Heksenfeest in Utopolis

Bij Utopolis op Willemsoord was het zondagmiddag een waar heksenbal. Zo’n zestig jonge heksen in de basisschoolleeftijd waren op het festijn afgekomen. Voor Ashley Duker werd het extra feestelijk, zij had de langste neus en won daarmee drie maanden gratis naar de bioscoop.

Er zijn weinig figuren uit sprookjesland die zo tot de verbeelding spreken als heksen en tovenaars. Het was dan ook niet verwonderlijk dat heel wat kinderen verkleed naar Utopolis kwamen. In totaal bezochten meer dan honderd bezoekers de middag, waarbij een enkele ouder ook een heksenmuts had opgezet. Tussen de vele heksen bevond zich ook nog een enkele duidelijk herkenbare tovenaar.

In de hal werd het sprookjesvolk ontvangen met chocolade en een bruinachtig drankje, dat zeker door de heksen zeer werd gewaardeerd. Ook met diverse ‘heksentoeren’ konden een snoepketting of een prijsje gewonnen worden. Het Heksendrek gooien leverde bij iedere rake worp in de heksenpot punten op, ongeacht of het een spin of een vleermuis of zelfs een slang was, die ze van afstand in de pot wisten te werpen. Memory en de posterpuzzel leverden ook punten op en bij de bezemstelenrace moest zo snel mogelijk het hele parcours worden afgelegd. Shania maakte een betoverende tijd van 13 seconden en was daarmee de snelste. Maike verstond echter de kunst van slow motion en werd winnaar in de categorie langzaamste tijd. Zij legde het parcours af in 3 minuten en 16 seconden en won hier uiteraard ook een prijs mee.

Langste neus
De hoofdprijs van de dag ging echter naar de heks met de langste neus. “Eigenlijk was het wel duidelijk wie dat gewonnen had, maar we hebben het voor de zekerheid nog even nagemeten”, liet theatermanager Audrey Satoer weten “De onbetwiste winnares was Ashley Duker met een neus van bijna een meter lang. Zij wint drie maanden gratis naar de bioscoop, zo vaak ze maar wil. We maken een speciaal pasje voor haar en zodra we de pasfoto hebben, kan ze gebruik maken van haar prijs.”

De heksenmiddag werd uiteraard besloten met een echte heksenfilm: Foeksia de miniheks. Wie ook eens verkleed naar de film wil, hoeft niet zo heel lang te wachten, want 31 oktober wordt speciaal in Den Helder de Halloween griezelmiddag georganiseerd.

Bron

Lees ook:Midzomernacht; een aanleiding om te feesten…
Lees ook:Heksenheisa! Word nu heks in één dag!
Lees ook:Pardon gevraagd in England voor veroordeelde Heksen
Lees ook:Heksen in Roemenië moeten belasting betalen
Lees ook:Dromen over zwarte katten is juist positief!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>