Paratel Den Haag organiseert vrouwendagen, wijze vrouwen!

Paratel Den Haag organiseert vrouwendagen

Kring van Wijze Vrouwen

Wij willen 1 keer per maand een vast clubje gaan oprichten om u kennis te laten maken met De kring van wijze vrouwen. Vrouwen die spiritualiteit boeiend vinden, om vervolgens elke maand met elkaar te kunnen filosoferen over alles wat met spiritualiteit te maken heeft, maar ook om eigen spirituele ervaringen met elkaar te delen en met elkaar te communiceren onder het genot van een hapje en een drankje.

Waarom de kring van wijze vrouwen?

Een vrouwencirkel is een eenvoudige manier om jezelf en andere vrouwen te ontmoeten. Voor ons vrouwen is het belangrijk om ervaringen met elkaar te delen, naar elkaar te luisteren, vragen te kunnen stellen, je herkennen in elkaars verhaal. In de cirkel kun je elkaars kracht ervaren en dat werkt versterkend, helend en relativerend. Naast je kracht mag ook je zwakte, je angst, je verlegenheid en je verdriet er zijn. Je moet niets en je krijgt de ruimte om het niet te weten, om al pratend, luisterend, kijkend te ontdekken wat er werkelijk in je leeft op jouw eigen wijze.

Werkwijze

Samen zullen we naar aanleiding van thema`s en/of gebeurtenissen elkaar verhalen vertellen, elkaars spiegel zijn, samen lachen, huilen, praten, of stil zijn, oefenen, samen delen en rust vinden bij elkaar. Systematisch opstellen, geleide meditaties, lichaamswerk en orakelkaarten zijn enkele werkvormen, waaruit we kunnen kiezen. We zullen vooral de verbinding met onszelf en de verbondenheid met elkaar en met het leven ervaren en versterken!

Voor wie

We hopen op een grote opkomst, en daarom is er voor iedereen die dit interessant lijkt de mogelijkheid om hieraan deel te nemen en hiervoor aan te melden. Misschien hebt u vriendinnen, of- en een buurvrouw, uw moeder, schoonmoeder of iemand anders waarvan u weet dat ze het ook leuk vinden hier maandelijks aan deel te nemen, laat het ze dan weten dat ook zij van harte welkom zijn bij Paratel’s Kring Van Wijze Vrouwen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en gezelligheid! De koffie staat klaar! Kosten: 10,00 per maand incl. koffie, thee, hapje, drankje en veel gezelligheid. En dit is nog niet alles, we hebben ook nog plannen met ons vrouwenclubje om de kring van wijze vrouwen in de natuur te gaan organiseren. Lees onderstaand hoe we dit willen gaan doen.

“Inwijdingsceremonie tot de wijze vrouw”

Deze ceremonie wil Joke ook weer bij voldoende interesse buiten in de natuur gaan organiseren. Om te beginnen eenmalig, om u deze dag te laten ervaren, en nog belangrijker, wat het met u doet en hoe u zich hierbij voelt, en als blijkt, dat deze dag voor herhaling vatbaar is, dan bestaat de mogelijkheid deze ceremonie vaker te organiseren. Dit bij voldoende gegadigde. Wat deze ceremonie ongeveer inhoud, proberen we in onderstaande een beetje uit te leggen. Een ding is zeker, deze dag gaat een zeer leerzame, boeiende, maar vooral ook een hele gezellige dag worden.

Wat houdt de inwijdingsceremonie ongeveer in?

Binnen de Indianentraditie is een vrouw een echte medicijnvrouw wanneer zij het bloeden achter zich heeft gelaten. Pas dan kan zij zich richten op communicatie met de spirituele wereld. Een inwijdingsceremonie kan worden uitgevoerd als de tijd is aangebroken om de periode van de maandstonden af te sluiten en de Wijze Vrouw te verwelkomen. Deze ceremonie is een oud Indiaans gebruik. Tijdens deze ceremonie gaan we met ons allen in een kring om een vuur zitten. Rituelen zijn in deze traditie belangrijk maar in de westerse wereld zijn ze nauwelijks bekend. Na het inwijdingsritueel vraag ik alle genodigde vrouwen een ervaring te openbaren, die diep heeft geraakt.

Ik vraag deze beleving te delen in de vorm van een verhaal, gedicht of lied: liefde is delen! Liefde delen is waar elk mens naar verlangt en waar alles om zou moeten draaien op Moeder Aarde. Om de Wijze Vrouw te vieren kan er worden gefeest: gezellig eten, drinken, zingen en dansen. Als iemand een muziekinstrument bespeelt, laat dat dan meebrengen. Verder wil ik u ook nog vragen iets te eten en te drinken mee te brengen om ook dit onderdeel van het feest met de Wijze Vrouw te kunnen delen. Het zou leuk zijn als iedere genodigde een klein symbolisch aandenken wil meebrengen om onderling uit te wisselen met elkaar als herinnering aan deze bijzondere Wijze Vrouw dag.

Tot slot wordt aan alle genodigde gevraagd een windlicht mee te brengen, om deze in de cirkel voor u neer te kunnen zetten, en verder werken we met meditatie, dansen, orakelen, creatieve expressie, delen van ervaringen, drummen, ratelen, zingen enz. Wil je deelnemen aan zo’n wijsheidscirkel, wil je jouw levenservaring verdiepen en delen met andere vrouwen, wil je jouw volledige vrouwelijke potentieel ervaren, kom dan gerust deelnemen aan deze cirkel van wijze vrouwen De kosten van deze dag wordt tegen die tijd bekend gemaakt. Deze dag beloofd een zeer indrukwekkende maar ook zeker een boeiende dag te worden, waarin gezelligheid zeker een rol gaat spelen. Mocht u interesse hebben neem dan even contact op met Joke of Chris Telefoonnummer: 079-3230644

Gepubliceerd door An de Wit op 7-3-10

Bron: Andewit weblog

Lees ook:Vrouwen voor sjamanisme gezocht
Lees ook:Susan Smit: “Wijze mannen en Wijze vrouwen”
Lees ook:Vier de lente op Lente Lorelei…
Lees ook:Ontdek de wilde vrouw in jezelf!
Lees ook:Zielsliefde kun je ervaren met verschillende intensiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>