Te weinig kennis van het bovennatuurlijke

De laatste maanden lijkt het wel of we terug vallen in de mentaliteit van ver voor de oorlog. Angst zaaien via de kerk is weer “the done thing”. Het “bovennatuurlijke” is weer gevaarlijk. Volgens de heer drs. Jan Huitema is zelfs naar “Char” kijken al gevaarlijk!!
Hier een artikel van Uitdagingonline:

Christenen hebben veel te weinig kennis van de realiteit van het bovennatuurlijke, waarschuwt drs. Jan Huitema. “Christenen komen vaak in de problemen omdat ze hun hulp zoeken bij paranormale genezers, magnetiseurs of naar het medium Char kijken.”

“Was er maar niets tussen hemel en aarde”, verzucht Huitema regelmatig. Het is niet voor niets te titel van zijn boek dat in november verschijnt. ‘De gevaren van het bovennatuurlijke en de bevrijding door Jezus Christus’, luidt de ondertitel.

Drs. Huitema, emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk Nederland, houdt zich al jaren bezig met het werk van genezing en bevrijding. De onkunde is groot, de weerstand is fors en de gevolgen zijn vaak rampzalig, zo is zijn ervaring. “Veel christenen weten te weinig van het bovennatuurlijke. Bij problemen zoeken sommigen hulp bij een paranormale genezer of magnetiseur, sommige christenen doen zelfs aan pendelen. Door mijn jarenlange werk van genezing en bevrijding ben ik er van overtuigd hoe funest het gebrek aan kennis op dit gebied is.”

Waarom is dat funest?

“Omdat men bepaalde gaven die sommige paranormaal begaafde mensen hebben, toedichten aan God. En dan voegen ze er in een adem aan toe: ‘Maar we zijn niet bezig met het occulte, hoor!’. Zie je het wrange?”

Wat zijn de gevolgen van deze praktijken?

“Dat christenen verschrikkelijk bang zijn, of zich gebonden voelen. De titel luidt niet voor niets ‘Was er maar niets tussen hemel en aarde’. Wat een ellende kan het bovennatuurlijke met zich meebrengen!”

Het is een reëel probleem, maar toch zwijgen veel kerken en gemeenten hierover. Hoe komt dat?

“Binnen de orthodoxie is helaas veel zelfingenomenheid, veel trots: ‘We hebben het al eeuwen goed gedaan en als Calvijn het zus of zo zag, moeten we dat nu nog steeds zo zien’, zeggen veel christenen. En inderdaad: voor Calvijn gold het bovennatuurlijke niet meer. En veel denkwijzen of gewoonten liggen vast in veel kerken. Praten over het bovennatuurlijke of het demonische geeft in de ogen van veel christenen alleen maar onrust en gedoe. Het is voor velen zo’n akelig onderwerp, daar willen ze liever niet over horen.”

Toch staan meer kerken en gemeenten open voor zaken als genezing en bevrijding.

“Klopt. Er is werkelijk een verandering begonnen in veel kerken en gemeenten, ook binnen de gevestigde kerken. De werkgroep ‘Genezing en Bevrijding’ van het Evangelisch Werkverband binnen de PKN bouwt op dit moment een netwerk op van bevrijdingsteams. Ik ben dus somber gestemd door het feit dat zoveel christenen de gevaren van de occulte werkelijkheid niet onderkennen, maar ik ben echt hoopvol gestemd als ik denk aan gemeenten die meer en meer openstaan en de realiteit ervan onderkennen.” 

Op 12 november organiseert het Evangelisch Werkverband in Amerongen de conferentie ‘Was er maar niets tussen hemel en aarde’ met medewerking van onder meer dr. Ruud van der Ven (voormalig natuurgenezer), ds. Rob Kranen (over occultisme in de media) en drs. Jan Huitema. Tijdens deze conferentie wordt het eerste exemplaar van zijn boek Was er maar niets tussen hemel en aarde aangeboden. Meer informatie: www.ewv.nl
Bron

Lees ook:Moslims krijgen visioenen en ontmoeten Jezus
Lees ook:Reïncarnatie is geen flauwe kul
Lees ook:Ouijabord, werk van demonen
Lees ook:Kerst. Waarom geloven we…
Lees ook:‘God schiep hemel en aarde niet’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Te weinig kennis van het bovennatuurlijke

  1. Arjo de Vries

    Helemaal mee eens! De kerk zou juist de plaats moeten zijn waar slachtoffers met hun problemen terecht kunnen. Het ontbreekt echter meestal aan de aanwezigheid van de Geest van God en daardoor wijsheid en geestelijk onderscheidingsvermogen. Traditie, onkunde en angst voor geesten houden dit in stand.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>