat stemt mensen ongelukkig. Of het nu op TV is of niet, we worden hoe dan ook geconfronteerd met bovenstaande voordelen. Recent nog vrijdag en zaterdag in een TV programma (X factor) razend populair waarbij een felle uithaal werd gedaan over geaardheid van 2 kandidaten die het veld moesten ruimen en dit nog even ingetikt krijgen. Morgen meer over dit programma.

Boosheid en jaloezie open en bloot op TV, is een voorbeeld over waar we met zijn allen voor moeten waken.

Waar we ook voor moeten waken is het vrije woord, de vrijheid van meningsuiting. Bij ons bij blog.nl is het de bedoeling dat we scherp en breed de lezers naar de blogs trekken om ze zelf kritisch mee te laten doen. Een uitstekende regel als je het mij vraagt, echter ook dit heeft zij nadelen als het wordt ingeperkt.

Wat is de vrijheid die er is dan nog waard? Of wat zou het waard moeten zijn.

The Rose van Janis Joplin omschrijft precies hoe het zou kunnen zijn maar helaas niet is:

 

Zelf ben ik van mening dat bepaalde grondwaarden te belangrijk zijn om te negeren als je ergens in wordt beperkt, denk aan de censuur op films in Amerika, censuur in stukken van wetenschappers die het Paranormale als bewezen beschouwen OF het inperken van de vrijheid van mensen die stukken op het blog schrijven, een waarheid van een individu met een kern, verander en bied je excuus aan……………………. uiteraard is dat bedoeld voor die grote rel waar heel Nederland op dit moment over praat.

Wat betekent dit voor jullie? Voor mij betekent het een enorme beperking in mijn vrijdheid op een persoonlijk vlak over waar ik mijn lezers bijvoorbeeld voor wil waarschuwen. Doe bepaalde dingen niet uit jaloezie of boosheid, uit een oordeel of zelfs een vooroordeel maar volg je hart, compassie.

Copyright Isabel Blanco

Lees ook:Vrijheid van meningsuiting
Lees ook:Bevrijdingsdag is meer dan alleen stilstaan bij vrijheid
Lees ook:Hoe vieren jullie Vrijheid…
Lees ook:We vergeten hoe we boosheid kunnen uiten
Lees ook:Wat betekent vrijheid voor jou?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>