“Something Unknown” door Renée Scheltema vanaf 25 maart te zien!

Ik heb de film thuis liggen en ga deze voor jullie bekijken, ik kan wel melden dat ik ook met de regiseur een gesprek zal hebben over haar onderzoek en het maken van deze bijzondere film.

Is het mogelijk dat mensen gedachten kunnen lezen? (Telepathie). Of in de toekomst kijken? (Helderziendheid). Kun je jezelf genezen van een terminale kanker? (Spirituele Healing). Kan iemand echt met zijn geest voorwerpen bewegen? (Psychokinese). En kun je voorwerpen of  plaatsen op afstand ‘zien’? (Remote Viewing) En waar ligt de grens tussen ‘werkelijke’ magische krachten en bedrog?
 
Al deze vragen onderzocht de Nederlandse cineaste Renée Scheltema, met Paul Verhoeven als associate producer, in gesprekken met wereldberoemde experts op het gebied van  parapsychologie, natuurkunde, biologie en geneeskunde, in haar documentaire SOMETHING UNKNOWN is doing we don’t know what.
 
Vanaf 25 maart is SOMETHING UNKNOWN is doing we don’t know what, de fascinerende spirituele reis in de wetenschap achter bovennatuurlijke ervaringen, te zien in de filmtheaters.

Centraal staat de “Big Five” van paranormale fenomenen: Helderziendheid, Telepathie, Het “zien” op afstand, Psychokinese en Spirituele Healing.

De wereldberoemde experts delen hun diepgaande inzichten ten aanzien van het ontastbare. Ook tonen zij wetenschappelijk bewijs aan voor paranormale verschijnselen. De gesprekken worden afgewisseld met anekdotes van beroemheden uit het vakgebied, zoals die van  paranormale detective Nancy Myer, schrijfster Arielle Ford, astronaut Dr. Edgar Mitchell en medium Catherine Yunt. Renée ontdekte dat de Wetenschap aan de hand van hedendaagse experimenten talloze verbindingen legt tussen het brein, ons lichaam en de wereld om ons heen.
 
Prijzen en festivals:
Special Jury Award:  International Arizona Film Festival 2009.
Official Selection:  Santa Fe Film Festival; Feel Good Film Fest. LA; Silk City Film Fest. Globians Doc Fest Berlin FF;  Spirit Quest Film Fest.
 
Cast & Crew:
Regisseur: Renée Scheltema
Met:  Prof. Charles Tart, Dr  Dean Radin, Prof. Gary Schwartz, Dr. Larry Dossey, Dr Edgar Mitchell, Dr Rupert Sheldrake, Dr. Melinda Connor, Dr Roger Nelson,  Dr Hal Puthoff,  Dr. Eric Pearl, Arielle Ford, en anderen. Camera: Renée Scheltema
Lengte: 105 min

Quotes:
This is better than “What the Bleep”
(Rebecca Good, Nurse and Therapeutic Touch Practitioner)

One of the most artistic, comprehensive, beautifull, clear, fair and visionary documentaries on parapsychology and spirituality I have ever seen…
(Prof. Dr Gary E. Schwartz, University of Arizona)
 
The best film…on para-psychology that has ever been made…
(Prof. Charles Tart, University of  California)
 
Over de regisseur:
De Nederlandse documentaire filmmaakster en fotografe Renée Scheltema werkte 25 jaar voor de Nederlandse televisie als regisseur, producer en cameravrouw. Een aantal van haar documentaires (‘Hush’, ‘A portrait of Tracy Payne’,  ’Seven days in Burma’, ‘The Death Penalty’, ‘Portrait of a Zen couple’ en ‘The Bus’)  is geselecteerd op internationale filmfestivals. In 1996 richtte zij de productiemaatschappij Telekan films op. Als fotografe heeft Renée Scheltema voor diverse kranten gewerkt in Nederland en het buitenland.

Lees ook:SOMETHING UNKNOWN, denk Tita Tovenaar en schandaal Uri Geller
Lees ook:Something Unknown door Renee Scheltema recensies
Lees ook:Telegraaf: Richard Stooker daagt Uri Geller uit
Lees ook:Mogelijke remake voor sf-thriller Boy 7…
Lees ook:Kruidenvrouw met een MISSIE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>