NCRV in de problemen……

De NCRV is in de problemen geraakt met het programma "Uitgedokterd". Wat is er aan de hand? De Vereniging tegen Kwakzalverij is boos, heel erg boos. In een persbericht van 24 april jl. uiten ze hun oprechte bezordheid. Ze noemen het misleiding op zijn zachts gezegd en zeer bedrieglijk. Felle kritiek dus en reden dit nader onder de loep te nemen.

In het eerste programma op 23 april jl. kwam de expert van de NCRV aan bod: Prof. dr. J. Keppel Hesselink. Terecht zegt de vereniging dit is een basisarts en die mag zich geen profesor noemen. De titel heeft hij in Duitsland in een Prive Universiteit behaald. Hij houdt zich bezig met accupunctuur en heeft geen kritiek op alternatieve geneeswijzen. Ik persoonlijk ook niet zozeer.

De vereniging is vooral bang dat mensen met uitbehandelde klachten zich massaal gaan wenden tot alternatieve genezers. Omdat zij er niets mee hebben.

Die opstelling deel ik niet. Niet dat we nu massaal niet meer naar de arts moeten en alles alternatief moeten gaan doen. Maar als er niets meer is en jij wel baat hebt bij een alternatieve geneeswijze, en het schaadt niet? Dan moet het wel kunnen toch?

Lees ook:Alternatieve genezers kunnen boetes verwachten…
Lees ook:Jeugdjournaal: Voor kinderen, paranormale kinderen
Lees ook:Hoe zit het toch met medicijnen…
Lees ook:NCRV Document, drieluik over spookhuizen
Lees ook:Wetenschappers ontkennen bovennatuurlijke genezing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>