Wiccan Pride!!

Komende week tussen de 18e en de 24e vieren Wiccans over de hele wereld Mabon. Het ritueel voor het begin van de herfst en het danken voor het fruit dat in de zomer groeide. We vieren ook het samen delen van het fruit om de zegeningen van de Godin en de God te verkrijgen.
Mabon is het laatste feest in de Wicca jaarkalender: Een tijd van balans tussen spiritualiteit, verantwoordelijkheid, familie, het zelf en verplichtingen in het leven. Een tijd om te werken aan wie je wilt zijn en de doelen die je wil bereiken. Hierna komt Samhain, het officiële nieuwe Wicca-jaar.

In Amerika begonnen zogeheten Pagans op 11 september al met een “Celebrating Earth Spirituality Festival” in Stoudtburg Village. Dit jaar was het voor het eerst protestvrij. In eerdere jaren werd het “verstoord” door christenen die een “gebedsmuur” vormden en winkels die niet wilden openen zolang het festival duurde. Het merendeel van Pagans is Wiccan, maar er zijn ook andere vormen van spiritualiteit en magie onder dezelfde noemer. Het is de naam voor iedere vorm van spiritualiteit en religie die afwijkend is. Dat de Wicca religie nog steeds afwijkend is in Amerika blijkt wel, daar er in het afgelopen jaar (deze week nog!!) Wiccans zijn opgepakt, omdat “hekserij” in veel plaatsen nog illegaal is.
Deze wetten zijn sinds begin vorige eeuw nooit aangepast.
Wiccans worden daarnaast ook nog steeds gediscrimineerd door op TV als kwaadaardig en gevaarlijk te worden neergezet. Dit is niet veel anders in Europa, waar de Wicca religie en zijn andere vormen zoals de Surinaamse versie “Winti” nog steeds als “eng” of “raar” wordt gezien. Wicca gaat om liefde, goed doen voor elkaar. Dat is het belangrijkste doel van Wicca.
Susan Smit is één van de weinigen van wie het toch ietwat geaccepteerd wordt. Dit komt natuurlijk ook omdat ze de enige is die er openlijk over praat.
Deze Zaterdag vieren de “American Pagans” een Pagan Pride. Om aandacht te vragen voor wie ze zijn en Mabon te delen met de rest van Amerika (entree prijs: Een blikje voedsel). Dapper, wanneer komen we hier eens uit de kast?

Lees ook:Wicca, de religie
Lees ook:Lady Gaga Illuminati of gewoon dol op Wicca …
Lees ook:Mijn Mabon altaar :-)
Lees ook:Chapat Sjamanistisch Festival 2017…
Lees ook:Herfst; tijd om weer naar binnen te trekken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>