Slachtoffer voorspelde drama Koninginnedag

Slachtoffer voorspelde drama Koninginnedag

Eén van de slachtoffers van de aanslag tijdens Koninginnedag in Nederland had het drama al eerder gezien in een droom. Het 15-jarige meisje verloor haar moeder en raakte zelf zwaargewond.

“Ik had gedroomd dat er een auto door het publiek was gereden en dat ik gewond was geraakt en dat mama was overleden daaraan”, aldus de 15-jarige Britt Pijnenburg tegen het Nederlandse tv-programma ‘EénVandaag’.

Britt lichtte haar ouders in over de nachtmerrie, maar die besteedden er verder niet veel aandacht aan, tot haar droom op 30 april waarheid werd. Op Koninginnedag stond de familie Pijnenburg bij de band ‘Prinses Juliana’ in Apeldoorn toen Karst T. met zijn auto door het publiek reed.

Moeder Marij Pijnenburg werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en overleed een week later aan haar verwondingen. Britt zelf liep arm- en beenbreuken op.

Bron: GVA.be

Lees ook:30 jaar Beatrix Koninging der Nederlanden
Lees ook:BEVRIJDINGSFESTIVALS PASSEN PROGRAMMA NIET AAN
Lees ook:Koninginnedag 2009 Apeldoorn, het programma
Lees ook:5 doden inmiddels en nog 12 gewonden
Lees ook:Persconferentie: Doden en gewonden bij dramatische Koninginnedag in Apeldoorn

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Slachtoffer voorspelde drama Koninginnedag

 1. carin

  Als je 15 hebt en zo een nachtmerrie en het gebeurd,sta je perplex.Dit meisje staat in kontakt met Genezijde en werd gewaarschuwd.Zij zal in de toekomst wel vaker van zulke dingen *bemerken* en hoogstwaarschijnlijk hoogsensitief worden en zich mogen gaan verdiepen in het paranormale.Britt,dit is een onvergetelijk drama in je leven en je bent nog zo jong,sterkte.

    /   Reply  / 
 2. emiel

  Zo zie je maar weer. Veel kinderen zijn zeer gevoelig en wat ze ook zeggen het is als ouders zo belangrijk er naar te luisteren. Ik ben er van overtuigddat steeds meer kinderen en jongeren gaan voorspellen. Ik heb er al veel mogen begeleiden op dat gebied.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @emiel, ook ik heb de overtuiging dat er beter geluisterd moet worden naar wat kinderen ons vertellen. Er kunnen soms rake dingen bij zitten….

     /   Reply  / 
   1. carin

    @Roos, er moet door de meerderheid eens beter geluisterd worden wat mensen meldden en zeggen.De oren zijn om te luisteren,maar velen gebruiken die om direct te oordelen over de ander.Het bevooroordeeld zijn staat hoog in het vaandel.Britt is nu een slachtoffer van een voorspellende droom,zij voelt zich schuldig,had ik maar dit of dat gedaan *spookt nu door zo een puberhoofd.Zij moet geholpen worden die slachtofferrol te overwinnen en in de nabije toekomst te leren omgaan met misschien nog meer visioenen en vooral met mensen met keiharde meningen,omtrent visioenen.Ik heb zelf ervaren dat wat de boer zelf niet kent,hij ook niet wil erkennen,over ervan vreten maar niet te spreken.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @carin, klopt, luisteren is meer dan horen wat er letterlijk gezegd word. Britt heeft gelukkig wel aan haar ouders verteld wat ze gedroomd had. Haar moeder reageerde zoals elke moeder zou reageren, ze bagetaliseerde het. Ze zei dat ze voorlopig nog niet dood zou gaan dus dat ze zich geen zorgen moest maken. En dus gingen ze gewoon naar Apeldoorn. Een noramle reaktie, Britt had dit niet kunnen voorkomen en haar ouders ook niet. Britt heeft zeker ondersteuning nodig, niet alleen vanwege die voorspellende droom, maar allereerst om het verlies van haar moeder een plek te geven en de traumatische ervaring van zo’n forse aanslag. Kinderen doen soms verbijsterende uitspraken, dingen waar je niet direct een aanknopingspunt voor hebt, maar pas als het daadwerkelijk gebeurt, dan sta je er weer even bij stil. Ohja, dat zei…..al….het blijft moeilijk dat soort dingen. Moeilijk, omdat je als ouder misschien wel zou willen dat je kind meer van dat soort dingen zou zeggen, of juist niet, omdat het je kind zo onrustig maakt, heel dubbel dus…

       /   Reply  / 
 3. Ko van Dijk

  Dit meisje ontving een waarschuwing van de Kosmos. Zij is niet de enige want over de hele wereld komen voorspelende dromen voor. Wat dit meisje bewijst is mijn absolute overtuiging dat alles wat we meemaken vaststaat. Zij kreeg die waarschuwing niet voor niets. De gebeurtenis stond vast (auto van Karst tegen de naald)de gevolgen echter niet. Ik ben overtuigd dat als de moeder geluisterd had ze waren ontsnapt aan dit drama.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Ko van Dijk, bedoel jij te zeggen met deze uitspraak dat het de schuld van de moeder zelf is dat zij is overleden? Had ze maar moeten luisteren? Als dat is wat je bedoeld te zeggen, dan ben ik het niet me je eens…

     /   Reply  / 
   1. karin

    @Roos, nee, ik ook niet echt. Het is gewoon moeilijk om zoiets voor waar aan te nemen, vooral ook omdat kinderen angstdromen kunnen hebben. Het is nu eenmaal lastig om onderscheid te kunnen maken, voor een ontvanger zelf, zeker zo jong, maar ook voor een ander, om echte voorspellingen van angsten te kunnen onderscheiden.
    En eveneens gebeurt het vaak dat de voorspelling er wel is, maar dat degene waar je over droomt of ziet net de dans ontspringen of de gevolgen minder zijn.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @karin, klopt. Ook is het mijn ervaring, dat je soms meerdere “tekens” moet krijgen, wil je door hebben dat die tekens een bedoeling hebben, en ook watvoor bedoeling dat teken heeft.

       /   Reply  / 
   2. emiel

    @Roos, mijns inziens praten we niet over schuld.
    Alles in het leven heeft een doel en staat vast.
    Ik bedoel daar mee te zeggen dat we voor de geboorte als ziel besluiten wat we willen ervaren in het leven wat we gaan aanvangen. Het leven zelf geeft dan de mogelijkheden om te ervaren. Dit meisje zag in een voorspelling dat er iets stond te gebeuren waarbij haar moeder zou omkomen. Menselijkerwijs zeg je dit dan en je hoopt dat de ander zal luisteren. Dit is nu ook zo gegaan maar de moeder luisterde niet en kwam om.Toch is het niet haar eigen schuld dat ze omkwam want voor mij staat vast dat er dan iets anders was gebeurd waardoor zij zou overlijden. Niemand gaat volgens mij 1 seconde te vroeg of te laat dood. Het tijdstip stond al vast, net als de les die er achter dit drama zit

      /   Reply  / 
   3. Ariadne

    @Roos, correct. Niet iedereen is bekend met de materie en heeft geen idee of iets een voorspellende droomk is of gewoon iets anders. En wanneer je niet luistert zou je meteen gestraft worden? Belachelijk. Dat is net zoiets als een liefhebbende en wrekende god. Erg new age achtig vind ik het.

      /   Reply  / 
   4. carin

    @Roos, het leven is voorbestemd,dat heb ik gezien in 21 ongelukken van mezelf.Dit was ook voorbestemd en de Kosmos,Genezijde,Eris doet aan voorspellende lotsbestemmingen,geeft iemand in de omgeving voorspellende dromen,die uitkomen.Ondanks dat,weet ik dat visioenen,veranderlijk kunnen zijn door *ingrijpen*.Ikzelf kreeg mijn 22ste ongeluk,een nacht voor het gebeurde als voorspellende droom.Stronteigenwijs ging ik de dag erna,gewoon de straat op en *voelde* wat er komen ging.In EEN fractie van een seconde greep ik in en het ongeluk gebeurde,maar wel onder verlichte omstandigheden,dan ik de nacht ervoren had gezien.
    Allertheid,dubbele allertheid heeft ervoor gezorgd dat ik hier schrijf.Door het oog van de naald,in een ongeluk.Mij zij men vroeger omdat ik vaak pech had in het verkeer,elke dag kijk uit en toch,keer op keer,weer een ongeluk.Met dan aan mijn BDE *weet* ik nu,dat het er 21 waren,voorbestemd.De gevolgen moet je dragen en verzachten kun je iets niet,als het al gebeurd is, dan moet je er mee leren omgaan,de confrontatie als leermeester.

      /   Reply  / 
    1. Ariadne

     @carin, maar als je het niet begrepen had en geluister had, dan was je hier misschien niet meer geweest. Maar dan blijf ik erbij, dat niet iedereen kan luisteren omdat ze het misschien niet begrijpen. Ik ben het helaas niet met je eens dat alles vastligt. De grote lijnen misschien wel, maar alles? Nee.

       /   Reply  / 
    2. Roos

     @Ariadne, ook ik denk dat het leven voor een groot gedeelte vastligt, maar dat we er zelf ook nog wel de hand in hebben.

       /   Reply  / 
    3. carin

     @Ariadne,jij schrijft:dan was je er misschien niet meer geweest.Ik heb die betreffende morgen zeer goed nagedacht en overwogen,als het mis gaat,dan weet ik dan wel zeker of Eris bestaat en of de mij *gevoerde verhalen *vanuit BDE te bereiken zijn.Simpel de angst overwinnen.Ik ben niet meer bang voor de dood en heb misschien het lot getard,maar bijgeleerd.Hier is het supermooi,maar daar is het ook fijn,al was het even en was toen mijn tijd nog niet gekomen,ooit eens mag ik daar misschien wel echt eens zijn.Een eindeloze droom voor mij.

       /   Reply  / 
   5. Ko van Dijk

    @Roos, het begrip schuld wil ik niet gebruiken. Zoals Carin zegt: niet iedereen begrijpt de waarschuwingen van de Kosmos. Ik zal binnenkort hier een column over schrijven waarin ik mijn visie nader verklaar.

      /   Reply  / 
    1. carin

     @Ariadne, op je ziel/spirit staat een grof levenspad en JIJ bent degene die bepaalt of je dat bewandelt.Je eigen IK (je gevoel en verstand)maakt uit of je volgt.Niet iedereen kan luisteren en velen sluiten zich af om te luisteren,staan onder invloed van enz.Het begrip schuld is voor mij een apart hoofdstuk want goed en fout bestaat niet daar ben ik 100 procent van overtuigd,je best doen,proberen en bijleren uit goede foute dingen,is belangrijk.Het woord houden,eerlijk zijn tov. jezelf en anderen en blijven proberen zijn telkens opnieuw levenslessen,die je sterker maken.Ik weet door mijn 22ste ongeluk nu oprecht,dat een visioen *veranderlijk* is,net zo veranderlijk als het weer en de mens,denken,doen,proberen en er uit leren.

       /   Reply  / 
    2. Roos

     @Ko van Dijk, oke, dank je wel.

       /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @Ko van Dijk, zo dat is nog eens een gerustmakende stelling om de horen van Ko.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>