Dit najaar geen medium Char bij RTL

Char lijkt haar langste tijd in Nederland te hebben gehad. Het Amerikaanse medium krijgt dit najaar geen eigen programma bij RTL 4. De zender gaat wèl door met Derek Ogilvie en de zelf-gescoute mediums uit Het Zesde Zintuig.

Zenderbaas Erland Galjaard kijkt nog naar een nieuw format waarmee Char in het voorjaar van 2011 mogelijk te zien zal zijn.

Van alle mediums bekend van de Nederlandse televisie is Char het meest omstreden. Door haar internationale bekendheid zijn er veel sceptici die haar graag willen ontmaskeren, al is hard bewijs tot op heden altijd uitgebleven. Char wordt vaak beticht van ‘cold reading’; het gebruiken van tactieken om in een gesprek te doen voorkomen dat je iets van iemand weet, zonder dat dit echt zo is.

RTL 4 zond dit voorjaar nog Char: Leven na een Ramp uit, waarin het Amerikaanse medium plekken bezocht waar zich ooit een ramp afspeelde. Ter plekke hield ze een reading met nabestaanden. “Ik vond het wel een geslaagd programma, hoewel het niet heeft gescoord wat we hoopten”, zegt zenderbaas Erland Galjaard tegen Zappen.blog.nl. Wanneer zich een geschikt format aandient, dan sluit hij niet uit dat Char in de toekomst nog wel te zien is bij RTL 4.

(Bron: Zappen)

Lees ook:Char Margolis terug op TV bij RTL 4
Lees ook:Char, het medium terug op RTL 4 (4 februari a.s.)
Lees ook:Char komt met haar eigen Zesde Zintuig bij RTL 4
Lees ook:Zembla haalt uit naar Char Margolis, fabel of mythe?
Lees ook:Char Margolis, aflevering 2 bij RTL 4

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dit najaar geen medium Char bij RTL

 1. caroline

  Kan ik wel begrijpen ik krijg ook liever een duidelijke boodschap door van een dierbare overledene in plaats van een potje scrabble te moeten spelen..

    /   Reply  / 
 2. Fred

  Ach, de Char-haters op internet praten elkaar allemaal maar na. Zo duikt steeds de bewering op dat ze maar wat gokt met de letters van het alfabet, maar ik heb dat nooit geconstateerd, integendeel. Ik zag haar aan het begin van een reading altijd direct de juiste (begin)letters van de naam die zijn doorkreeg noemen. Dat lukt niet met louter coldreading. Niet dat ik het nu zo voor Char wil opnemen, want ze is beslist (ook een) slimme zakenvrouw, maar het veelgehoorde verwijt (of spot) dat ze zomaar het hele alfabet opsomt totdat ze bij een naam komt klòpt simpelweg niet. Ze kan beslist iets, ook al zijn er meer en misschien nog wel (veel) betere paragnosten dan Char.

    /   Reply  / 
 3. caroline

  Ik ben absoluut geen char hater,ik denk dat ze wel degelijk een gave heeft.Maar als ik zou moeten kiezen tussen een reading van Char of van Derek, dan kies ik toch voor Derek omdat ik vind dat hij veel meer informatie kan doorgeven en in mijn ogen toch iets oprechter overkomt en niet alleen op geld uit is. Maar ieder zijn eigen mening natuurlijk

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>