Verzekeraars werken met medium dat Karst T. bejubelt (aanslag 30 april)

Dagblad Trouw vermelde vandaag in de krant een stuk over Gabrielle Gaastra een medium die ook een erkende esotherische therapie geeft die vergoedt wordt door de zorgverzekeraars in Nederland. Overal verschijnt het bericht nu. Editie.nl van RTL 4 sprak vandaag met haar over haar nogal omstreden uitspraken over de aanslag op 30 april. De slachtoffers dienen een hoger doel en de ziel schijnt het er mee eens te zijn. Gabrielle krijgt haar openbaringen van Maria Magdalena, Jezus en de Heilige maagd Maria.

Gabrielle en Reint Gaastra

“Amsterdam –- Een aantal grote zorgverzekeraars erkent de esoterische nascholingscursussen van spiritueel medium Gabriela Gaastra. Zij is omstreden omdat ze de aanslag van Karst T. op de koninklijke familie bejubelt. Die aanslag diende volgens het medium een hoger doel.” Het volledige stuk kun je hier terug lezen.

Ook Netwerk besteed er aandacht aan vandaag.

“De aanslag in Apeldoorn op Koninginnedag was volgens het Apeldoornse medium Gabriele Gaastra-Levin nodig om ‘het Christusbewustzijn’ in Nederland te stimuleren. Verder – zo schrijft ze op haar website openbaringen.com – moeten wij het drama op een ‘spirituele manier’ proberen te bekijken, als een ‘collectief inwijdingsritueel’. De slachtoffers beschouwt Gaastra als ‘ridders’ die de koninklijke familie redden.

Menigeen zal denken: een vrouw die ernstig in de war is. Netwerk laat Gaastra – wiens therapie door diverse zorgverzekeraard wordt vergoed – zelf uitleggen wat ze met haar ‘openbaring’ bedoelt. Verder komt dominee Ron Visser van de Grote Kerk in Apeldoorn aan het woord. Nog dagelijks bezoekt hij de familie van de slachtoffers om hun in deze moeilijke tijd bij te staan. “De boodschap van mevrouw Gaastra is weerzinwekkend.”

Foto: Gabriele Gaastra-Levin met haar man Reint Gaastra.

2 media berichten over een vrouw die ook regelmatig cursussen geeft in een Vrijzinnige Geloofsgemeenschap. Wat moet je ermee? Op zich best lief wat ze zegt over dat mensen weer tot elkaar komen echter om dit te doen over de ruggen van onschuldige slachtoffers, achteraf, die nergens om gevraagd hebben gaat inderdaad ver. Natuurlijk kan ik een spirituele boodschap begrijpen maar het zou beter zijn geweest om het niet zo te verpakken als dat deze mevrouw heeft gedaan. Denk eerst na over hoe je iets zegt en kwets geen mensen met je woorden, juist dit laatste druist me tegen de borst. Liefdevol spreken is dan respectloos niet nadenken over nabestaanden en hun emoties. Je kunt beter je mond houden dan op deze manier nog even de media binnen te dringen om ons woorden op te leggen waar wij niets mee kunnen. Erger nog waar we gewoon kwaad over worden.

Misser van het jaar als je het mij vraagt.

Bron: Dagblad Trouw, Netwerk

Lees ook:Netwerk: Apeldoorn één jaar na de aanslag op Koninginnedag
Lees ook:Het hogere doel Karst T versus medium Gaastra, een visie
Lees ook:Enschede rouwt: stille tocht en massaal afscheid voor Braziliaanse Familie
Lees ook:Netwerk: Zaak alternatieve arts geseponeerd!
Lees ook:Netwerk: Karst T. wordt toch psychologisch geanalyseerd!

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Verzekeraars werken met medium dat Karst T. bejubelt (aanslag 30 april)

 1. Karin

  Ja, je mag het wel denken in dit geval; zeggen beter niet.
  En nog wranger zal het dadelijk zijn voor de nabestaanden en slachtoffers, als ze met een fooi (schadevergoeding) worden afgescheept. De nasleep is vaak triest. Was het koningshuis dat waar om van hogerhand ‘te beschermen’ en te betalen met levens? Zij gaan gewoon door met hun luxe leventje, want ik denk niet dat de slachtoffers/nabestaanden de werkelijke kosten die ze nog gaan maken van het koningshuis gecompenseerd krijgen (medische, revalidatie, psychologische, arbeids(ongeschiktheid) technische en aanpassingstechnische kosten).

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Karin, Reaal doet dit verhaal namens de verzekering van Karst. De eerst claimbespreking is vorige week geweest.

     /   Reply  / 
   1. Karin

    @Isabel Blanco, ja precies en daar hadden ze het over een bepaald bedrag over alle claims, iets van 5 miljoen in totaal.
    Vijf miljoen is niet veel;
    Stel; even een fictief voorbeeld; een man van dertig is door een dergelijk voorval invalide geworden en kan nooit meer werken. Hij had een bescheiden inkomen van bruto 50.000 euro per jaar. De inkomstenderving is dan een half miljoen voor tien jaar en een miljoen voor twintig jaar.
    Daarbij nog niet meegeteld de kosten voor therapie, hulpmiddelen, aanpassingen woning of zelfs verhuizen en de niet-fysieke schade. Er buigt zich ook een letselschade-advocaat over.
    De werkelijke kosten zijn vaak veel hoger dan iemand krijgt uitgekeerd.
    Heb ik het natuurlijk wel over de zwaardere gevallen en niet over de mensen die erbij stonden.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Karin, is inderdaad maar de vraag of het voldoende is en hoe ze het anders op willen gaan lossen. Advocaat gaan niet met weinig accoord meer maar dat hoeft ook niet.

       /   Reply  / 
 2. Iem

  Het moet me even van het hart. Ik begrijp niet dat een extreem geloofswaanzinnige een esotherische kan geven… EN dat het CZ met haar in zee gaat en de therapie vergoed. Daar gaan onze centen weer aan op in de te hoge zorgpremie. Dit soort uitspraken zijn m.i. rijp voor het zoeken naar psychiatrische hulp. Er is beslist nog wel een plaatsje vrij. In een woord schandalig om dit over de ruggen van de slachtoffers uit te spreken! Ik hou niet van dat soort medium onzin.

    /   Reply  / 
 3. Iem

  Ik ben een woordje vergeten na het woordje esotherische en dat is *therapie*.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, perfecte toevoeging, erg dit he

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Isabel Blanco, ik kan er niet over uit. Dat soort lui leven niet in de werkelijk!

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Iem,Isabel, het spijt me hoor, misschien bergijp ik het verkeerd, maar dit soort zaken(therapy) (belachelijke uitspraken!) worden dus gewoon vergoed? Terwijl mijn dochters medicijnen, waar ze echt niet zonder kan, omdat ze anders heel veel pijn heeft, NIET vergoed worden? Sorry hoor, gaat er bij mij niet in!

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Roos, eh ik ben bang dat de therapie wordt vergoedt ………..

        /  
    2. Isabel Blanco Auteur

     @Iem, ik ben het volledig met je eens.

       /   Reply  / 
    3. Roos

     @Isabel, ik zou graag wat willen zeggen,maar doe het maar niet, wil het graag netjes houden. Maar een grof schandaal is het zeer zeker! Gewauwel in de ruimte, niet de realiteit, meer is het niet in mijn ogen! Maar mijn dochters pijn is geen gewauwel dat IS de realiteit!

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Roos, en zo is het!

        /  
 4. Ariadne

  Ik hoorde haar vanavond op tv en vroeg me af hoeveel meer mensen dit soort “esotherische” onzin gelooft. Ik weet dat er hele volksstammen tegenwoordig zo denken of denken te moeten denken. Dat dit spiritueel is, het dient zgn een hoger doel en dit is al besproken voor deze zielen hier op aarde kwamen bla, bla, bla. Gelukkig heeft ze niemand anders nodig om zichzelf onmodgelijk te maken, kan ze prima zelf.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Ariadne, inderdaad.

     /   Reply  / 
 5. Carmen

  Ziek!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Carmen, top opmerking!

     /   Reply  / 
 6. Jaap van den Bold

  Hoe gek kunnen mensen zijn en vooral deze ‘esotherische’ dame! Hoewel ik vanaf morgen op de grote Tong Tong Fair (Pasar Malam) in Den Haag zit en een geen tijd heb voor iets anders, moest ik toch even reageren. Dit soort figuren brengt ons vak nu in discrediet. Bah!!!!!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Jaap van den Bold, kijk en zo horen de meesten het dus graag he, helaas BAH!

     /   Reply  / 
 7. Pingback: Het hogere doel Karst T versus medium Gaastra, een visie | Paranormaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>