Slang als symbool voor yogales

De nieuwste trend van de yoga is serpent healing ook wel slangenyoga genoemd. Deze reptielen worden gebruikt om je angsten te overwinnen en je chakra’s te openen. Door je chakra’s te openen vloeit er lekker veel energie door je lichaam en voel je je weer fit. Dat juist dit dier hiervoor wordt gebruikt is niet gek, want slangen hebben alles met energie te maken.

De slang is niet alleen verbonden met het mysterie van God en schepping, ziel en zielterugkeer maar ook met energie en energieopwekking. Juist vanwege dat laatste wordt bij yogalessen de slang als symbool gebruikt. Zo ook bij Kundalini Yoga. Oorspronkelijk komt het uit de Oosterse cultuur en wordt de focus gelegd op de energie in de ruggemerg. Dit is gebaseerd op het verhaal van Shiva, de god van het bewustzijn en Shakta, de godin van de energie. Shiva bevind zich in de kruinchakra en wil in contact komen met Shakta die als slapende opgerolde slang zich bevind onderaan de ruggemerg, de zogenaamde wortelchakra. Wanneer zij zich met elkaar willen verenigen moeten zij allerlei oefeningen via de ruggemerg doen.

Een beetje zweverig misschien allemaal, maar in het kort komt het hier op neer. Wil je je weer energiek gaan voelen, moet je verschillende oefeningen doen waardoor je je bewustzijn en energie weer in contact met elkaar laat komen . 

Kundalini betekent ook letterlijk  de slang die daar vast ligt te slapen.

Meer informatie over Kundalini yoga is te vinden op: http://www.kundaliniyoga.nl/handouts/kyhandout_nl.htm

Lees ook:Balans is belangrijk voor je chakra
Lees ook:Ontdek de godin in je met Sally Kempton
Lees ook:Nieuwe boeken over yoga..
Lees ook:Slangen ondersteunen de yogales
Lees ook:Overactieve chakra bevordert seksdrift

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Slang als symbool voor yogales

 1. astred

  Ik vind het een goed artikel. Het is weer en andere kijk op de yoga.
  Ik zal het zelf niet zo gauw doen, omdat ik bang ben voor slangen.
  Voor iemand die openstaat voor yoga en die angst niet heeft is het een uitdaging.

    /   Reply  / 
 2. Inge van der Meer Auteur

  Beste Asted,

  Die slangen worden juist gebruikt om je angst te overwinnen dus wil je over je angst heen komen is dit misschien een idee. Je hoeft er voorlopig nog niet over na te denken, want deze vorm van yoga wordt voorlopig alleen nog maar in Engeland gegeven

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>