Vision – aus dem Leben der Hildegard von Bingen

Dit prachtige kostuumdrama vertelt het verhaal van Hildegard (1098-1179). Als abdis van een vrouwenklooster ontpopte zij zich als groot intellectueel en humanist, die de strenge kloosterregels veranderde en een menselijker beleid voerde.

In dit prachtige kostuumdrama verfilmde Margarethe von Trotta het leven van Hildegard (1098-1179). Als abdis van een benedictijns vrouwenklooster ontpopte zij zich als groot intellectueel en humanist, die de strenge kloosterregels veranderde en een menselijker beleid voerde. Zij was niet alleen spiritueel leider en filosoof, maar ook dokter, wetenschapper en componist. In haar liederen is devotie een centraal gegeven. Hildegards feestdag valt op 17 september.

Powered by uitburo.nl

Lees ook:Hildegard van Bingen
Lees ook:Holika Dahan; alles bloeit weer op…
Lees ook:,,Het voelt alsof ik uit het paradijs ben verstoten”
Lees ook:Alternatieve arts moet stoppen
Lees ook:Mei; de maand van Maria…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>