Alternatieve geneeswijze is beter voor de mens

Alternatieve geneeswijze is volledig geïntegreerd in onze maatschappij. Zorgverzekeraars vergoeden steeds meer alternatieve therapieën en er ontstaat elke dag meer samenwerking tussen reguliere artsen en alternatieve genezers. Door het ”incident Jomanda/Sylvia Millecam” heerst er nog steeds een vloek over de alternatieve geneeswijze terwijl deze manier van genezen beter kan zijn dan de reguliere zorg.

Steeds meer wordt paranormaliteit in het westen geaccepteerd en komen vanuit de oosterse culturen verschillende alternatieve therapieën overgewaaid. In deze culturen kijkt men niet meer op van een handoplegging of een andere therapievorm.

Zover zijn we dan nog niet in het westen, maar acupuntuur is in ieder geval niet meer weg te denken. Acupunctuur is een chineese geneeswijze die zijn oorsprong ongeveer 3500 jaar geleden heeft gevonden. Stoppen met roken op basis van acupunctuur is bij velen denk ik wel bekend. Door het effect te versterken kan het tegenwoordig gecombineerd worden doormiddel van een zwakke electrische stroom. Dit heet Elektroacupunctuur.

Als laatse is er dan ook nog Acupressuur De acupuncturist behandeld dezelfde acupunten met zijn handen. Dit gebeurt doormiddel van hard duwen op de plek van de pijn. In eerste instantie doet het meer pijn, maar snel daarna komt er verlichting.

Even voor de duidelijkheid. Paranormale geneeswijzen vervangen niet de reguliere gezondheidszorg, maar kunnen wellicht ondersteunend hulp bieden. Vooral op het gebied van persoonlijke aandacht geven. Aandacht is volgens de alternatieve geneeszorg erg belangrijk bij het genezingsproces en juist het aandacht geven dat is waar het nogal aan schort in de reguliere gezondheidszorg.

Bron: http://www.alternatievegeneeswijzen-overzicht.nl/

Lees ook:Healing wordt voor verkeerde doeleinden gebruikt
Lees ook:Kom naar TherapieCompleet in Eindhoven…
Lees ook:Alternatieve genezers kunnen boetes verwachten…
Lees ook:Alternatieve therapie slecht voor ivf
Lees ook:‘Handboek alternatieve geneeswijzen in Nederland’…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>