Zaak Joran van der Sloot Peru en Natalee: Peru overspoeld door drugsaffaires

Peru overspoeld door drugsaffaires

Dit stuk kreeg ik via via, de bron is bij mij bekend.  Het bericht begint met een intro over de vrienden van Stefan Flores vader van het vermoorde meisje waarvoor Joran van der Sloot is gearresteerd. Peter R de Vries zo is bekend heeft nog steeds veel contact met Beth Holloway, moeder van Natalee. De bron is overtuigd van het feit dat Peter meer weet dan hij toegeeft over de hele gang van zaken nu, het wespennest van schending van rechten, Peter is LET OP, een goede vriend van Stefan Flores! Het gerucht gaat dat Stephany NIET de dochter is van Stefan en dat ze Joran flink onder druk hebben gezet voor de waarheid omtrent Natalee Holloway. 1 dag Na de vermissing van het meisje had Flores al contact met Beth Holloway en vermoedelijk dus ook met Peter R. de Vries, immers die 2 hebben heel veel contact met elkaar. De bron probeert op zijn eigen wijze om Joran weg te krijgen uit Peru en inmiddels weten jullie dat er zoveel mis is gegaan in de procedure dat het eigenlijk wel zal moeten. Van een fair trial is geen sprake meer wel van een TRIAL by Media. Wie heeft er al bewijs gezien?? Ik niet. Het artikel ligt ook bij Bert de Rooij, de advocaat van Joran in Nederland. Hoe het ook zij, de zaak is al uit de hand gelopen en een dezer dagen zal ook duidelijk worden HOE de rol van Flores, Beth Holloway EN Peter R. de Vries is in het spektakel in Peru. Dat het niet zuiver is weten we inmiddels allemaal, lees dit bijvoorbeeld maar eens goed door en laat tot je door dringen WAT er allemaal fout gaat. Het is ook te lezen op Dutchy TV.

Peru overspoeld door drugsaffaires

LIMA – Drugsvondsten in het presidentieel vliegtuig. Infiltratie van drugshandelaren in de Peruaanse marine. Vervoer van honderden kilo’s cocaïne in vliegtuigen van de landmacht en schepen van de Peruaanse marine naar Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Onthullingen over de banden van de drugsmafia met militairen of overheidsinstanties volgden elkaar de afgelopen maanden in een recordtempo op, soms als gevolg van journalistiek speurwerk, soms door onthullingen van de autoriteiten zelf. Zo maakte de hoogste militaire rechtbank onlangs bekend dat in de afgelopen vijf jaar zeker tweehonderd militairen betrokken zijn (geweest) bij de drugshandel. Nauwelijks verwonderlijk in een land dat de grootste cocaproducent ter wereld is.

Het was Peru’s beruchtste drugshandelaar, Demetrio Chávez Peñaherrera, alias ‘Vaticano’, die twee weken geleden een enorme schok veroorzaakte. Hij verklaarde voor een rechtbank dat hij tussen juli 1991 en augustus ’92 maandelijks 50 000 dollar betaalde aan Vladimiro Montesinos, nationaal veiligheidsadviseur en algemeen beschouwd als de man die de meeste invloed uitoefent op president Albert Fujimoro. In ruil voor dat geld kon Vaticano ongestoord gebruik maken van illegale vliegvelden en zo zijn lucratieve handel voortzetten.

Volgens de verklaringen van de drugsbaron wilde Montesinos plotseling 100 000 dollar per maand. ?Ik weigerde, want ik kon dit bedrag niet betalen?, zei hij tegen de rechtbank. Die weigering bleek desastreus voor zijn handel. Al zijn narcopistas (landingsbanen voor smokkelvliegtuigen) werden letterlijk weggevaagd en enkele maanden geleden werd hij in Colombia gearresteerd. Inmiddels is hij veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf wegens terroristische activiteiten en landverraad. Maar Vaticano ontkent dat hij een terrorist is. ?Ik ben een drugshandelaar.?

Kort voor Vaticano’s ontboezemingen had de Mexicaanse kwaliteitskrant Reforma de Peruaanse autoriteiten al fors in verlegenheid gebracht. Op grond van Mexicaanse en Amerikaanse bronnen berichtte de krant dat Peruaanse drugsbaronnen infiltreren in Mexico. En die Peruaanse mafia heeft invloedrijke beschermheren: niet alleen Vladimir Montesinos maar ook Santiago Fujimori, broer van de president, aldus Reforma.

Montesinos zwijgt tot nu toe als het graf. En president Fujimori heeft alleen indirect op de getuigenis van Vaticano gereageerd. Hij nam het woord ‘verzinsel’ in de mond en toonde zich verder vastberaden: ?We voeren een onverzoenlijke strijd tegen de drugshandel?.

De golf van publiciteit over de affaire Montesinos heeft in elk geval een concreet resultaat: er komt een parlementaire onderzoekscommissie die de rol en invloed van de Peruaanse drugsmafia moet doorlichten. De oppositie en vrijwel de hele pers gaan ervan uit dat die commissie haar handen niet echt zal branden aan zoiets gevaarlijks als de drugsmafia, zodat het schandaal vanzelf in de doofpot zal verdwijnen.

Overigens kiezen de media niet op voorhand partij voor mafiabaas Vaticano of Montesisnos. Want ook een narcotraficante, een man die van 1980 tot 1994 vanuit de vallei van Alto Huallaga het beruchte Cali-kartel in Colombia maandelijks van zestig ton cocaïne voorzag, hoef je natuurlijk niet zo maar op zijn woord te geloven. Maar buiten de autoriteiten om zijn er ook weinig Peruanen die geloven in de onkreukbaarheid van Montesinos.

Alom is bekend dat hij als advocaat de drugshandelaren verdedigde die hij later als militair zou najagen. ?Een a-morele man?, zegt de Peruaanse journalist Augusto Zimmerman, in de jaren zeventig pers-chef van Peru’s militaire regime èn ver familielid van Montesinos. Een deel van de Peruaanse pers wijst er op dat de veiligheidsadviseur goede banden onderhield met het Cali-kartel en dat het leger in het verleden regelmatig allianties vormde met de drugshandel in de strijd tegen het politieke terrorisme van guerrila-organisaties als Tupac Amaru en Sendero Luminoso.

?Hij heeft meer macht dan de president, zonder hem kan Fujimori niet functioneren?, zegt Zimmerman. In een spotprent laat het kritische weekblad Caretas drie hoge gerechtsheren zeggen: ?We weten nu pas dat Montesinos de echte keizer is en Fujimori slechts zijn handlanger?.

Legergeneraal Rodlofo Robles Espinoza heeft dat vermoeden al veel langer. In ongekend scherpe bewoordingen doet hij zijn verhaal: ?Ik twijfel sterk aan de persoonlijke integriteit van Fujimori. Peru staat op het punt een narco-staat te worden, in navolging van Colombia. Montesinos is een drugshandelaar en een gewetenloze moordenaar.?

Robles, een beminnelijk man, heeft weinig te verliezen. In 1993 was het de derde in rang van het Peruaanse leger. Hij haalde zich de woede en verachting van de hele legertop op de hals toen hij de activiteiten publiek maakte van een doodseskader binnen het leger, dat onder de naam ‘Colina’ opereerde. Door zijn onthulling kwam aan het licht dat de moord op een docent en negen studenten aan een universiteit in Lima was gepleegd door het leger, en niet door Sendero Luminoso zoals de politie had doen geloven. En volgens Robles was Montesinos de grote man achter het doodseskader.

In plaats van dat de autoriteiten deze onthulling natrokken, kreeg Robles het doodseskader achter zich aan. Hem werd gewoon een poging tot staatsgreep in de schoenen geschoven. Met behulp van de Amerikaanse ambassade kon hij uitwijken naar Buenos Aires, waar hij in zijn onderhoud moest voorzien als taxichauffeur.

Vorig jaar keerde hij naar zijn land terug, op de dag dat er een amnestiewet in werking trad. Maar hij wordt nog steeds niet met rust gelaten, zegt hij nu: ?Altijd bedreigingen met de dood, voortdurend achtervolgingen per auto – het werk van de inlichtingendienst van Montesinos?, aldus de generaal. Zijn huis in een buitenwijk van Lima is afgegrendeld met een zwaar ijzeren hekwerk.

Bron: bekend bij redactie copyright Isabel Blanco en Dutchy TV

Lees ook:OM Aruba naar Peru voor zaak-Holloway
Lees ook:Joran van der Sloot (Natalee Holloway) verdachte moordzaak!
Lees ook:Joran wil een boek schrijven over zijn paranormale gave
Lees ook:Zaak Natalee Holloway: Patrick van der Eem de cel in
Lees ook:Vader Joran van der Sloot overleden, Natalee Holloway unsolved?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>