Reflectie of bezinning. Pasen

In deze tijd wordt er weer veel nagedacht. En teruggedacht, en gevierd. De wederopstanding van Jesus doet wat met een mens. Voor mij staat hij voor onvoorwaardelijke liefde in elk opzicht.           En voor jou?

Uit het verhaal weten we allemaal dat Jesus de zoon van God weder op is gestaan op 1ste paasdag. Wat is de diepere betekenis van dit prachtige verhaal? Wat voor de een geldt is natuurlijk voor een ander niet hetzelfde.

Hij ging de wereld in om het woord Gods te verkondigen wordt er gezegd, hij zou zelfs in Azie hebben gezeten. Hij gaf een laatste opdracht aan de appostelen zegt de kerk. Uiteraard wordt het verhaal door anderen ontkent, men wil wetenschappelijke bewijzen hebben.

Hoe het ook zij, Pasen brengt een moment van bezinning dat we vieren dat 1 man, Jesus, de zonden van de wereld op zich nam en stierf aan het kruis. Voor ons allemaal, ook al kende hij ons niet. En dat is een daad van onvoorwaardelijke liefde. Immers wie op de wereld zou dat nog doen??? Inderdaad, alleen de zoon van God.

Lees ook:Het traditionele Kerstverhaal
Lees ook:Schokkend! Fatima: Maria, de geheime boodschappen van eindelijk openbaar!!!
Lees ook:De week van het licht
Lees ook:“Als een ster” door Lidy van Lagen
Lees ook:Lynne McTaggart komt naar Amsterdam…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>