De Stelling, Helpt een keurmerk voor Paragnosten?

Gisteren konden we Liesbeth van Dijk zien bij Hart van Nederland. Hier kun je de uitzending terugzien en bij 12.46 minuten het item met Liesbeth. Liesbeth is duidelijk, het wordt in de wildgroei van paragnosten nu tijd voor een keurmerk en wellicht hoort er ook een panel bij die de mensen moet testen. Robbert van den Broeke verteld op deze manier een tweede kans te kunnen krijgen om te laten zien dat hij het echt kan. Het opzetten van een keurmerk behoort dus tot de mogelijkheden.

De stelling gaat hierover vandaag.

“Helpt een keurmerk voor Paragnosten?”

Copyright Klaarhelder en Isabel Blanco mbt tot alle stukken uit de rubrieken columns, tv, voorspellingen, dossier en dossier Vaatstra, wetenschappers, mediums, interviews, films, oude doos, paravisie, nieuwtjes allerlei, beursagenda, religie en spiritualiteit, spookhuizen, sektes , tip van de week en alle andere stukken muv sapaho en vredesduif, alle rechten zijn overgedragen januari 2010 en gelden vanaf dat moment.

Lees ook:Liesbeth van Dijk “Kind van de rekening”
Lees ook:Jaarvoorspelling Liesbeth van Dijk bij Shownieuws
Lees ook:Chris Zoet, WK Voorspelling Italie wordt Wereldkampioen
Lees ook:WK voorspelling Jaap van den Bold
Lees ook:Daniel Dungas Home, uit de oude doos

221 Reacties // Reageer

221 thoughts on “De Stelling, Helpt een keurmerk voor Paragnosten?

 1. Carin

  Of een keurmerk voor paragnosten helpt,is zeer de vraag.De artsen van tegenwoordig hebben ook een keurmerk,een titel,een opleiding en de kennis.Houden die zich eraan?De specialisten hebben een keurmerk en vooral topsalarisen en Bos, die wil er nu iets aandoen.Een keurmerk voor paragnosten is een zeer goede optie,want in de toekomst gaan er steeds meer mensen komen met paranormale ervaringen,die iemand tot denken aanzetten.Zijn ze zoals ik,dan gaan ze er iets meedoen,zich verdiepen,zoeken,raadplegen enz.Dan heb je hulp nodig van goede *helpende* paragnosten met ervaring.Dus het kaf van het koren scheiden is absoluut geen overbodige luxe.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Carin, op zich voor een keurmerk heb je natuurlijk wel dat mensen ergens naar toe kunnen met klachten en vragen kunnen stellen over iemand. Dat kan een voordeel zijn he.

     /   Reply  / 
 2. Iem

  Ik vraag me af waar een paragnost aan moet voldoen om een keurmerk te krijgen? Is dit afhankelijk van hoeveel diploma’s en scholing en andere bijcursussen hij/zij genoten heeft, of gaat het om de aantal jaren waar hij/zij ervaring opgedaan. Waar kan je de betrouwbaarheid en integriteit aan keuren? Hopelijk toch niet aan de prijs. Ik zou meer voor een zwarte lijst zijn. Trouwens ik denk dat het kaf op den duur toch wel door de mand valt en afhaakt. Dus of een keurmerk daar voor nodig is blijft voor mij een groot vraagteken. Bovendien is paragnost een vrij beroep die zijn eigen praktijk mag vestigen.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Iem, heb ik me ook afgevraagd, doe je er goed aan? Het ligt er aan wie er bepaald of iemand wel of geen keurmerk krijgt. En wie bepaald wie die keuring mag gaan doen. Er komt veel bij kijken, meer dan je op het eerste oog zou denken.
   Dat er iets moet gaan gebeuren ben ik het wel mee eens, maar de vorm van aanpak is me nog niet helemaal duidelijk.
   Er is nu heel veel “wildgroei” en mensen worden voor de gek gehouden, kwetsbare mensen he, en oke, de niet oprechte paragnosten vallen vanzelf wel door de mand, maar dat kan heeeeel erg lang duren…in de tussentijd zijn er veel mensen belazerd en niet alleen financieel, maar zeker ook in hun gevoel.

     /   Reply  / 
 3. Karin

  ‘Het is al zo’n 100 jaar bekend dat er werkelijk (beduidend) meer dan gemiddeld begaafde paragnosten bestaan en het wordt tijd dat een groot publiek hier op een verantwoorde manier van op de hoogte wordt gebracht.’

  Moet je niet bij Hans Dekker zijn….

    /   Reply  / 
 4. liesbeth

  Dank voor het plaatsen Isabel.

  Er moet iets gebeuren, ben het ook met Iem eens dat er een soort zwarte lijst zou moeten komen. Ik ben echt bezig om alles op een rijtje te zetten, een keurmerk is een optie maar geen must. Ik erger mij groen en geel aan alle beurzen en huisvrouwen die opeens een eigen praktijk willen beginnen, door onderzoek ben ik er zeker 150 al tegen gekomen.Mensen helpen is prachtig naar iemand luisteren ook, maar kan dat niet in een bejaarde huis of ziekenhuis er is zo veel te doen op het gebied van vrijwillergs werk, maar nee er zijn veel die de macht willen om opeens para te zijn, daar gaat het mij om. Ik kom echt mensen tegen die hun eigen leven volledig aan het verwoesten zijn, moeten zij mij advies gaan geven??? Ik erger mij aan de mentalisten die trucjes gebruiken om mensen het gevoel te geven dat zij boven anderen staan. Kijk naar de arrogantie van bepaalde paragnosten. Ik ken een hele grote die optreed maar hij is wel verslaafd aan de cocaine en is daardoor zo agressief. Iedereen dweept met deze man, maar als ik aan de dope ga zie ik ook dingen, maar nogmaals het heeft niets met het buitenzintuigelijke te maken. ik strijd echt voor het pure goede zuivere, hoe ik het doe maakt mi niet uit met of zonder keurmerk, maar dat er iets moet gebeuren is toch wel duidelijk!! Ik hoop dat jullie met mij mee strijden.

    /   Reply  / 
  1. Ariadne

   @liesbeth, je geeft het kort, bondig en zeer duidelijk weer. Dit zijn precies de ervaringen die ik ook heb. Ik denk wel eens dat er mensen ‘s avonds een steentje opgooien in de zin van: wat wordt het? Een parapraktijk, voetzônereflexologe, kunstnageljuf of kapster? O. de steen valt bij para! Mooi, ik kan goed kletsen en weten de mensen veel en nu ik erover nadenk, ik ben eigenlijk wel een beetje para. Nou moet lukken toch. En er zijn ineens zoveel van die mensen. Afgekeurde postbodes en vrachtwagenchauffeurs, hupsakee, ineens para. En niet gehinderd door enige kennis parkeren ze hun derriere en meegenomen wierrook, kristallen bollen, kaarten etc. op een beurs en voila, ze zijn beroeps.
   Erg, erg, erg. Je zult begrijpen dat ik al jaren een roepende in de woestijn ben: ik wil een branchevereniging of keurmerk, maar in ieder geval iets waardoor een potentiële klant kan zien, dat hij niet in een sompig keldertje terecht komt bij een voodoo paragnost of bovengenoemd gilde. En dat daar klachten te deponeren zijn. Als voorbeeld noemde ik al de Engelse SNU en andere. Als mensen maar weten, dat er een zeer gegronde reden moet zijn waarom een paragnost daar niet bij aangesloten zou zijn. En dan geen smoesjes, die ik al vaak gehoord heb om onkunde te maskeren: ik hou niet van regeltjes of niemand vertelt mij hoe paranormaal ik ben etc. Prima, maar dan weet men waar men aan toe is met zo’n paragnost. En net als Liesbeth ken ik zeer bekende paragnosten die dit roepen, zwaar aan drank verslaafd zijn, jonge meisjes verleiden en/of zweanger maken. Ik hoef en wil niet verder uitwijden, maar deze kerels worden geadoreerd. Prima, maar dan buiten de branche graag, want het vak wordt al genoeg als dubieus gezien.

     /   Reply  / 
   1. Karin

    @Ariadne, ach ja, wat moet ik zeggen, in een ver verleden ben ik ook zo’n stel hatseflatsen tegengekomen… en dat was voor mij meteen reden om jaaaaaaaren niets meer van het spiritueel/paranormale te willen weten.
    Nu ben ik wat kritischer…

      /   Reply  / 
    1. Ariadne

     @Karin, dito! Heb me er jaren vanafgekeerd omdat de schijnheiligheid m’n keel uitkwam. Maar blijkbaar kan het ontkennen tot een bepaald punt gaan en komt e.e.a. weer boven, maar wat je zegt: wijzer, voorzichtiger en geen clubjes en kliekjes dank je wel.

       /   Reply  / 
   2. Isabel Blanco Auteur

    @Ariadne, chapeau en daar drink ik dit weekend eentje op. Pasen is mijn uitzondering om aan de borrel te gaan.

      /   Reply  / 
    1. Ariadne

     @Isabel Blanco, Proost Isabel, Prosecco doet wonderen!

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Ariadne, hihi Rose met het eten, is wel lekker en die andere doen we samen een keer. Maar ik waarschuw je, drank in Isabel zorgt voor een concert en danspret :)

        /  
  2. Isabel Blanco Auteur

   @liesbeth, ik doe mee voor de volle 100% laat maar weten hoe we het gaan doen.

     /   Reply  / 
 5. gingerale

  Een keurmerk is natuurlijk onzin. Iedere paragnost-medium werkt vaak op zijn-haar eigen manier. Op de beurs zie je vaak ineens nieuwe gezichten verschijnen. Echter na verloop van tijd ook verdwijnen. De goede blijven vanzelf over. Bovendien, mensen gaan vaak op hun eigen gevoel af als ze iemand kiezen of ze komen via via bij iemand.
  Een keurmerk is weer typisch om de paragnosten een duur examen voor af te laten leggen. Dat moet ook weer doorberekend worden in het consult. Internet bestaat. Mensen googlen. Lezen de sites en halen daar op gevoel en info degene eruit die ze willen hebben. Kijk nu naar vd Hurk. Iedereen denkt dat hij de beste is. Daarvoor ook over Tessa. Iedereen wilt er naar toe. Ook tegen de woekerprijzen. Voor hun was TV een keurmerk. Nu vallen deze paragonsten vanzelf door de mand.

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @gingerale, probleem is dat er al heel veel branche-organisaties zijn geweest en nog zijn. Ik weet ze niet allemaal uit mijn hoofd, NFP was er geloof ik eentje, Nederlandse Federatie Paragnosten… pin me er niet op vast. NBOW ook zo eentje, Nederlands Bureau Occulte Wetenschappen van Rob v.d. Wilk (bekende naam in het wereldje)… maar niet al zijn aangeslotenen deugen. Die ene die ik ben tegengekomen niet in elk geval.
   Hoe wil je je onderscheiden van de andere branche-organisaties, die nu nog bestaan?
   Welke criteria stel je op? Er werden door branche-organisaties ook opleidingen gegeven. Wie bepaald of dit goed is?
   Welke groep paragnosten moeten dit keurmerk bezitten? Die met een praktijk, met een beurs?, beiden of ook die een specifiek doel dienen?
   Deel je de doelgroepen in in paragnosten of spiritueel werkers? De ene groep heeft een bepaalde gave, de andere groep beheerst technieken. Natuuurlijk gaat dit ook dikwijls samen.
   Hoe beoordeel je of iemand een medium is? Voorspellen, telephatie, terugkijken in het verleden, helder voelen/horen/ruiken/zien, dat is nog redelijk uit te dokteren, maar hoe meet je mediumschap? Ook magnetiseren moet wat zorgvuldiger worden bekeken.
   Ben je als organisatie duidelijk WAT mensen kunnen verwachten bij bepaalde behandelen, of blijft het bij alleen een lijstje van goedgekeurde personen.
   Best wel lastig om dit goed op te zetten. Alleen al aan de beoordeling zitten veel haken en ogen.

     /   Reply  / 
   1. Ariadne

    @Karin, het is ontzettend moeilijk om dit op te zetten. Is het een ongefundeerde organisatie die bestaat uit mensen die niet serieus genomen worden, dan kan je al inpakken. Het moeten in mijn ogen mensen zijn, die bv erg idealistisch zijn maar wel degelijk het klappen van de zweep kennen. Op paragebied en in paraland. De ins en outs en weten tegen welke egomuren ze soms oplopen en dit ook erkennen. Vaak kom je dan uit bij mensen die al een behoorlijke tijd meedraaien en misschien zelfs niet eens meer full-time werkzaam zijn in het vak. Ik zou wel eens van Liesbeth willen horen hoe zij dit ziet. En van anderen natuurlijk. Hoe meer suggesties hoe beter het eindresultaat. En net wat jij zegt Karin, welke criteria houd je aan. Wat mij betreft zo breed mogelijk, dus alles wat jij al opnoemt. En iemand mag best meerdere kansen krijgen, ook geen probleem natuurlijk.

      /   Reply  / 
 6. liesbeth

  Gingerale jij bent typisch het voorbeeld van iemand die het niet begrepen heeft!!

  Paragnosten moeten inderdaad getest worden op hun betrouwbaarheid, het zijn tenslotte hulpverleners. De testen hoeven helemal niet zo zwaar te zijn, je kunt al redelijk snel bepalen of iemand zuiver is. Maar om nou te wachten totdat de goede boven komen drijven dan kan je heeeeeeeeeeeeeel lang wachten, dan gelooft echt niemand meer in de echte goede betrouwbare die echt een gave hebben gekregen om anderen te helpen. Ik zou in deze tijd graag een bordje op mijn deur hebben dat ik erkent ben in de dingen waar ik goed in ben. En gingerale als jij ook die zuiverheid hebt dan help je mee, niemand hoeft een duur examen af te leggen onzin!!!! maar eindelijk komt er eens rust in para-land, zodat de Peter’s de Tessa’s ook getest moeten worden, wie weet zijn ze wel heel zuiver en jij niet gingerale??? Maar zou het niet fijn zijn als jij gelijk zou hebben?

    /   Reply  / 
  1. Michael

   @liesbeth,
   okee ff jou testen dan
   Liesbeth van Dijk, te gast bij Pauw en Witteman. Zij is 1 van de “motoren” achter Rita Verdonk maar ook de Helderziende die de eerste versie van “Het zesde zintuig” won. Toen nog op de KRO.

   Uiteraard werd daarover gesproken en over de campagne trein van Rita op dit moment. Leuk was de reactie van Jeroen Pauw op de uitleg van Liesbeth over wat ze doet. Hij snapt het niet en wil het niet snappen ook. Liesbeth deed haar best maar bleef wollig.

   Wie haar heeft gezien weet dat ze goed is. Echter haar uitleg hierover bleef errug vaaaaaaaaaag. Jammer, echt een gemiste kans op dit front. Het enige dat ik begreep is dat ze niet met stemmen en gidsen werkt maar wel met Rita nu en haar tussen de 30 en 40 zetels voorspelt…………. in de gaten houden dus.

   Geef niet hoor je bent zo juist gezakt lol

   bedoel je zo iets als keurmerk als een een echte moordzaak opgelost mwah denk het niet!

   Wie is wie om te oordelen precies alleen die gene die benadeeld of bevooroordeeld is.

   Persoonlijk schijt ik op elke keurmerk !!!
   ben toch geen slager,mensen die ik geholpejn hebt weten gelukkig wel beter.

   En pas als ik de aarde verlaat is het tussen mijn eigen ziel die de videoband terug spoelt om te kijken wat ikmocht beteken op deze wereld.

   Ondertsuusen luister ik maar naar een en dat is God mijn herder en niemand anders.

   Dat is mijn keurmerk!!!

     /   Reply  / 
   1. Ariadne

    @Michael, jij hebt ook weer gelijk. Dat is dus waar de schoen gaat knellen. Maar ik denk dat jij een uitzondering bent. Jij hebt je, zoals je zegt, al bewezen en dat is ook een referentie. Dan krijg je absoluut de mensen die bij je horen en de zaken die die je op kunt lossen ook.
    Wat dat betreft is het dan toch geen punt als je via een soort beroepsvereniging zou worden aanbevolen? Wat is je bezwaar hiertegen dan? De regeltjes?

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Ariadne, wie weet kan Michael mensen begeleiden? Optie? Ik bedoel, ervaring genoeg dat weten we allemaal wel.

       /   Reply  / 
 7. Iem

  @Liesbeth, een keurmerk zegt mij niet veel. Er zijn opgeleiden paragnosten en artsen waarvan je zou denken dat zij betrouwbaar zijn en ook op de zwarte lijst staan die even zo vrolijk doorgaan. Je kunt ook een klachten lijst maken. Toch vraag ik mij af of je het kaf van het koren kunt scheiden door een keurmerk. De enige manier is srafrechtelijke vervolging als je het kan bewijzen natuurlijk. Maar omdat ik al aan gegeven heb dat het een vrij beroep is en iedereen een praktijk kan beginnen zal het moeilijk zijn om dit tegen te houden. Met of zonder keurmerk. Ik zit er ook aan te denken dat mensen die een praktijk hebben ook verplicht geregistreerd moeten staan bij Kamer van Koophandel. Alleen wordt het weer moeilijk als mensen telefonische consulten geven waar je ook weer de belasting mee kunt ontduiken. Er zijn veel haken en ogen aan vergis je niet. Ik sluit me ook bij de woorden van Gingerale.

    /   Reply  / 
 8. linda

  je mag me testen Liesbeth :-)
  ik ben er echt een voorstander van dat het kaf van het koren gescheiden wordt.
  gelukkig word daar nu in nederland ook al wat aan gedaan bv door de stichting Enigma.

    /   Reply  / 
  1. marian

   Stichting Enigma, het “keurmerk is doorgestoken kaart!! en totaal niet paranormaal,, helaas weer een oplichtersbende ENIGMA keurmerk voor een medium met een pendel en of kaart of glazen bol te zot voor woorden hahaha.
   Jcv heiden is de oprichter van die bende ,,waar is men mee bezig?? en dat is zelfs een oplichter!! omdat hij met zijn overleden vrouw praat Anna, ik heb hem helaas ontmoet op een beurs en nog meer van dat stelletje ongeregeld goed Astro tv ook en paralijn en medium ala sandra een pot nat.
   Rob van der Wilk is niet paranormaal hij heeft mooie praatjes meer niet.
   Veel succes met jullie uitzoekerij.

     /   Reply  / 
 9. linda

  @Iem Precies ;-)

    /   Reply  / 
 10. Iem

  Ik vraag me wel af of al die helderzienden/mediums etc. van de paralijn wel betrouwbaar zijn en of zij ook een keurmerk hebben? Is dit allemaal na te gaan?

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, ligt aan de paralijn. Sommigen testen de mensen die erop werken maar de meeste lijnen testen niet en leiden de mensen zelf op. Bij die lijnen mag je echt je twijfels hebben. Bij Paralijn van Antal kan iedereen zo aan de bak net als bij Willem en Johan Lindeman.

     /   Reply  / 
   1. Roos

    @Isabel Blanco, klopt! Ik heb ook eens gebeld met de Paralijn, daar werd me meteen gevraagd me aan te melden om ook op de lijn te gaan werken. Ik zei nog, maar ik ben helemaal geen paragnost! Maakt niet uit zei men, je kletst lekker, beetje inlevingsvermogen en klaar ben je! Nou sorry,maar daar leen ik me niet voor! Wat het dan ook op mag opleveren, ik hou er niet van mensen in de maling te nemen.

      /   Reply  / 
 11. gingerale

  @Liesbeth. Ik ben voor zuiverheid, maar helaas gaat toch op den duur de dollar tekens in sommige paragnosten oogjes staan. Tessa is daar een heel mooi voorbeeld van. In de krant verkondigen nadat ze gewonnen had, dat ze graag een sponsor zou willen hebben zodat ze gratis consults kon gaan geven. Wel vervolgens haar prijzen naar 100 tot 500 euro per consult te gaan verhogen. Haar zuiverheid is meteen naar de knoppen.
  Dan zou dat een jaarlijkse test moeten worden. Haha! Je begrijpt mijn grap denk ik wel.

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @gingerale, een uitstekend voorbeeld! En dan nog eens hoe paranormaal is ze?

     /   Reply  / 
  2. Ariadne

   @gingerale, een soort APK keuring voor paragnosten dus? Helemaal geen gek idee, dit komt in zoveel beroepen voor. En die zwarte lijst? Geloof me, die werkt. Hoe vaak word ik niet gevraagd of ik een goede paragnost weet. Vergeet niet, dat er zo veel mensensen zijn die voor het eerst een paragnost gaan bezoeken, maar geen idee hebben waar te beginnen en welke criteria te hanteren. Als je ze dan alleen maar op een landelijke lijst hoeft te attenderen dan ben je er al.
   En net als Liesbeth ben ik van mening dat een “test”, want meer is het niet, het is geen examen, hoeft nagenoeg niets te kosten. En wanneer je oprecht wilt werken, dan kijk je naar mijn mening alleen maar uit naar zo’n keurmerk.
   Ik, als iemand van de oudere garde, met veel liefde voor het vak, zou graag bereid zijn jongeren te begeleiden en te testen voor niets, gratis. Gewoon om een eerste aanzet tot een goede club mensen te krijgen die door heel Nederland hun praktijk gaan opzetten of gewoon op de oude voet voortgaan. Alleen zie ik alle smoesjes al weer aankomen….

     /   Reply  / 
  3. Isabel Blanco Auteur

   @gingerale, het probleem is ook inderdaad het enorme dollarteken van bepaalde mensen. Als ze bekend zijn willen een aantal snel rijk worden ten koste van alles. Dit is absoluut niet goed he.

     /   Reply  / 
 12. gingerale

  Toch zit er aan zo’n test ook weer een hoeveelheid haken en ogen. Volgens mij is geen enkele paragnost/medium van de ene op de andere dag super goed. Daar zit een groeiproces in. Sommige ontwikkelen in de loop van de jaren meerdere gaves, andere niet. Sommige worden heel erg sterk, andere hebben daar langer de tijd voor nodig. Daar heb je dan een test voor kundigheid voor nodig. Een test voor zuiverheid is kijken hoeveel vraagt een paragnost en laat dat persoon je tig keren terugkomen.
  Dus gewoon kijken naar het prijskaartje. Vraagt iemand tussen de 50 en 75 euro max voor een uur consult, dan zit je bij de zuivere. Zit je bij de duurdere, dan spelen de dollartekens duidelijk al mee.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @gingerale, zit ook wat in, met name kosten verhaal en mensen terug laten komen. De klant moet dit zelf beslissen en niet de paragnost.

     /   Reply  / 
  2. Ariadne

   @gingerale, klopt. Maar daarom denk ik, dat juist wat oudere paragnosten, die het klappen van de zweep kennen, de potentie in iedereen zien. En ook kunnen inschatten (min of meer) welk traject ze nog moeten afleggen. Maar omdat ze beginnend zijn hoef je toch niet iemand af te keuren? Juist adviseren en/of begeleiden op welke manier dan ook, zou juist een aanbeveling zijn.

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @Ariadne, precies, afschieten doen we later wel :)

      /   Reply  / 
 13. Iem

  Ik vind het eigenlijk wel leuk deze stelling. Dat er andere paragnosten/mediums/gebedsgenezers/koffiedraskijkers/magnetiseurs/ etc. de andere aankomende doelgroep moet gaan keuren. Dat is eigenlijk best wel lollig en niet gekker meer worden. Iedereen die zuiver en integer werkt kent toch zijn kwaliteiten? Slechterikken heb je niet alleen in de parawereld maar ook in de reguliere zorg. Ook daar wordt met een gedegen opleiding geknoeid en fouten gemaakt. Een APK voor paragnosten vind ik eigenlijk best absurd of je een auto keurt. Ook moet een paranormale hulpverlener zijn vertrouwen proberen te winnen bij de consultant en goed werk leveren, zonder arrogantie en ontiegelijke belachelijke hoge prijzen alsof dit aangeeft dat het een goede paragnost is. Je hebt een gave en die kan je sterker ontwikkelen door de opgedane ervaring en niet als je geen gave hebt door een kleine cursus. Iedereen kan voetballen, maar daarom ben je nog geen Cruyf.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, en de stelling komt goed op gang, precies zoals het hoort.

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Isabel Blanco, ja het komt inderdaad goed op gang en gelukkig ook met een diversiteit aan meningen.

      /   Reply  / 
 14. Iem

  Ik ken ook wel oudere en wat oude paragnosten met ervaring waarvan ik geen consult zou willen en waarvan ik voel en weet dat ze helemaal niet paranormaal zijn. Dus lijkt het mij niet raadzaam om door die geldkloppers gekeurd te worden.

    /   Reply  / 
 15. liesbeth

  Weet je waar ik nou zo moe van wordt??? Al die mensen die alleen maar trappen en klagen maar nooit wat doen, ik steek mijn nek uit……..en heel ver uit hoor, krijg heel nederland over mij heen, moet al die grappen van Michael incasseren, en gezeur van anderen die maar zeggen nee hoor kan niet zus kan niet zo. Wou even zeggen dat er teveel oplichters zijn , die moeten aangepakt worden niet meer en niet minder, kom verdomme dan met een alternatief en niet altijd maar dat negatieve dat dingen niet kunnen!!!

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @Liesbeth, ik begrijp wat je bedoeld maar vergis je niet dat er heel veel oplichters in de parawereld rondlopen. Het punt is alleen je moet wel kunnen bewijzen dat ze de boel oplichten. Vele krijgen het zogenaamd van boven door en daar zijn geen bewijzen voor dus kunnen zij gewoon doorgaan met oplichten een gouden handel. Met een beetje ‘n goede babbel, coldreading en of hotreading kom je een heel eind. Het is dan ook wel geen echte paranormale gave maar zij geven zich wel uit voor paragnost/medium etc. Ikzelf kan ook niet tegen oplichters en om die van het koren te scheiden is best moeilijk. Je zou dan met infiltranten of undercover moeten gaan werken om te bewijzen of het paranormale oplichters zijn. En die moeten m.i. ook hard aangepakt worden!

     /   Reply  / 
   1. liesbeth

    @Iem,

    Inderdaad Iem is zo, ok dan je help mee??? Als undercover, Maar kijk daarom denk ik ook dat iedereen die wil kan getest worden op een hele goede manier en dat de slechte mensen zachtjes verdwijnen.

      /   Reply  / 
    1. Iem

     @liesbeth, ten eerste ben ik niet geschikt voor de undercover en ten tweede de omstandigheden waar ik in zit laten dit niet toe. Jezelf vrijwillig laten testen is een nobel streven maaaaaar zegt niets over de integriteit en betrouwbaarheid van een paragnost als ie het grote geld ruikt. Sommige slechte mensen vallen op den duur toch wel door de mand of worden gepakt. Iedereen moet toch met zijn eigen huid naar de markt.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Iem, het grote geld maakt gelukkig ook dingen kapot van de paragnosten. Hoe meer ze willen hoe minder de gaven die ze overhouden. Boven straft mee hoor, vergis je er niet in.

        /  
    2. Ariadne

     @liesbeth, zoals het nu gaat gaat het al jaren en eeuwen. En net zo lang wordt er al geklaagd en negatief gedaan. Kom je dan inderdaad met een voorstel is het weer niet goed. Reken er maar op dat je genoeg medestanders hebt, die het wel degelijk met je voorstel eens zijn, maar tegenstanders blijven er altijd. En het is juist zaak daar iets tegen te doen.

       /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @liesbeth, kijk dat er kaf zit is algemeen bekend, vervelende is dat kaf ook nog fans heeft ook……….. rrrrrrrrr wil je ook niet hebben. Bah.

     /   Reply  / 
 16. liesbeth

  Overal ter wereld en in iedere branche zijn er zwarte schapen, maar de enorme wildgroei kan niet meer,paragnosten kunnen anderen paragnosten niet testen,dat moeten onafhankelijke mensen zijn, een brancheburo kijkt toe en behandeld de klachten ook.
  Je kunt dan een lijn trekken, iedereen vraagt ong.hetzelfde tarief, je mag meerdere keren getest worden omdat je inderdaad de ene dag sterker bent dan de andere dag, maar wees dan ook eerlijk als je een client krijgt omdat te zeggen en schiet niet in trucjes.Het is eeen vrij beroep die aan banden gelegd moet worden, omdat er echt teveel schade wordt aangericht! Ik ga op de barricade laat mij ook testen als ik het niet red, dan stop ik ermee!!!! iemand die echt goed is is trots dat hij straks vanuit de brachevereniging wordt beschermd.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @liesbeth, die eerlijkheid daar gaat het ook om, ik streef continue dag in dag uit naar eerlijkheid. Mensen horen voordat ik begin al wat ik kan maar ook wat ik niet kan. Vragen die ik niet kan beantwoorden horen ze ook meteen met sorry maar ik weet het niet, krijg er niets over. En zo hoort het gewoon. Geen gedonder maar doen wat je kunt en niet zwabberen en zwetsen. Genoeg met dat gedoe!

     /   Reply  / 
  2. Roos

   @liesbeth, je hebt helemaal gelijk hoor, was wat sceptisch over hoe je zoiets dan aan zou moeten pakken, maar daar weet jij waarschijnlijk alles van. Ik ken zelf een paranormaal genezer die zegt kanker te kunnen genezen of langzamer te laten groeien. Schandalig hoeveel wanhopige mensen al hun laatste centjes naar zoiemand toebrengen, geld waar ze beter samen met hun geliefde iets leuks mee hadden kunnen doen en een leuke herinnering hadden kunnen achterlaten. En gaat het niet goed? Gewoon vaker langskomen dat helpt. Nou schandalig dus! Je hebt gelijk, het moet stoppen met die oplichterspraktijken, mensen open eerlijk en oprecht helpen, zo hoort het te zijn.

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Roos, die paragnost die jij kent is zeker een Jomanda type? Dit soort lui verdienen het niet om paranormaal werk te doen. De echte bedriegers, waar ik mij enorm kwaad om kan maken!

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Iem, nee hoor, is geen Jomandatype, heeft een hele grote goedlopende praktijk, komt heel oprecht over, maar is vooral oprecht in zijn portomonee.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Roos, tis volgens mij inderdaad geen Jomanda. Iem ik ken die paragnost, kun je wel mee leven hoor, weet ik haast wel zeker.

        /  
   2. Ariadne

    @Roos, dit soort zaken dus! Oppakken die charlatans en wel direct. Of dwingen zich aan te sluiten bij een beroepsvereniging! Take it or leave it.

      /   Reply  / 
  3. Ariadne

   @liesbeth, 100% mee eens. Ooit bestonden er geen brancheverenigingen, voor geen enkel beroep. Omdat ik aan de basis van de oprichting van een hele grote heb mogen meekijken in m’n jeugd weet ik hoe moeilijk het is statuten etc. te maken en……het grote aantal tegenstanders. Maar nu het al jaren bestaat en de jongere generatie niet beter weet, vindt iedereen het normaal.
   Als je vak je lief is ben je bereid je nek uit te steken, maar wapen je tegen de shit.

     /   Reply  / 
 17. liesbeth

  Roos zoiets wat jij nu beschrijft is toch meer dan schandalig……….
  Als je een branchevereniging hebt met een website met een witte lijst en een zwarte lijst een telefoonnummer waar je info kunt vragen over de desbetreffende, dan schiet het toch al een beetje op.Jje hebt toch ook keurmerken voor auto’s, enz.
  Je kunt toch ook aanbevelingen op internet plaatsen.Zoiets wat je nu beschrijft maakt mij woest, daarin moeten wij op de barricade dus als iemand wil helpen graag!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @liesbeth, die barricade moet inderdaad opgezocht worden nu en is eigenlijk al gevonden. Als we niet voor elkaar opkomen wordt het niet wat he en blijven programma’s beslissen wie de besten zijn………

     /   Reply  / 
  2. Roos

   @liesbeth, ik ben daar ook nog heel boos over. De man van een vriendin had kanker (hij is overleden) en zag in die genezer zijn laatste kans. Ze hadden zelf geen auto en dus reed ik elke twee weken 200 kilometer met ze naar hem toe. Ik heb het dus van dichtbij gezien, schandalig gewoon. En deze mensen gaan gewoon door, die verdienen aan de wanhoop van mensen, te schandalig gewoon.Heb geregeld gezegd dat ze misschien niet meer moesten gaan, dat wilde erbij hen niet in, en ik snap het nog ook, je hebt een strohalm en die hou je zo lang mogelijk vast. Ookal betekent dat je de huur niet kan betalen, je gaat naar die strohalm toe!

     /   Reply  / 
  3. Ariadne

   @liesbeth, noteer mij maar!

     /   Reply  / 
 18. Iem

  @Roos, het mag dan wel geen Jomanda type zijn maar zijn achterliggende gedachten en oprechtheid komt wel in de knip. Dus de werkwijze van Jomanda en dat bedoel ik ermee. Zij beweerd ook kanker en aids te kunnen genezen. Gewoon schandalig en oplichterij. Voorbeeld Sylvia M.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Iem, sorry ik begreep je even verkeerd. Het is te schandalig gewoon dat er zulke mensen bestaan, maar erger is nog dat er hele volksstammen op af komen en men dus ook gewoon de zakken kan blijven vullen, bah!

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Roos, je zou gewoon de naam van die paragnost hier op het blog moeten vermelden dan hebben we al een paragnost die op de zwarte lijst komt. Klokkenluiden werkt echt goed geloof me maar.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Iem, ik zal de naam aan Isabel doorgeven, en met haar overleggen wat we het beste kunnen doen ermee.

       /   Reply  / 
 19. liesbeth

  Ik ben deze week nog in bespreking met de vereniging………..kom dan weer via de media naar buiten, dan kunnen mensen zich gaan opgeven en getest worden, wie oprecht is die komt, als je wordt afgewezen dan betekend dat niet dat je een slecht medium bent, maar waarschijnlijk geen goede hulpverlener.Iedereen wordt getest op zijn eigen expetise, als paragnost kun je niet alles, jouw specialisme mag jezelf aangeven.Ik heb een panel van deskundige die begeleid worden door een prof.dr. parapsycholoog dus ook van de hoed en rand weet. Wat kan ik meer doen???

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @liesbeth, misschien James Randi uitnodigen?

     /   Reply  / 
  2. Roos

   @liesbeth, Het is in elk geval een heel goed begin denk ik. Kijk, de mensen die zichzelf niet willen laten testen, dat kan, eigen keuze,maar waarom zou je het niet willen? Als je een gave hebt, dan kan je gewoon mee doen aan zo’n test, want dan blijkt dat je het ook echt kan, doe je geen test dan gaan mensen denken waarom laat hij zich niet testen iets te verbergen misschien? Zou kunnen toch?

     /   Reply  / 
  3. Karin

   @liesbeth, ik ben benieuwd wie de Dr.prof.parapsycholoog is…

     /   Reply  / 
  4. Ariadne

   @liesbeth, wel eens aan Leo Pannekoek gedacht? Had de eerste leerstoel parapsychologie in Utrecht, doet zelf astrologie en is, weet ik bijna zeker, een enorme voorstander van een branchevereniging.

     /   Reply  / 
  5. Isabel Blanco Auteur

   @liesbeth, effe denken, je doet al een hoop he voor de mensen die paragnosten bezoeken.

     /   Reply  / 
 20. liesbeth

  Roos…………inderdaad!! Waarom je zou jij je niet laten testen?? Kijk eens naar de voordelen, je wordt aan alle kanten beschermd door een vereniging je krijgt landelijke bekendheid, een drukkere praktijk, je krijgt de mensen naar je toe die je echt kunt helpen omdat je hebt aangeven waar jouw kracht ligt.Geen gedonder meer met trucjes coldreading enz, je wordt erkent hoe fijn is dat!

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @liesbeth, ik denk, als ik paragnost zou zijn, ik me zeker zou laten testen. Ik heb heel veel bewondering voor paragnosten, vind jullie bijzonder. En ik ben niet de enige natuurlijk, maar het zou heel fijn zijn als je weet bij wie je wel en bij wie je beter niet op een consult kan gaan. Want hoe moet je dat als leek weten? Geen flauw idee!

     /   Reply  / 
 21. liesbeth

  Roos, in ieder geval kun je al via mijn boek de goede van de slechte onderscheiden.
  En een paragnost is net zo bijzonder als jij!!

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @liesbeth, dus een paragnost is niet meer als een niet paragnost en dit kun je in jouw boek lezen? Dat is vreemd. Of begrijp ik je verkeerd?

     /   Reply  / 
   1. Roos

    @Iem, ik denk dat Liesbeth bedoeld dat iedereen bijzonder is, of je nu wel of geen paragnost bent, we zijn allemaal gelijk.

      /   Reply  / 
    1. liesbeth

     @Roos, Precies!!!!

       /   Reply  / 
  2. Roos

   @liesbeth, ik heb aan je prijsvraag meegedaan, hoop dat ik in de prijzen val en het boek kan gaan lezen, en zoniet dan wil ik het boek zeker gaan kopen! Want wil het wel weten, waar je dus op kan letten. Super van je dat je dat boek hebt geschreven, maar dat je het ook in de praktijk wilt gaan brengen, super van je!

     /   Reply  / 
 22. Roos

  @Liesbeth, ik ga lekker naar bed, wens jou welterusten en vooral ook veel medewerking om je ideaal te realiseren. Ik zou graag nog eens verder willen kletsen met je over dit onderwerp.
  Groetjes, Roos

    /   Reply  / 
 23. Michael

  @Liesbeth
  Ik weet niet van welke planeet jij komt maar dit is al van de tijd van Croiset.
  Op de kermis zaten ze ook altijd ieder energie gaat op zijn eigen energie af.
  Ik heb de Par….Universiteit meer geleerd dan ze mij ooit kunnen leren.
  Destijds 2 Drs waarvan er nu een Prof.is zij heh eindelijk een echte helderziende.
  Bij de Vries zij een Drs.over parganostem Michael is een man apart.Het PPC Richard Krebber dus heb ik die toen het steunpunt van Tineke uit moeten leggen wat filteren en imagimare is of gewoon gek of tewel Wie moet wat van wie leren.
  Wat mij aan jou nu stoort is dat met het verschijnen van je boek je ineens gaat gedragen als de voorvechters van het Paranormale onrecht.
  Paranormalen beurzen schoten al 20 jaar geleden als paddestoelen uit de grond.Anton Pauwe klaagde hier al 16 jaar geleden over waar komen toch al die zogenaamde paragnosten vandaan ,ik antwoorde dat hij er geen octrooi op had.
  Ik vind dat ieder zich zelf moet bewijzen mensen zijn niet achterlijk en als ze dat wel zijn dan is dat hun leerproces.
  wordt je moe van mijn grappen nou zie ze voortaan maar als kritiek.Hoezo negatief dat is juist positief met je selectieve geheugen.Goede wijn behoeft geen krans Echte Brut champagne ook niet ik word een beetje moe van iedereen die een ander gaan vertellen hoe het dan wel moet maar er niet aan leven.Oja ieder die bij mij ooit is gewwesd weet dat ik het prodeo deed of ze mochten een geheel kleine bijdrage na eigen goeddunken doen dat was een proces nadat ik al ruim 15 jaar gartis had gewerkt Nou hoeft niemand voor mij gratis te werken dat moet je zelf kunnen permiteren.Heb wel 100 keer een Jestset para kunnen wezen maar ik weigerde ze ik zij ga maar een nummertke trekken achter in de rij bij de bijstandsmoeders!
  Dan al die geldcurssen Reiki dit master zo paragnost dat wel je woort er mee geboren of niet veel geroepenen weinig verkorenen!
  Ik heb wel altijd samenwerking bepleit maar dan was er ook nooit iemand thuis.
  Tot dat ik bij kovandijk op de site kwam had ik van jou nog nooit gehoord.Niet dat dit iets zegt maar ik heb de afgelopen jaar nog nooit zoveel onzin gehoord gelezen en gezien ik denk dat dit wel genoeg zegt.

  Je intensie zal mogenlijk oprecht zijn maar toen ik op ko zijn site zij dat ik van de Dekkergroep
  geen hoge pet op had en vond dat nog Enigma of Sapaho het rech bezaten om over een keurmerk te praten was jij de eerste die mij gelijk gaf.

  Isabel nam een artikel over waarop ik zij eendracht is macht en de oude garde met een groep nieuwe staan op tegen het Dekkers dagobert duck syndroom denk dat ik zij eind october begin november 2008.Maakte ik mijn punt al

  @Arianne
  IDD heb het niet zo op regltje´s die behoren voor de mens te werken en niet andersom zoals in dit leven.

  Ik was trouwens ook de eerste die Norma op haar plaats zette nadat die als een furie tegen teleurgestelde paravisie gangers te keer ging.
  Dat is de tol van je sucsses anders had je maar een vak moeten leren zij mijn moeder zaliger altijd en welterusten iedereen ik heb gezegd wat ik wou zeggen en ontrek me nu verder van deze stelling

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Michael, op zich is het streven gericht tegen het kaf he. Daar is niets mis mee om de wildgroei eens in te perken en mensen duidelijk te maken wat het echt inhoudt. We worden allemaal kriegel van het acteerwerk in ZZ omdat het niet met ons werk te maken heeft.

   Je zou dus, ik blijf erbij, een goede “coach” kunnen zijn die dingen over kan brengen op de jongere garde incl ik. Hoewel ik best wat jaren bezig ben kan ik best begeleiding gebruiken ik blijf een lerende zoals we allemaal dat wel zijn.

   Nog even een antwoord op dit stukje:
   Dan al die geldcurssen Reiki dit master zo paragnost dat wel je woort er mee geboren of niet veel geroepenen weinig verkorenen!

   De Reiki is, als je de traditionele leer volgt zoals ik dat doe, niet alleen geldklopperij. Het is een lange studie van om en nabij de 5 jaar. Dat mag wat mij betreft wat kosten mits de Master integer is. Ik werk hard voor mijn cursisten. Maar ook daar is een enorme wildgroei in zelf bedachte vormen om snel rijk te worden. Schadelijk en schandelijk.

     /   Reply  / 
 24. Karin

  @Michael, Je hebt wel gelijk dat dit al zo’n 20/25 jaar aan de gang is. Ik heb pakweg 20 jaar geleden is dit al zo weer ook aan de bel getrokken… wat is dit voor zooi. Jaap van den Bold moet het zich kunnen herinneren. Na een eerste consult met hem -ik geloof in 1990-, waarbij ik echt wel vond vond dat hij een uitzondering op de regel was, heb ik hem nog eens een lange brief geschreven waar ik mijn frustratie hierover (niet over hem, over zijn collegae, de poppenkast op de beurzen) behoorlijk spuide… (en ik heb wel meer brieven naar deze en gene geschreven destijds). Daarna was het paranormale passe voor mij… maar ja, het is net als een virus, het steekt toch weer de kop op…:)
  Slaap allemaal lekker en voor de komende dagen: prettige paasdagen.

    /   Reply  / 
 25. Rene

  Keurmerk? Voor wie? En na dit keurmerk weer een ander keurmerk. Nog veel “beter”.
  Moet toch wel een beetje lachen.
  Wat heb je aan een keurmerk als de meeste paragnosten, zo ook op dit blog,
  niet eens het universele basisprincipe van het paranormale begrijpen.
  Zo is de grondslag hiervan hen totaal onbekend.
  Ze kunnen alleen maar zeggen wat ze “zien, horen, voelen”.
  Maar ook verklaringen die gebaseerd zijn op schijndoctrines,
  de allermooiste theorieën, zullen na verloop van tijd toch net niet die antwoorden
  geven waartoe of de “paragnost”, of de hulpbehoevende of de situatie om schreeuwt.
  Zo hebben diezelfde paragnosten geen enkel besef van hun eigen situatie waarin zij en hun naasten zich verkeren. En die situatie is in de meeste gevallen van beroerd, ellendig tot wanhopig.
  Dat moet dan anderen gaan helpen???

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Rene, nou nou de meesten het niet begrijpen???? Sorry hoor, gaat me effe te ver. Als Lindeman of Van den Broeke het erin gooit mag je dit zeggen maar je hebt het wel tegen mensen die echt al jaren lang ervaring hebben en niet afhankelijk van Dekker zijn om zich de beste van Nederland te noemen.

   Zo dat is eruit!

   Waar het om gaat is een vereniging oid waar je terecht kunt als klant om te zien wie er op een goede lijst staan, waar klachten neergelegd worden EN waar onderzoek naar Kaf wordt gedaan. Een soort branche vereniging dus waar ook begeleiding, coaching en opleiding wordt gegeven.

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Isabel Blanco, hij/zij zelf is niet paranormaal begaafd vandaar die domme opmerking en zelf hier ook op het blog reageert. Lol.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Iem, hij heeft wel zijn eigen paragnost he. Heb je het stuk over Vloggeln als gezien?

       /   Reply  / 
 26. gingerale

  Dadelijk moet er een vereniging gaan komen met deskundigen om de hoeveelheid verenigingen die claimen jouw paragnosten/hulpverleners capaciteiten te gaan onderzoeken. Laten we wel wezen. Het is natuurlijk schitterend bedacht. De persoon die het op zet, krijgt volop gratis media aandacht. Dat smaakt naar meer. Dus zullen er nog vele verenigingen als paddestoelen uit de grond gestampt worden, die dezelfde branche gaan vertegenwoordigen. Zijn we weer terug naar af. Beter nog. Dan lijkt het zelfs waarachtig op politiek. De ene commissie controleert de andere commissie. Een integere paragnost die weet waar die mee bezig is, zal zich nooit door een zichzelf deskundig genaamd persoon laten testen. Daar heeft hij/zij de tijd niet voor en bovendien geen zin in. Alleen als je twijfelt aan jezelf, laat je je testen. Degene die weet hoe goed en integer hij is, heeft aan niemand verantwoording af te leggen.
  Zolang het paranormale niet te leren is, al die mediumscholen en reiki cursussen ten spijt, is niemand bevoegd een waarachtig oordeel te vellen over een ander.
  Artsen, psychologen, allen hebben een scholing ondergaan. Dezelfde per beroepsgroep, omdat dit te leren is. Ook bij hen schoort het bij velen het gebrek om zich een hulpverlener te kunnen noemen. Wijsheid uit boeken geeft geen garantie op kwaliteit in uiting van deze wijsheid en hulpverleners capaciteit.
  Zolang er geen Zweinestein school kan bestaan voor para´s, is testen etc. onzinnig. Al kan de bedoeling nog zo goed zijn.

    /   Reply  / 
  1. Ariadne

   @gingerale, er zijn zoals al zo vaak gemeld is, wel degelijk opleidingen die je kunt volgen. Maar daar hebben we het al genoeg over gehad. Bij de discussies hier en op andere blogs heb ik altijd het gevoel in rondjes te draaien. Welles-nietes is prima. Ik ben vóór een branchevereniging en heb daar mijn redenen voor. Zou graag helpen met opzetten en nee, niet voor de publiciteit. Er bestaan echt nog mensen die graag achter de schermen werken gingerale. En als iemand zich niet wil aansluiten: moet ie dan maar zelf weten lijkt me, zoals bij alles, je kunt mensen gelukkig niet dwingen.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @gingerale, “Zolang het paranormale niet te leren is, al die mediumscholen en reiki cursussen ten spijt, is niemand bevoegd een waarachtig oordeel te vellen over een ander.”

   Reiki kun je wel degelijk leren mits je een betrouwbare, in de japanse leer geschoolde master hebt. De rest is complete geld bagger.

   Paragnosten kunnen gecoached worden, niemand heeft meer vragen dan de paragnost zelf!! niet gedacht he. Kom er maar es vooruit dat je wat kunt, en probeer het maar es te begrijpen, daar kan een ander wel degelijk sturing in geven.

     /   Reply  / 
 27. gingerale

  Rene, ik ben het met je eens dat vele paragnosten niet weten wat er in hun naaste omgeving gebeurd. Deels komt dat denk ik ook, dat je als paragnost immers ook weer niet alles moet weten. Ooit hoorde ik dat er een paragnost was wiens vrouw was overleden aan een ziekte. Hij kon het niet verteren dat hij dat niet heeft gezien. Je zou kunnen zeggen. Dat is dus een slechte paragnost. Je kan ook stellen. Hij mocht het niet zien. Nu heeft hij nog een fijne tijd met haar gehad. Anders had hij de tijd heel anders tegemoet getreden. Met angst voor de naderende tijd. Bovendien. Wat zeg je dan tegen je vrouw en de familieleden. De paragnost is gestopt met zijn werk. Jammer want wie weet hoe goed hij voor anderen was. Het is een feit dat vele paragnosten niet goed kunnen zien voor zichzelf en hun dierbaren. Het komt dan te dichtbij. Wetendheid, zien, slaat om in angst. Niet voor niets consulteren die paragnosten voor zichzelf of voor hun dierbare daarvoor liever een collega.
  Echter ook hierin geldt. Hoe sterker je bent ontwikkelt en dat neemt toch echt jaren in beslag, hoe meer en dichterbij je kan zien. Sommigen zullen blijven steken op 1 niveau. Anderen zullen van boven worden begeleid op hun pad naar het steeds verder ontwikkelen van de paranomale vermogens. Die begeleiding komt echt niet van aardse mensen af. Het mooie ook is dat ze boven geen machtgevoelens en dollartekens kennen……want daar komt namelijk de zuiverheid vandaan…..

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @gingerale, gelukkig weet niemand alles! En kun je ook niet alles leren, iedereen heeft zijn eigen talenten.

     /   Reply  / 
 28. Iem

  @Rene, kan jij mij eens het universele basisprincipe van het paranormale uitleggen? Wat bedoel je met verklaringen die gebaseerd zijn op schijndoctrines? Vertel mij ook eens in welke situatie jij verkeert? Ik wil je niet keuren of zo, maar ik ben leergierig.

    /   Reply  / 
  1. Rene

   @Iem. Hé Dombo, natuurlijk kan ik het wel verklaren. Doe het lekker niet, omdat er mensen zijn die:
   a) het toch niet geloven
   b) dit voor kennisgeving aannemen en weer verder gaan
   c) het geloven en zich hierin kunnen vinden
   d) de verklaring “stelen” en menen het auteursrecht hierop te hebben

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @Rene, dombo is een koosnaampje he, geen scheldwoord ofzo, dus dat is slechts voor mij voorbehouden voor Iem ok?

      /   Reply  / 
    1. Rene

     @Isabel Blanco, Oké, is geaccepteerd.
     Maar waarom vindt Iem – voorheen Anoniem ?? – dat ik domme opmerkingen plaats.
     Ik geloof dat hij het zelf niet snapt. Anderen kunnen zich hierin wel herkennen.
     Sta in contact met een paragnost waar de meesten nog heel wat van zouden kunnen leren.
     Ik weet verdomd goed waar ik het over heb.

     Snappie!

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Rene, ik wel maar de vraag kwam van hem he. Wij hebben het er al eens over gehad.

        /  
 29. Iem

  Als het paranormale van boven komt dan hebben wij toch al een goed keurmerk gekregen van God? Ik heb daar nooit zo over gedacht omdat ik niet in God geloof, terwijl ik altijd mensen geholpen heb met verbluffende resultaten. Waar ik wel in geloof is dat je geboren wordt met een of meerdere gaven. Dit lijkt mij niet meer dan een genen kwestie, een erfelijkheid van je ouders of een of ander familielid die de gave ook had. Ik heb ook veel aan kunstschilderen en muziek gedaan maar ik voel me niet geroepen om door een ander gekeurd te worden. Ik ken m’n eigen talenten en de niveau’s goed genoeg. Integriteit is ook iets wat bij me past en zal een ander niet misbruiken of bedonderen met mijn gaven. Erg genoeg zijn er wel veel mensen die dat doen. Of je nou gelovig bent of niet zoals ik, iedereen met een beetje gezond verstand weet wat goed en kwaad is. Gekeurd of ongekeurd.

    /   Reply  / 
 30. kk

  Bij de Blokker (of andere soortgelijke winkels) koop je voor nog geen tientje een spiegel. Hang deze aan de muur en aan het eind van de dag met je er 5 minuten in kijken. Diep in je ogen kijken ! Een heel duidelijk keurmerk !

  Wie trapt af met een keurmerk? Jotin? Enigma? Zal ik een begin maken?, Zeg maar hoe, een site is zo gemaakt, een stichting zo opgericht. Allemaal 75 euro per jaar bijdragen om je aan te melden, dan zit ik voorlopig ook gebakken !!!

  Overal is commercie, zelfs in de stichtingen en overkoepelende branches. Dikbetaalde directeuren terwijl mensen met de giftenbus langs de deur zwalken om een paar euro op te halen.
  Een forum waar je per “medium” je reacties kan achterlaten. Kost weinig en iedereen kan er wat over zeggen. Maar er zal altijd voor en tegen zijn. Ik ben bang ook al heb je een keurmerk dat er mensen zijn die er tussen door gaan lopen. Je moet de mediums niet opleiden, je moet de bezoekers informeren waar ze op moeten letten. Verder is het vrije wil, of je dat nou leuk vindt of niet. Ieder zoekt zijn weg en gaat daarmee links en rechts op zijn plaat. Er is geen standaard remedie. De een zoekt zijn heil in Reiki de ander in rauwe koolrabi. De ene zweeft , de andere kleeft en er zijn wel 200 Healing methoden op de markt van dolfijn tot Egypt healing. De eneige die volgens mij echt soelaas biedt is “intentie”.
  We gaan uitkomen op een partij stelsel. Partij voor de Reiki, partij voor de Quantum Touch, Partij voor de paragnost, Partij voor de Magnetiseur. Waar stem jij op?

  Kor

    /   Reply  / 
 31. gingerale

  Kort gezegd; ongediplomeerden geven andere ongediplomeerden een diploma. Juridisch is dat naar mijn idee niet eens haalbaar.

    /   Reply  / 
 32. Ko van Dijk

  Ik ben dat gelul over een keurmerk zat. Niet praten maar doen! Dus heb ik bij deze het KovanDijk-keurmerk opgericht. Er komt een waarborgfonds en een geschillencommissie bestaande uit Gerard Croiset, prof. dr. W. H. C. Tenhaeff en Peter Hurkos. Indien de voorspelling van de parganost niet is uitgekomen kan het “slachtoffer” een klacht indienen. De commissie beoordeelt of de klacht gegrond is. Zo ja, dan betaalt de paragnost 10.000,- aan Ko van Dijk en wordt hij of zij van de lijst geschrapt.

  Om het keurmerk te verwerven zijn de criteria: een paragnost moet aantoonbaar minstens 1 moordzaak en 1 vermissing hebben opgelost. Van zijn “gepubliceerde” voorspellingen moet 97% zijn uitgekomen. Hij mag niet werken voor een paralijn of zelf een paralijn exploiteren. Tarotkaarten, dobbelstenen, glazenbollen e.d. zijn verboden. Een link met het paracircus van Hans Dekker strekt niet tot aanbeveling. Gezemel over graancirkels, Orbs en Marsmannetjes evenmin.

  Lidmaatschap van mijn organisatie: 500,- Met de verplichtingen om jaarlijks de training/opfriscursus van Helena Petrovna Blavatsky te volgen bij het mijn Instituut. Kosten: 2.500,- (dat kan virtueel natuurlijk)

    /   Reply  / 
  1. Rene

   @Ko van Dijk, betalen in peso’s,dollars?? Friesche munten???

     /   Reply  / 
  2. Ko van Dijk

   PSje, Virtueel betalen kan niet, de trainingen volgen vanzelfsprekend wel.

     /   Reply  / 
 33. Ko van Dijk

  @Rene, dat is wisselend en hangt van de meest gunstige (voorspelde) koers af. Maar laten we beginnen met zilveren guldens en rijksdaalders want het zilver gaat fors in waarde stijgen.

    /   Reply  / 
 34. linda

  @ko voorspelde ik onlangs niet jou keurmerk hahaha :-)

    /   Reply  / 
  1. Ko van Dijk

   @linda, nu je het zegt….

     /   Reply  / 
 35. Carin

  Vlees bij de slager krijgt ook een keurmerk en zelfs daar is NOG vanalles mis mee.Laten we gewoon elkaar eens aan het woord, laten we elkaar in de waarde en gaan door natedenken simpel SAMENWERKEN.(het tegenovergestelde van tegenwerken).Negeer *slecht en onbezonnen gedrag* van een ander en respecteer elk positief resultaat,negatief hebben we al een overdosis van gehad.Ik wil me wel laten keuren na een BDE,maar als de psycholoog/parapsycholoog/theosoof/phylosoof mij al niet kan volgen,wie wil zich er dan nog aan uitsloven??Gewoon paranormaal,niks buitengewoons.

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @Carin, ik denk dat jij helemaal niet gekeurd hoeft te worden, omdat je het zelf weet dat je het bent en mijn gevoel zegt dat jij wel degelijk paranormaal bent en op zoek bent naar welk onderdeel jij het sterkste in bent.

     /   Reply  / 
   1. Carin

    @Iem, dat onderdeel is helaas met een medische achtergrond,de richting van sjamanisme.Maarja,als ik een mens aankijk,zie ik *medische gegevens en ongelukken,verleden,nu en toekomst*,een *illegaal EPD van iemand*.Ik verwijs richting de huisarts en mag helaas vaak de conclusie trekken,het klopte en is triest.Medisch en para integreren is moeilijk in die *bewezen wereld* met mijn visie.

      /   Reply  / 
 36. Iem

  @Isabel dat hij een eigen paragnost heeft die Rene en so what. Bovendien heeft hij nog niet gereageerd op mijn vorige posting. Hij is het niet verplicht. Of kan hij het niet?

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, geen idee, ik denk dat het een klant is en geen paragnost. Heb je de uitleg al gelezen over het vloggeln?

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Isabel Blanco, eerlijk gezegd ben ik niet zo geinteresseerd in religieuze traditie’s. Maar ieder zijn eigen keuze natuurlijk.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Iem, dombo, ga je in een hoek schamen nu dus eerst lezen dan mekkeren.

       /   Reply  / 
 37. Iem

  @Isabel, ik begrijp werkelijk je boze reactie niet en vind het woord dombo wel er ver gaan! En dat ik persé dat stuk MOET lezen dat is iets wat ik zelf uit maak natuurlijk!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, och toch als ik dombo zeg is het plagen hoor, niet meer en niet minder.

     /   Reply  / 
 38. gingerale

  Het mooie van het paranormale is, dat je een ander kan helpen. Geen mooier moment dan de opluchting, de hulp, het inzicht die je mensen kan geven. Bij de psycholoog/psychiater moet jij praten en vertellen wat er aan de hand is. Vaak weten mensen dan niet waar te beginnen. Bij de paragnost vertellen wij wat we zien en voelen. Benoemen datgene wat de ander wel weet maar zich niet bewust van is. Het moment dat je de ogen aanschouwt van degene die voor jou kwam. De blijheid en vaak een knuffel voor het fijne gevoel dat je ze hebt meegegeven. Het gevoel even op een plek te vertoeven waar ze zich veilig kunnen voelen. Begrepen. Thuiskomen. Dingen kunnen delen die vaak zelfs hun partners/familieleden niet weten. Dat is ons werk. Jammer dat we onze rekeningen moeten betalen. Dat we er inderdaad toch een prijskaartje aan moeten hangen. Mijn principe is; ik help mensen zoals ik zelf geholpen zou willen worden. Ik reken wat ik betaalbaar en redelijk vind. Wat ik er zelf voor neer zou willen leggen. Dat is dus zeker niet de hoofdprijs, want nogmaals deze gave is een gift. De blijdschap van de mensen is een gift. Hopelijk gaan meer mensen dat inzien.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @gingerale, nou hulde dit is een mooie aanvulling. En inderdaad we moeten onze rekeningen ook betalen natuurlijk maar waar het om gaat is de bereidheid de mensen voort te helpen!

     /   Reply  / 
  2. Iem

   @gingerale, volgens mij is er geen mooiere gave dan een paranormale gave. Toen ik nog mensen behandelde heb ik veel mooie ervaringen opgedaan. Soms krijg ik nog de tranen in mijn ogen omdat ik mensen door omstandigheden niet meer kan helpen, terwijl mijn lichaam kriebelt om er mee door te gaan. Maar ik moet het accepteren dat het niet meer gaat. Het is een mooie tijd geweest van geven en daar heb ik ook goede energieën voor terug gekregen. Dat voelde toen ook heerlijk aan. Soms hoefde ik niets te zeggen als mensen bij me kwamen en zij begonnen verschrikkelijk te huilen en ik wist al wat er aan de hand was. Iets wat ze nog nooit met een ander of een arts besproken hadden. Het gebeurde gewoon. Dat mis ik zo in de reguliere zorg. Ik ben nog altijd blij dat ik die gave met m’n geboorte mee gekregen heb en ook best een beetje trots erop.

     /   Reply  / 
 39. liesbeth

  In ieder geval zorg ik weer voor een hele hoop stof tot schrijven. Overigens zijn de Enigama’s en andere verenigingen, clubs waar paragnosten elkaar testen, en daar geloof ik niet. Sorry maar ondanks het feit dat iedereen hier zo fel tegen is ga ik er alleen maar harder aan werken dat het keurmerk er komt!

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @liesbeth, nou iedereen… voor de goede orde; ik ben niet fel tegen, maar had en heb wel veel vragen hoe op te zetten…. en inderdaad; daar kan ik nu aan toevoegen:
   hoe voelen oude rotten zich in het vak bij zo’n keurmerk?

     /   Reply  / 
 40. liesbeth

  De oude rotten vinden het niets, kijk Ko van Dijk vind ik geen oude rot, hij doet rot.
  Er zou ook een goede website kunnen komen met aanbevelingen of afrading. Er moet iets gebeuren dat is duidelijk, hoe dat ben ik aan het uitdokteren. En de oude rotten zouden misschien eens kunnen meedenken om het kaf van eht koren te helpen scheiden.Misschien ligt het aan mij, maar krijg toch een negatief gevoel bij de beste stuurlui………….

    /   Reply  / 
  1. Ko van Dijk

   @liesbeth, ik denk dat je me heel erg dankbaar mag zijn dat ik nog de hand boven je hoofd houd.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @liesbeth, niet opgeven, doorgaan met denken!

     /   Reply  / 
  3. ikke1981

   Ik denk dat het heel erg goed is als er een site komt waar je positieve en minder positieve verhalen neer kan zetten over paragnosten en mediums.
   Maar ik denk ook dat het gaat om het gevoel wat je bij zo’n persoon hebt. Bij de een sta je meer open dan bij de ander, wat ook van invloed is op de reading die je geeft of ontvangt. Ook denk ik dat gezonde scepsis een groot goed is binnen het alternatieve circuit. Ieder mens heeft zijn eigen waarheid, met de waarheden van anderen stel je je eigen waarheid samen en bij. Het is belangrijk om als medium te geloven in je eigen kunnen, maar sommigen zien hun waarheid als de enige waarheid. Ik zou het jammer vinden als een (goed) keurmerk dit eventueel in de hand werkt.

   Ik vraag me wel af hoe duur zo’n site/lidmaatschap zou moeten zijn. Helaas worden vaak hoofdprijzen gevraagd om maar lid te mogen zijn van zo’n club/vereniging. Ik snap dat de kosten eruit gehaald moeten worden, maar het zou mooi zijn als het vanuit puur opzicht wordt opgezet en niet vanuit winstoogmerk.

   Al met al een heel mooi idee zo’n keurmerk, mits het met de goede bedoelingen wordt opgezet.

     /   Reply  / 
 41. Michael

  Ik dacht dat hier om een stelling ging maar schijnbaar is dat niet mogenlijk het is Liesbeth´s way of helemaal geen way.Tegenspraak word niet geduld en andere meningen schijnbaar ook niet.Begrijp nu je band met Rita´s TON. ook zo lekker democratie´s.En jij krijgt bij alles schijnbaar een negatief gevoel misschien moet je dan eens wat meer je daar voor gaan afsluiten.Geen wonder dat je met Hans Dekker in zee ging.Kom doe niet zo kinderachtig zeg het is en was een stelling maar als ik jou begrijp niet.Onder het mom wie niet voor mij is ,is tegen mij!En wel een goed iedee van die website en ja de beste stuurlui staan aan wal PARDON wat wil je daar nu mee impliceren.Maak eerst je website in orde kan je zo je gang gaan zeg dat ook gelijk tegen van der Hurk want ook die site is erg triest net zoals jou reactie hier nu.

    /   Reply  / 
 42. liesbeth

  Geplaatst door Michael, ik begrijp totaal niet dat jij je aangesproken voelt………het ging niet over jou!Je moet eens weten wat een mails en bedreigingen ik krijg,dus ik begrijp niet waar jij het over hebt!

    /   Reply  / 
 43. Ariadne

  Wat een discussie weer hier. Ik hoop dat jullie eruit komen en wens jullie veel succes met alles wat jullie in de toekomst gaan ondernemen.
  Bedankt voor de leuke postings hier, waarvan ik me noodgedwongen terugtrek bij deze. Deze oude rot gaat naar Engeland, een heerlijke baan in paraland, waar, zoals ik al vaker meldde het wel mogelijk is om samen te werken in harmonie. Ik snap nog steeds het verschil tussen Engeland en Nederland niet. Zo groot kan dat toch niet zijn. Maar in ieder geval groot genoeg voor mij om te vertrekken en weer frisse lucht te gaan happen.
  Iedereen nogmaals veel succes en plezier bij alles wat jullie gaan ondernemen en het ga jullie goed.

  hartelijke groet,

  Ariadne

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @Ariadne, in deze stelling vorm jij als oude rot een uitzondering, inderdaad. Ben ook benieuwd hoe Jaap hierover denkt….
   Dit soort stellingen schijnt nogal gevoelig te liggen, kennelijk… vuurwerk.

     /   Reply  / 
  2. Michael

   @Ariadne,
   Het ga je goed in England en ik ben niet tegen samenwerken hoor.

     /   Reply  / 
  3. Rene

   @Ariadne, het verschil tussen Engeland en Nederland is zoals mijn paragnost het zegt: ,,Engeland is één groot spook.” Vanuit Engeland kun jij toch ook via internet dit blog bezoeken. Of ga je naar een karmelietessenklooster, opgesloten achter tralies. Good luck.

     /   Reply  / 
  4. Isabel Blanco Auteur

   @Ariadne, waar een wil is, is een weg, dat weten wij Twentenaren he als de beste. Succes in Engeland enne ik verwacht je hier wel hoor, anders kom ik je opzoeken :)

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Ko van Dijk, ja en die Willem behoort bij de erkende paragnosten. Humor met een keurmerk!

      /   Reply  / 
    1. Ko van Dijk

     @Iem, entertainment is ook wat waard toch? ;-)

       /   Reply  / 
   2. Isabel Blanco Auteur

    @Ko van Dijk, hahahahahahahahahahaha laat me niet lachen, willempie de blinde paragnost die kaarten legt. Moet niet gekker worden in Paraland.

      /   Reply  / 
    1. Karin

     @Isabel Blanco, nou Ko … entertainment???!!!

       /   Reply  / 
 44. Jaap van den Bold

  Ik heb geaarzeld of ik mij in de discussie over een keurmerk voor paragnosten zou moeten mengen, maar geef nu toch maar een reactie. Ik denk namelijk dat zoiets, zo er al vraag naar zou zijn, niet zal gaan werken. Ik vindt het bewonderenswaardig dat Liesbeth e.a. haar nek er voor uit wil steken, maar ik denk dus dat haar inspanningen tevergeefs zullen zijn en dat ze haar energie beter zou kunnen gebruiken! We leven in een wereld vol haat en nijd en met name de paranormale/spirituele wereld is vooral de laatste jaren verworden tot een slangenkuil, waarin de mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Natuurlijk erger ik me met mijn dertigjarige ervaring op dit terrein wezenloos aan de vele mensen die na het volgen van een tarotcursusje of van een spiritueel? cursusje, ontsproten aan het brein van iemand die met dollartekens in de ogen het licht meent te hebben gezien, een praktijk openen en/of onbekommerd op een beurs gaan zitten teneinde daar hun onzin te verkondigen aan de mensen die bereid zijn hun zuurverdiende centjes daarvoor neer te leggen. Ik ben het met menig blogger eens als men praat over het feit dat menigeen teneinde raad is en dan maar bergen geld betaald aan de een of andere charlatan met een mooi verhaal. Dat klopt van geen kanten en het is inderdaad jammer dat er geen mogelijkheid is om dat te voorkomen. Aan de andere kant blijft ieder mens toch zijn/haar eigen verantwoordelijkheid houden en vind ik het nergens voor nodig dat er weer de zoveelste instantie in Nederland wordt opgericht die als een soort van ‘kleuterjuf’ in de gaten gaat houden of alles wel volgens de door hun opgestelde regeltjes gaat. Eigen verantwoordelijkheid, daar gaat het m.i. in het leven nog steeds om. Zelfs als sommige mensen dat in eerste instantie niet doorhebben en dus, helaas, leergeld zullen moeten betalen. Buiten dat, denk ik dat er maar weinig ‘paragnosten’ van de nieuwe generatie bereid zullen zijn om zich aan een eventuele test te onderwerpen, overtuigd als ze zijn van het feit dat zij het bij het goede eind hebben en dat ieder ander er helemaal niets van begrijpt!
  Kortom, een leuk idee, maar al eerder beproefd en tot mislukken gedoemd, helaas!

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @Jaap van den Bold, fijn dat je deze reactie geeft, Jaap…:) Precies, zoals ik je ken.

     /   Reply  / 
  2. Ko van Dijk

   @Jaap van den Bold, helemaal mee eens. Je wijst terecht op de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Ik draag bescheiden mijn steentje bij. Dagelijks lezen zo’n 1500 mensen mijn kritische stukjes over het paragilde. Iedereen kan daarmee doen wat hij/zij wil. En ik ben niet de enige die waarschuwt voor de oplichters. Dus aan voorlichting ontbreekt het niet. Engeland kent wel keurmerken maar dat land heeft een lange historie op paranormaal gebied en er bestaan erkende opleidingen. Die situatie is niet vergelijkbaar met ons land.

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @Ko van Dijk, was die situatie maar een beetje vergelijkbaar met ons he in Engeland…… geen slecht idee.

      /   Reply  / 
    1. Ko van Dijk

     @Isabel Blanco, in dat geval zouden er heel wat van de bij ons bekende namen werkloos zijn.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Ko van Dijk, och…….. kunnen ze eindelijk een vak leren…….

        /  
   2. Iem

    @Ko van Dijk, valt dit nou onder Engels humor?

      /   Reply  / 
  3. marian

   waarom werk jij op zoveel lijnen??? Jaap is dat zuiver???? dacht het niet!! je bent een hopeloos geval, en ja ik heb je gesproken ik ben 55 jaar en ik krijg een baby hahaha van wie ??? ik kom je overal tegen ook op beurzen laatst zat ik naast je aan de tafel je wist niet eens wie ik was?,, ben jij helderziend oeps daar gaat JAAP VAN DER BOLD foutje bedankt oplichter
   Noumensen zoek het maar uit met die keurmerken zonder inhoud pure oplichterij..
   Mediums met verschillende namen ,,o en ze hebben maar 1 naam lekker zuiver dus niet maar ze vallen door de mand met hun stem hahahahaha

     /   Reply  / 
 45. Michael

  Waarom een keurmerk niet werkt is om het volgende.
  Rotte appels heb je overal in alle lagen van de bevolking.Rechters,OM,justitie,politie,regering,notarissen,belastingen,banken,wooncorparatie´s,ziekenhuis,specialisten,boekhouders,defensie,Aivd,noem eeen keurmerk maar waar niet gesjoemeld wordt.Overal is er heel veel kaf of he nu om een haven arbeider gaat tot aan het vaticaan toe met al hun leugens en schending van de mensenrechten.
  Dus waar hebben we het hier in godsnaam over corruptie zit overal maar vooral bij de absolute macht,Macht compureerd graag en nog maar te zwijgen over de media.Van klein kind af worden we ge.indoctrineerd en gemanupileerd!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Michael, zit ook wel wat in.

     /   Reply  / 
   1. Karin

    @Isabel Blanco, hoe krijgt Michael het voor elkaar om een deel van de tekst buiten de lijn te krijgen of ben ik de enige die het ziet.

    Of komt dit omdat er na de komma’s geen spatie komt? Breekt de blogopmaak niet zelf af?

    Sorry, even uitproberen.

    Of,komt,dit,omdat,er,na,de,komma’s,geen,spatie,komt,?,Breekt,de,blogopmaak,niet,zelf,af,?

    Zoja… moeten ze eens iets aan doen….

      /   Reply  / 
    1. Karin

     @Isabel, bij mij gaat het goed………

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Karin, mooi!

        /  
    2. Isabel Blanco Auteur

     @Karin, lezen ze wel van blog.nl ze zijn bezig met nieuwe servers erbij.

       /   Reply  / 
  2. liesbeth

   @Michael,

   Deze mijnheer schrijft weer buiten de grenzen.

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @liesbeth, ja is wat he op het blog, Karin zei het ook al.

      /   Reply  / 
  3. Roos

   @Michael, wat betekent compureerd? Kan helemaal nergens vinden wat het betekent namelijk en ik begrijp graag wat ik lees….

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Roos, dat woord moet zijn corrumpeert wat te maken heeft met corruptie.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Iem, Ah ja dank je Iem! Ik dacht al dat ik weer es blond bezig was!

       /   Reply  / 
 46. Jaap van den Bold

  @Michael; Ja dat klopt natuurlijk ook! Nog een reden om niet aan dit keurmerk te beginnen!

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @Jaap van den Bold, goedgekeurde paragnosten krijgen een stempel op hun achterwerk en een oormerk ….. afgekeurde aan naar de slachtbank :)

   Ik ga er van de week ook nog een leuk stukje omheen schrijven, rondom het keurmerk.

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @Karin, hihi

      /   Reply  / 
 47. Isabel Blanco Auteur

  @Michael en rest, de site van Van der Hurk ligt er al bijna 6 maanden uit dat is waar. Maar elk idee kan natuurlijk onder de stelling he, in hoe het mogelijk kan of niet kan of opgelost zou kunnen worden.

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @Isabel Blanco, dat is mij ook al opgevallen. Vind het wel een beetje vreemd eerlijk gezegd voor een erkende topparagnost.

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @Iem, bizar als je het mij vraagt alles moet via Dekker………

      /   Reply  / 
    1. Iem

     @Isabel Blanco, dit had ik ook al door, Dekker is nu zijn privé manager.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Iem, ik wil geen manager alleen maar met parapower anders niet.

        /  
    2. Roos

     @Isabel Blanco, dan heeft hij eigenlijk toch geen eigen keuze meer, geen eigen leven, geen eigen inbreng, eigenlijk heel erg sneu!

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Roos, keuzes he die je maakt

        /  
 48. Zalk

  zit er nog een Rene op de site,
  morgen direct naar het gemeentehuis, whooeehahahahahahahaha

    /   Reply  / 
 49. Isabel Blanco Auteur

  @Jaap van den Bold, goed meegedacht over de gang van zaken in Nederland op dit moment. Ieder zichzelf benoemde met een cursus van een dollargigant komt uit alle gaten en kieren. Dat is helemaal waar. En ze gaan er dingen bij doen waar niemand vrolijk van wordt.

  Wellicht is het een idee om een website te beginnen met de opstart waar mensen in mee kunnen dingen die echt iets kunnen in dit werk.

  Wie is daarvoor?

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @Isabel Blanco, ja, kan… met wat de persoon doet (ook met een beetje uitleg, zou ik persoonlijk wel prettig vinden). Van iemand die bijvoorbeeld hoofdharen leest, zou ik als leek op dat gebied, wel willen weten wat de meerwaarde van is…
   En het tarief…ervaring enzovoort…

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @Karin, precies now we are talking!

      /   Reply  / 
 50. Iem

  @Isabel, ach jij hebt al parapower!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, yes :)

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Isabel Blanco, kijk maar uit dat je over een tijdje ook geen beveiliging nodig hebt. Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Iem, hahahahahahahahahaah nu mijn kop bekend is hihi

       /   Reply  / 
 51. liesbeth

  Hallo hier Den Haag, ik lees vrolijk mee hoor.

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @liesbeth, gelukkig.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @liesbeth, :)

     /   Reply  / 
 52. Iem

  @Isabel, je kop is zeker al bekend inmiddels je bent nu een paraBNNer, vandaar mijn komische opmerking over die beveiliging. Ik denk dat jij spirituele beveiligers bij je hebt. Onzichtbaar maar wel aanwezig.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Iem, allemaal beschermengeltjes!

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Roos, ja en het mooiste is dat die beschermengeltjes geen geld kosten en zuiver werken voor niks.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Iem, ik weet het Iem, ik heb zelf ook een beschermengel, het is mijn overleden man, hij is vaak bij me, voelt zo goed, daar kan geen geld ter wereld tegen op!

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Roos, :)

        /  
  2. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, heel duidelijk aanwezig, prettige mensen ook :)

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Isabel Blanco, houwe zo.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Iem, zal ik zeker doen en niets aan veranderen is een belofte.

       /   Reply  / 
 53. liesbeth

  Wat deed die Robert van de Broeke eigenlijk in mijn programmatje?? Daar had ik geen idee van dat ze hem hadden geintervieuwd.Een opname van een uur resulteert in 2 min, ze zouden het ook over mijn boek hebben, en ja hoor geen woord, anders had ik het niet eens gedaan maar ja het is tevee.
  Want uiteindelijk heb je aan mijn boek meer dan genoeg als je het leest weet je al vrij snel wie er klopt en wie niet.

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @liesbeth, och Robert zag in jou een grote energiebol. Hij wilde misschien ook wat reclame maken voor zichzelf en dat mag natuurlijk. Hij schijnt toch een drukke praktijk te hebben. Of ie een echt keurmerk heeft zou ik niet weten.

     /   Reply  / 
   1. Michael

    @Iem,
    Hij was het keurmerk snap je

      /   Reply  / 
    1. Iem

     @Michael, da’s een goeie! Of er zit iets anders achter.

       /   Reply  / 
    2. Isabel Blanco Auteur

     @Michael, van de ………. orb paragnosten?

       /   Reply  / 
  2. Karin

   @liesbeth, een schrale troost; je boek staat hier vermeldt en op mijn blog.
   Ja, tv… knip knip knip.

   Ik heb in het verleden wel twee keer een interview gegeven voor bladen. Een keer over mijn ventje (het kind) in een gezondheidsblad en een keer over mezelf, het ontstaan van mijn ventje en boek in de Margriet. Beide keren kreeg ik het interview ter inzage en kon ik er dingen aan veranderen. Dat vond ik zeer prettig. Uiteindelijk is het interview na wat verbeteringen van mij zo geplaatst, zonder knipwerk of toevoegingen.
   Dan komt het tot zijn recht.
   Waarom kan tv niet wat geschreven mediums wel kunnen?

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Karin, dat kunnen ze bij de TV wel maar zij zullen er wel een bedoeling mee hebben. Dat kan Liesbeth misschien bij Hart van Nederland wel achterhalen.

      /   Reply  / 
   2. liesbeth

    @Karin,
    Precies Karin, daarom is tv ook zo verneukeratief, kan je nagaan wat er ook bij al die paraprogramma’s gebeurd.Daarom mogen ze van mij ook de ruwe versies laten zien van al die series.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @liesbeth, zou een goede zijn, de ruwe onbewerkte versie laten zien.

       /   Reply  / 
  3. Isabel Blanco Auteur

   @liesbeth, zit wat in, Robbert wil zich revancheren he, een nieuwe kans krijgen………..

     /   Reply  / 
 54. liesbeth

  Tja Iem, maar daar zal hij echt wel voor gevraagd zijn, het is niet zo dat jij kan bellen van:he kom eens hier ik wil op tv, nee eerst bellen ze je, gaan twee dagen overheen, dan weer gesprek, dan redactie vergadering en dan staan ze opeens op de stoep, Snel de kapper bellen, en dan zie je het resultaat 2 min.

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @liesbeth, sorry hoor. maar ik snap die kapper even bellen niet.

     /   Reply  / 
   1. Karin

    @Iem, snap jij wel iets van vrouwen? Ik zou me ook kapot schrikken als de tv-ploeg snel voor de deur staat…..
    daarom doe ik niet mee aan de postcodeloterij.

      /   Reply  / 
    1. Iem

     @Karin, ja hoor ik heb hele goede vrouwenkennis. Ik doe wel mee aan de postcodeloterij maar bij mij komen ze nooit aan de deur met een grote prijs. Ik heb meer geluk in de liefde en dat kan mijn vrouw beamen. Ik neem aan dat dit blog niet alleen voor vrouwen bedoeld is?

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Iem, dit blog is niet alleen voor vrouwen hoor, maak je je daar maar geen zorgen over :)

        /  
 55. liesbeth

  Je weet nooit welke prins je gaat bellen toch Iem?

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @liesbeth, ik heb jouw telefoonnummer niet. Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaa.

     /   Reply  / 
 56. liesbeth

  Maar die van Karin toch wel???

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @liesbeth, hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa die heb ik ook niet nodig. Sorry Karin dat is niet gemeen bedoeld.

     /   Reply  / 
   1. Karin

    @Iem, ik zou me rotschrikken als ik iemand aan de telefoon krijg, die zegt: ‘hallo, ik ben anoniem…’

    Dikke voor je, ik kan telefoonnummers traceren en anders ken ik de wegen om het te laten uitzoeken… stalkingverleden… niet van exen, maar van die kerels die me leuk vonden. Oja, was ook nog eens een keer een vrouw bij… :(

    en waarom? geen idee….

    maar op zich vertrouw ik je wel, als je dan maar zegt: hallo ik ben anoniem… iem van het paranormaal.blog.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Karin, dan komt het helemaal goed he.

       /   Reply  / 
 57. Karin

  Nou… ik ben juist aan het afvallen (dat heeft gezondheidsoorzaak) en heb manlief al gewaarschuwd. Ik ben juist lekker mollig geworden om die kerels van mijn lijf te houden; begint die ellende straks weer van voren af aan. Dat wordt dus weer een truttig truitje met hooggesloten kol, knotje, brilletje, rok tot de kuiten, zwarte kousen en schoenen uit het jaar nul… of natuurlijk een burqa… dat is veel moderner.

    /   Reply  / 
 58. liesbeth

  Ja een para-burqa zal je goed staan Karin.

    /   Reply  / 
 59. Jaap van den Bold

  Kom op dames, doe niet zo raar met die boerka. Daar houden echte mannen niet van, hoor!

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @Jaap van den Bold, precies… een perfect middel dus om ze van je lijf te houden, dus… :)

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @Jaap van den Bold, ik ook niet trouwens moet ik je bekennen.

     /   Reply  / 
 60. elle

  Liesbeth pleit voor een keurmerk en dat is, naar mijn mening,
  best wel een goed idee.
  Iedere echte helderziende wil toch meewerken kaf van koren
  te scheiden om de Robbedoezen uit te sluiten?

    /   Reply  / 
 61. Sonia

  Er is al een keurmerk in Nederland en dat is inderdaad Stichting Enigma. Ik denk dat het voor de consument alleen maar verwarrend wordt als er nog meer keurmerken komen. Misschien is het een idee voor Liesbeth om zich bij Stichting Enigma te voegen, ik vind het persoonlijk een slecht idee om weer een nieuwe te beginnen. Werk dan aan het verbeteren van de kwaliteit van het bestaande keurmerk. Het word namelijk nogal verwarrend voor de consument als de verschillende keurmerken elkaars concurrent worden. Maar goed dat is mijn bescheiden mening maar….
  Zelf sta ik achter het keurmerk van Stichting Enigma.
  Groeten Sonia

    /   Reply  / 
  1. Ariadne

   @Sonia, ik denk niet, dat nog een keurmerk een probleem zal opleveren. Sterker nog, ik denk dat het een absolute must is . Er zijn meer dan genoeg paragnosten die zich absoluut niet in Enigma kunnen vinden en het zou jammer zijn dat zij, indien ze er behoefte aan hebben, zich daardoor niet bij een belangenvereniging zouden aansluiten. Daarom is het prettig dat er meerdere keuzes zouden zijn maar wel met dezelfde doelstelling: het op zo’n prettige, open en eerlijke manier helpen van mensen.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @Sonia, Liesbeth zal zich niet voegen bij Enigma, het “keurmerk” heeft een iets andere doelstelling.

     /   Reply  / 
 62. Marianne

  Antal ik heb je nu genoeg gewaarschuwd als ik mij geld niet krijg ga ik vedder.ik ben door jou bedonderd ik mis heel telefoontjes dat lieg je.je betaald mij ook niet uit.vleden maand heb ik gewerkt voor bijna 199.euro ik moet het nog krijgen.terwijl ik het zo hard nodig had.jij hebt mij ook bedrijgt.ik heb alle paperen nog wat je geschreven hebt.jij bedonderd iedereen als er een slecht is ben jij het wel.jammer voor je dat ik zo veel weet.om 24 uur bellen dat ik net geopereerd was aan mijn knieen en dan nog durven te zeggen als de clente s zo lang moet wachten.ja dan gaan ze weg.Antal je kunt alles doen maar boven gooien ze je weer terug.je moet eerst maar eens goed je werk doen.want er krijgen mensen nog veel meer geld.ik krijg ook nog eens 600,euro.Antaliedereen haat je.jij bent gewoon een duivel.ik wil geld zien.maar jij verpast het.het is nou genoeg met jou.snuiven doe je ook nog.jij bent niet te helpen.

    /   Reply  / 
  1. Ik

   Hoi Marianne, als ik jou was zou ik Alberto Stegeman eens bellen en de klacht uitlaten zoeken door hem.
   Succes.

     /   Reply  / 
 63. kwakjes

  NEE! Allemaal onzin!

    /   Reply  / 
 64. Edith

  Hack en neem het geld rechtstreeks vanaf elke Geldautomaat Vault met het gebruik van ATM Geprogrammeerd kaart die in de automatische modus werkt. email [email protected]) of bel 2348077520669 voor hoe zij en haar kosten te krijgen, en hoe ook hack creditcards en stuur het geld om je zelf ..

  *** LET OP: niet ooit maken de fout op de “ALL” OPTION. OMDAT HET ZAL alle BEDRAG VAN DE geselecteerde kluis. Om de kaart e-mail ([email protected]) krijgen of bel 2348077620669 …

  Stuur deze enkele gegevens naar het e ..
  naam:
  leeftijd:
  beroep:
  Geslacht:
  land:
  Staat:
  Telefoonnummer:

  wachten snel uw antwoord …

    /   Reply  / 
 65. P25

  Edith, Takkewijf, wegwezen !

    /   Reply  / 
 66. oceanic hackers

  Hola,,

  Con respecto a la dirección de correo. Gracias por contactar con
  nosotros. Bienvenido a nuestra compañía de préstamos le gustaría
  informarle. estamos listos para dar una tasa de interés fija de 2% de
  crédito en el rango de 1.000,00 a 100.000.000,00 proceso comienza
  después llenará el formulario adjunto a esta carta se le pedirá al
  momento del salario deseado préstamo y otra información necesaria para
  facilitar el crédito fácil .
  La compañía también cómo dar o introducción a los negocios, lo que
  mejorará sus beneficios y conferencia sobre cómo tomar buenas
  decisiones de inversión, por ejemplo en la industria del petróleo, la
  energía, el comercio de divisas extranjeras (FOREX) y los recursos
  naturales, tales como la compra de oro y venta
  Préstamo Dust.Apart las personas y / Gobierno también aprenderá cómo
  invertir sabio e incluir 10,000.00 para un fin de millón de dólares
  del año.

  Usted debe enviar la siguiente información a continuación para recibir
  asistencia.

  Rellene el formulario de solicitud de préstamo a continuación.

  NOMBRE: NOMBRE:
  Cuantía del préstamo necesario:
  moneda:
  DURACIÓN:
  Propósito del préstamo:
  SEXO (hombres / mujeres):
  Next of Kin:
  Dirección: País:
  TELÉFONO:
  Número de teléfono móvil:
  Posición: Ingreso mensual:
  Analice su pasaporte o permiso de conducir

  respeto

    /   Reply  / 
 67. Sylvia

  Het gaat in mijn ogen niet om een keurmerk, maar het zou wel fijn zijn als er een lijst zou zijn met kwakzalvers of magnetiseurs die op geestelijk niveau misbruik van je maken. Het is al ruim twee jaar geleden dat ik bij iemand beng geweest voor een magnetische behandeling. Er zouden nog twee behandelingen volgen en daar had ik al voor betaald. Na de eerste behandeling voelde het zo slecht dat ik niet meer verder ben gegaan. Ik kreeg mijn geld voor de volgende behandelingen niet terug. Inmiddels ruim twee jaar later trekt hij me nog steeds leeg omdat mijn energie positiever is als van hem, en ik wordt als kliko gebruikt. Het lijkt mij als iemand echt magnetiseert dat hij mijn energie daar niet voor nodig heeft.
  Dit soort gevallen daar heb ik er meer van gehoord, ik vind dat daar een lijst van moet zijn zodat niet meerdere mensen hun hoofd bij diegene stoten omdat het alleen om het geld gaat.

    /   Reply  / 
 68. Anoniem

  Hallo,

  Ik wil een naam doorgeven van iemand die mij na de behandeling al jaren leeg trekt en waar ik heel veel last van heb.
  Ik weet dat het met positieve energie beeindigd/afgesloten moet worden, maar ik heb van alles geprobeerd met hulp, positief echt van alles. Telkens als het even rustig is en ik ben weer opgeladen komt hij en nog een paar personen na een tijdje weer terug en ik trek het gewoon niet meer. Ik wil niet dat er meer mensen lastig worden gevallen. 1 ervan heeft een praktijk en dat is:
  Frank van Veen en zijn praktijk is in Soest. Ga hier niet heen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>