Onderzoeken Koninginnedag afgerond

Onderzoeken Koninginnedag afgerond

APELDOORN -  De drie onderzoeken die liepen naar de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn zijn afgerond. De resultaten daarvan worden vrijdag in Apeldoorn en Den Haag gepresenteerd.

Dat meldde de gemeente Apeldoorn maandag. De Inspectie Openbare Orde en Veiligheid deed onderzoek naar de voorbereidingen voor en de afloop van Koninginnedag. In dit onderzoek staat de rol van de gemeente centraal. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) deed onderzoek naar de beveiliging van het Koningshuis en het Openbaar Ministerie heeft de strafrechtelijke kant van het verhaal bekeken.

Tijdens het koninklijke bezoek reed Karst T. met zijn auto in op het publiek. Hierdoor kwamen zeven omstanders om het leven. De dader overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het strafrechtelijke onderzoek richtte zich vooral op een reconstructie van de aanslag, de voorbereiding ervan en het mogelijke motief van de Karst T.

Vrijdagmiddag presenteren de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid en het Openbaar Ministerie (OM) hun bevindingen in het stadhuis van Apeldoorn. Daarbij zijn onder anderen burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn en Hoofdofficier van Justitie Ludo Goossens aanwezig. De bevindingen van de NCTb worden vrijdag eveneens wereldkundig gemaakt.

Minister-president Jan Peter Balkenende geeft in Den Haag een reactie namens het kabinet. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Guusje ter Horst en minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin zullen de reactie van het kabinet op de onderzoeksresultaten vervolgens nog verder toelichten.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:VVD stelt vragen minister Klink nav aangiftes mw. Blanco artsen MST
Lees ook:Volkskrant: Karst T. pleegde ‘echt een aanslag’ Koninginnedagdrama
Lees ook:OUDERS KARST T. : “MOTIEF ONDUIDELIJK DRAMA APELDOORN”
Lees ook:Netwerk: Apeldoorn één jaar na de aanslag op Koninginnedag
Lees ook:Slachtoffer voorspelde drama Koninginnedag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Onderzoeken Koninginnedag afgerond

  1. Roos

    Vrijdagavond op tv een programma over deze zaak. In elk geval bij 1 vandaag, maar ook op SBS (als ik het goed gehoord heb) Vandaag in 1 vandaag, het meisje dat zwaar gewond raakte bij de aanslag en daarbij haar moeder verloor. Ze droomde twee dagen voor de aanslag exact dat dit zou gaan gebeuren……

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>