Ons immuunsysteem heeft een gigavermogen

,,Uit onderzoek met muizen blijkt dat het immuunsysteem van sommige muizen ook een ongelooflijk grote tumor kan wegkrijgen. Daaruit blijkt dat het immuunsysteem een gigavermogen kan hebben.”, vertelt Henk Fransen, paramedisch natuurgeneeskunde therapeut. Hij zoekt graag de grenzen van het mogelijke op en probeert erachter te komen wat ons zelfgenezend vermogen is bij kanker.

Fransen is gespecialiseerd in het werken met kankerpatiënten. Doormiddel van tekeningen van deze patiënten probeert hij de spirituele aspecten die een rol bij de kanker spelen naar voren te krijgen. Hij vraagt ze hun kanker en hun immuunsysteem te tekenen. Deze aanpak van kanker gaat volgens hem over het verwerken van emotionele pijn, stressreductie, een positieve levensinstelling, zingeving en oppakken van je levenstaak. Bij deze tekeningen gaat het er volgens hem om dat je dingen ontdekt van je zelf die je nog niet weet en kom je erachter waarin je jezelf kan versterken. Fransen gaat uit van de bezieling en grote wijsheid van ons immuunsysteem. Ook de verhouding tussen immuunsysteem en de kanker in de tekening  is volgens hem belangrijk want het immuunsysteem toont zich in de relatie tot de tumor.  

Het immuunsysteem wordt vaak uitgedrukt in één of twee kleuren. Deze kleuren geven de behoefte van de ziel aan. Zo kan de kleur te maken hebben met de behoefte aan liefde en communicatie. Toch vraagt hij altijd na wat iemand met de tekening heeft willen uitdrukken, want een tekening komt in eerste instantie voort uit het bewuste en doormiddel van dit gesprek probeert hij ook de onbewuste aspecten te ontdekken. 

Meer hierover kun je lezen op http://www.droomnet.nl/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=154&Itemid=199

Lees ook:Workshop was tekeningen maken met Linda Bolman
Lees ook:Forever young; de eerste stappen zijn gezet…
Lees ook:René Warcollier (1881-1962)
Lees ook:Zelfgenezing kun je leren
Lees ook:Willen we zelf leven creëren in de ruimte…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>