Something Unknown door Renee Scheltema recensies

 De Poster

En de recensies tot nu toe, vanaf 25 maart is deze film immers te zien in de bioscoop.

Ik heb op het internet 1 recensie kunnen vinden die de film de grond in boort, bij filmtotaal, maar goed dat is een recensie geschreven door Logates en die gaat dingen pas geloven als James Randi het zegt en heeft verder voor iedereen die zich ermee bezig houdt een brandstapel klaar staan dus dat verbaasd ons niet.

Isabel Blanco

Zelf heb ik de film als gewaagd ervaren, Renee stelt de vraag aan de wetenschapper en niet aan de gelovige in de verschijnselen. Dit doet ze bewust en heeft er 10 jaar over gedaan om de film te maken. Renee wilde voorkomen dat het een vaag verhaal zou worden en zocht bewust een balans door veel wetenschappers in haar film te betrekken die hun onderzoeken en methodes laten zien en het bewijs is opmerkelijk. Beetje onverteerbaar voor andere wetenschappers omdat we 2 stromingen kennen. OF je bent voor OF je bent tegen. Dat is jammer omdat Renee met haar film aantoont met bewijs dat er meer is tussen hemel en aarde. Een aanrader dus om te bekijken.

De Telegraaf:

De intelligente nuchterheid waarmee de wetenschappers hun decennialange onderzoeken en bevindingen presenteren, maakt het verslag van Renée Scheltema eens te meer fascinerend.
25-03-2010

Movie2movie http://www.movie2movie.nl/r106771-Recensie-Something-Unknown.html

Tjeerd Kooistra

Concludeerd o.a.:

Scheltema is een van origine Nederlandse filmmaker en fotograaf en werkte 25 jaar voor de Nederlandse televisie als regisseur en producer. Verder deed zij de fotografie voor uiteenlopende kranten en magazines in Nederland, Zuid-Afrika en Amerika. In ‘Something Unknown’ spreekt Scheltema met verschillende wetenschappers, parapsychologen en doktoren die onderzoek doen naar de moeilijk tastbare krachten van het menselijk brein. Of het nu gaat om telekinese, gebedsgenezing, telepathie of paranormale activiteiten.

‘Something Unknown’ kent concrete voorbeelden en onderzoeksmethoden waar wel degelijk uit opgemaakt mag worden dat het menselijk brein over nog niet benoemde krachten beschikt. Tevens geven de interviews een mooi beeld van de verschillende personen die zich op wat voor manier dan ook met deze moeilijk grijpbare wereld bezighouden. Een wereld die kwakzalvergevoelig is en mogelijk een interessante uitlaatklep voor geitenwollen sokken.

‘Something Unknown’ bevat dus interessante stellingen en meningen waar je nog eens over nadenkt. Ook door deze documentaire blijft het ongrijpbare fascineren. Toch krijg je een aantal conclusies gepresenteerd waar je iets mee kunt. In tegenstelling tot andere programma’s is het niet puur de mysterie die overheerst.
Filmtotaal http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=16988

Laat Logates aan het woord dus kun je invullen wat er staat, terug naar de brandstapel.

Leidschdagblad:

Voor mensen die geloven dan er meer tussen hemel en aarde dan we rationeel kunnen verklaren en dat dat ‘iets onbekends’ is is de documentaire ‘Something unknown’ bedoeld. Het is een tocht door een wereld van gelovigen, die zich hullen in de mantel der wetenschap.

De Nederlandse filmmaakster Renée Scheltema maakt een rondgang door de wereld van de (Amerikaanse) parapsychologie, waarbij haar uitgangspunt dat van de bekende parapsycholoog Charles Tart is, die stelt dat zaken als helderziendheid, telepathie en dergelijke allang bewezen zijn door ’honderden’ wetenschappelijke onderzoeken. Na dit gesteld te hebben krijgen we een optocht langs ’talking heads’ en verslagen van wetenschappelijke experimenten die dit moeten bewijzen.

…compilatie van bewijsmateriaal

Belbios.nl

Met het onthullende ‘Something Unknown’ begeeft documentairemaakster Renée Scheltema zich op het gebied van het paranormale.

Veel mensen lijken het erover eens dat er meer is tussen hemel en aarde dan wij kunnen bevatten, maar wat is er dan precies zoal?

Scheltema schetst een beeld van diverse paranormale verschijnselen als telepathie en telekinese. Hiervoor heeft zij tal van interviews gedaan met grote namen op het gebied van parapsychologie. Maar tegelijk probeert zij met ‘Something Unknown’ meer onverklaarbare vragen te beantwoorden: Hoe kan het dat sommige mensen soms de toekomst kunnen voorspellen? Hoe is het mogelijk dat sommige doodzieke mensen zichzelf ineens kunnen genezen?

Ook al geeft ‘Something Unknown’ een hoop antwoorden, uiteindelijk roept deze film vooral nog meer vragen op over het fascinerende schemergebied tussen hemel en aarde, dat voor de mens waarschijnlijk altijd een onoplosbaar mysterie zal blijven.

 Kortom de moeite waard om te bekijken! Omdat het het bestaat!

Lees ook:“Something Unknown” door Renée Scheltema vanaf 25 maart te zien!
Lees ook:Telegraaf: Richard Stooker daagt Uri Geller uit
Lees ook:SOMETHING UNKNOWN, denk Tita Tovenaar en schandaal Uri Geller
Lees ook:Film Something Unknown: Leer de truck van Uri Geller met lepel!
Lees ook:Film Something Unknown, het paranormale bewezen !!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>