Noorse prinses praat met doden

De 38-jarige Noorse prinses Märtha Louise is opnieuw onderwerp van felle discussies in Noorwegen. De ‘helderziende’ prinses heeft al een paar jaar een eigen bedrijfje waarin ze samen met haar zakenpartner cursussen geeft waarin contact met engelen wordt gelegd.

Steeds minder cursisten blijken echter bereid te zijn om 370 euro neer te leggen voor een dagje ‘engelen’ met de prinses. Daarom heeft de prinses nu een nieuw konijn uit de hoed getoverd: een gesprek met de doden.

Aanpak

“De aanpak is eigenlijk hetzelfde als wanneer je met engelen in contact wilt komen”, legde Märtha Louise onlangs opgewekt aan een plaatselijke krant uit. “Je kunt zoiets op elk gewenst moment doen. Het is helemaal niet moeilijk.”

Boze bisschoppen hebben Märtha Louise te kennen gegeven dat het oproepen van de doden in strijd is met het christelijk geloof. Politici zijn bang voor de gevolgen als de autodidacte prinses de doos van Pandora opent bij psychisch instabiele cursisten. En de Zweedse schrijver Jan Guillou roept de prinses op om naar een psycholoog te gaan.

Volgens een recente peiling vindt dertig procent van de Noren dat Märtha Louise de naam van het koningshuis schaadt en dat ze haar prinsessentitel moet opgeven. De prinses werd in 2002 al door haar vader gedwongen om haar aanspreektitel ‘Koninklijke Hoogheid’ op te geven, omdat de Noorse koning haar bedrijf onverenigbaar met het koningshuis vindt. Ondertussen gaat de geplande cursus in de stad Stavanger gewoon door.

Zwijgplicht

Of Märtha Louise de doden toch zal opzoeken, is onduidelijk. Cursisten hebben zwijgplicht. Maar de bisschop van Stavanger, die het missionarishotel Hemel en Zee aan de prinses verhuurt, is niet bang voor de magische krachten van Märtha Louisa. “We verhuren ons hotel alleen aan levende cursisten”, aldus de bisschop.

Bron: Telegraaf, Rolien Créton

Lees ook:Het spookt in paleis Drottningholm…
Lees ook:Prins Laurent praat met doden…
Lees ook:Louise Hay; ‘Je kunt leven helen…’
Lees ook:Beproef je geluk met Bloementherapiekaarten van Virtue…
Lees ook:Engelen maken je tot een beter mens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>