Supermaan gaat de aarde doen trillen

Tenminste als we de astrologen moeten geloven. Morgen zal de maan het dichtst bij de aarde staan sinds 1993. Het zogenaamde lunaire perigeum. Volgens astrologen zou dit een negatieve invloed hebben op het klimaat. Zij zien het als hét voorteken van extreme weersomstandigheden, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Maar hoe realistisch is deze paniek?

Feit is wel dat er meerdere keren tijdens de super maan verschillende rampen hebben plaats gevonden. Zoals de cycloon Tracey in 1974 en orkaan Katrina in 2005. Is dit toeval?

De meeste wetenschappers vinden van wel. Zo vertelt Pete Wheeler van het International Centre for Radio Astronomy in een interview dat het allemaal wel mee zou vallen. Als er aardbevingen of vulkaanuitbarstingen plaatsvinden dan zijn ze er omdat ze al zouden gebeuren, maar niet door de stand van de maan.
Volgens de Telegraaf houdt professor Victor Gostin van de universiteit van Adelaide nog wel een slag om de arm. Volgens hem zou er een verband kunnen zijn tussen zware aardbevingen rond de evenaar en nieuwe manen of volle manen. Dat komt omdat de getijden van de aarde (zoals de oceanen) aardbevingen in gang zouden kunnen zetten.

Het is dus nog even afwachten. Nog één nachtje slapen en dan weten we het.’

Lees ook:Onze planeet wordt steeds meer instabiel…
Lees ook:2012, de doemdenkers erover
Lees ook:De vulkaanuitbarsting en alle gevolgen ervan, voorspeld!!!
Lees ook:Super maan schijnt vanavond
Lees ook:Supermaan en maansverduistering…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>