Medium/healer met een mening

Het moet gewoon even van het hart dit. Ik denk dat velen van ons wel bezig zijn met dit onderwerp nu en zich afvragen wat er gedaan kan worden. Tibet…… en de mensenrechten in China. Inderdaad ik zit niet de hele dag op een wolk met een glazen bol in mijn handen. Maar volg ook het nieuws.

Tibet, velen kennen het wel op de een of andere manier. In het Himalaya gebergte, Boeddisme, sinds 1950 een deel van China, Dalai Lama. En dus al erg lang nu onderdrukt door een communistisch bewind.

Op dit moment kom je er niet onderuit, zet de tv aan en het nieuws over Tibet dringt je leven binnen. Alleen de manier hoe is wel erg heftig. Van Tibet zelf hoor je niets meer, omdat het volledig is afgesloten van de buitenwereld, niemand mag er nog in. Laat staan eruit. Op zich is het niet vreemd dat uitgerekend nu alles gemobiliseerd is omwille van Tibet en de mensenrechten. Immers de Spelen in Bejing komen eraan. De manier hoe, dat baart me zorgen.

De Dalai Lama roept telkens op tot een vreedzaam protest maar het lijkt wel of niemand het wil horen. China niet, die ziet hem als de aanstichter van de ellende met het Olympische vuur, en de mensen die protesteren horen het ook. Die gebruiken helaas grof geweld. En dat is niet goed. Het Boeddisme spreekt nimmer maar dan ook echt nooit met woorden over geweld. Dat past gewoonweg niet. Non violence please roept de Dalai Lama niet voor niets.

Mijn wens? Als je een mening hebt, gebruik em met verstand en respect. Luister naar de Dalai Lame, het is nog steeds ZIJN land, zijn droom dus hoe kunnen we daar geen rekening mee houden? Toch? Of heb ik het nu verkeerd. Denk ik niet, dus geen geweld, kwaad met kwaad vergelden is de spits opdrijven uit 2 kwaadsten. Dat is niet goed. China is best bereidt om dingen te veranderen maar ook zij verdienen ons respect en niet alleen kritiek. Geef beiden een kans om ze de dialoog met elkaar aan te laten gaan. China wil, de Dalai Lama wil, nu moeten wij alleen nog meewerken vanuit de wereld. En dan kan Tibet best bevrijdt worden en worden ook de mensenrechten minder geschonden.

Lees ook:Dalai Lama bepaalt zelf of hij re├»ncarneert…
Lees ook:BALKENENDE ONTMOET DALAI LAMA NIET! Onbegrijpelijk
Lees ook:Tachtigste verjaardag van Dalai Lama…
Lees ook:Vier ook 80ste verjaardag van de Dalai Lama…
Lees ook:Dalai Lama en buitenaards leven…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>