Telegraaf: ‘Karst was populairste van de klas’

Terwijl gisteren kort na de herdenking het achtste slachtoffer overleed komen we steeds meer te weten over Karst T.

Tot in zijn jaren als twintiger leidde Karst T. een vrolijk leven, maar daarna isoleerde hij zich van zijn vrienden en raakte hij steeds meer in zichzelf gekeerd. Hij had een havodiploma, maar maakte latere opleidingen niet af en had ongeschoold werk. Dat vertellen mensen die de aanslagpleger van nabij hebben meegemaakt in de Volkskrant.

“Vroeger deden we allemaal hetzelfde: naar school, stappen en wat bijbaantjes”, zegt een oude vriend. “Maar Karst is dat blijven doen.”

Populair

Karst, die uit een leuk, stabiel gezin met betrokken ouders kwam, blijkt het populairste jongetje onder zijn klasgenoten op de basisschool te zijn geweest. Later op de middelbare school viel hij minder op. Wel deed hij wat de meeste kinderen van die leeftijd doen; uitgaan met de vrienden waarmee hij was opgegroeid. Daranaast begon hij in die tijd te blowen.

Na het behalen van zijn Havodiploma, probeerde hij nog het vwo te doen, maar dat mislukte. Op de hotelschool in Apeldoorn, waar hij vervolgens naartoe ging, heeft hij volgens vrienden vooral gefeest.

Onbereikbaar

Daarna lijkt het helemaal mis te zijn gegaan met Karst. Hij brak met zijn vrienden, van wie de meesten een serieus leven waren gaan leiden omdat hij zo’n bestaan burgerlijk zou hebben gevonden. Zijn vrienden bleven contact met hem zoeken en hem uitnodigen, maar hij reageerde niet. “Op een gegeven moment was hij telefonisch niet meer bereikbaar. Dan kan je moeilijk elke keer bij hem langsrijden om hallo te zeggen”, aldus één van zijn toenmalige vrienden in De Volkskrant.

Karst had in de laatste jaren van zijn leven geen echte vrienden meer, alleen zijn familie. Zijn oude vrienden hebben, net als de ouders van Karst, geen idee wat hem op Koninginnedag heeft bezield.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Dader aanslag “KARST T. WAS GEWONE SCHOOLJONGEN”
Lees ook:WIE WAS KARST T.?
Lees ook:OUDERS KARST T. : “MOTIEF ONDUIDELIJK DRAMA APELDOORN”
Lees ook:Volkskrant: Karst T. pleegde ‘echt een aanslag’ Koninginnedagdrama
Lees ook:V.Vollenhoven bij ouders Karst T.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>