Helderhoren kan leiden tot psychose

Wanneer mensen stemmen in hun hoofd hebben, hoeft dit niet altijd iets te maken hebben met paranormaliteit. Mensen met een psychose of een andere psychiatrische aandoening horen ook wel eens stemmen in hun hoofd, maar dit heeft dan vaak te maken met het gebruik van drugs of een probleem in de hersenen. Er is echter één uitzondering waarin paranormaliteit wel degelijk een psychose kan veroorzaken.

Wanneer iemand stemmen in zijn hoofd heeft en er zijn geen afwijkingen te vinden in de hersenen, is deze persoon waarschijnlijk helderhorend. Dat lijkt heel mooi, maar deze vorm van paranormaliteit kan tot ernstige psychoses leiden. Wanneer iemand niet weet hoe hij hiermee om moet gaan of hoe hij zich kan afsluiten van deze stemmen, kan iemand er letterlijk gek van worden. Ze horen dan bijvoorbeeld de hele dag door stemmen van overledenen.

Omdat bij dit soort psychoses paranormalteit ten grondslag ligt,is het verstandig naast een psychiater er ook een paranormaal deskundige bij te halen. Deze kan diegene leren luisteren naar de stemmen en leren onderscheiden.

Daarnaast kan deze deskundige laten zien waar het ”aan en uitknopje” zit zodat diegene zelf kan regelen wanneer en wat hij precies wilt horen.

Meer hierover kun je lezen op http://www.paranormaaladviespunt.nl/Paranormaal/stemmen_horen.html

Lees ook:Is helderhorendheid psychotisch of een paranormale gave?
Lees ook:Met stemmen in je hoofd kun je leren omgaan
Lees ook:Stemmen horen in je hoofd
Lees ook:Hoe kunnen we stemmen in ons hoofd beter begrijpen…
Lees ook:Paranormaliteit is voor iedereen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Helderhoren kan leiden tot psychose

  1. Tanja

    Ik ben ook helderhorend ik hoor een stem van hugh laurie en ik heb zijn geest gezien hij droeg mij naar bed

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>