Drama Koninginnendag: Tates vond Willem-Alexander fascist

Tates vond Willem-Alexander fascist

AMSTERDAM -  Karst Tates zei in zijn laatste woorden dat prins Willem-Alexander een racist en een fascist is. Dat staat in het rapport van de Nationale Recherche over de dader van de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn.

Tates zei verder tegen de agent die na de aanslag direct achterin zijn auto was gaan zitten, dat het een bewuste aanslag was, gericht tegen het Koninklijk Huis. Volgens de politieagent, antwoordde Karst T. bevestigend toen hem werd gevraagd of hij de bus wilde raken waarin de Koningin en haar familieleden zaten. Uit onderzoek door onder meer het Pieter Baan Centrum is gebleken dat het een eenmansactie was, die Tates slecht had voorbereid.

Tates reed tijdens de festiviteiten met zijn auto dwars door het publiek. Acht mensen, inclusief Tates zelf, kwamen om.

Delen uit het procesverbaal luiden:

‘Wat is er gebeurd, vroeg ik hem? Hierop hoorde ik hem zeggen: “De Koningin, de Koningin.” Ik vroeg daarna aan hem: heb je dit bewust gedaan? Ik hoorde hem zeggen: “Ja, ik heb het bewust gedaan.” Ik vroeg toen aan hem: Waarom heb je dit gedaan? Toen zei hij: “Willem-Alexander is een fascist, hij is een racist. En ik wist dat de Koningin hier zou komen”.’

Ook zei hij dat hij begreep wat er werd gezegd toen de wachtmeester hem zei dat hij was aangehouden.

In de ambulance naar het ziekenhuis zei Karst T nog het volgende:

„Ik ben gezond en gebruik geen medicijnen.”

In het Duits zei Karst T. onder meer nog dat hij veel hoofdpijn had.

Het personeel van de ambulance zag op de apparatuur dat zijn neurologische conditie vervolgens snel slechter werd. Ongeveer anderhalve minuut voor aankomst in het ziekenhuis in Deventer begon hij te snurken en was hij niet meer aanspreekbaar.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:OUDERS KARST T. : “MOTIEF ONDUIDELIJK DRAMA APELDOORN”
Lees ook:Paragnost beweert tragisch ongeluk prins Friso te hebben voorspeld
Lees ook:Netwerk: Apeldoorn één jaar na de aanslag op Koninginnedag
Lees ook:Volkskrant: Karst T. pleegde ‘echt een aanslag’ Koninginnedagdrama
Lees ook:KROONRPINS BEZOEKT RAMPPLEK APELDOORN

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Drama Koninginnendag: Tates vond Willem-Alexander fascist

  1. carin

    Karst had *de controle* over zichzelf verloren en bralde maar wat,hij was alleen al door zo een actie te ondernemen de controle over zijn verstand kwijt.Hij heeft zich laten leiden door zijn onderbewustzijn,waarop zijn vorige leven stond,dat *boven* is gekomen en daar helaas naar gehandeld.

      /   Reply  / 
  2. karin

    Als de berichten over de Bilderberger kloppen, dan zit Karst niet eens ver van de waarheid… maar dan nog? De mensen die het leven hebben gelaten weten daar niets van en zijn onschuldig. Een trieste gebeurtenis of – als we andere bloggers mogen geloven – een trieste samenloop van omstandigheden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>