Klopgeesten – Poltergeisten

Klopgeesten, je zult ze maar in huis hebben.  De foto is een beeld van iemand die er totaal van bezeten is.

Tikken, voetstappen, zuchten, laten zweven of verplaatsen van objecten. Dit alles behoord tot de "entiteit" klopgeest. Volgens de parapsychologie komt het fenomeen voort uit de geest van een mens en niet van een "geest" en wordt door middel van telekinese door het slachtoffer voortgebracht. De krachten komen dus uit het slachtoffer! De luidruchtige geest dus die bezit van je heeft genomen en er ook weer uit moet.

Het zijn deze geesten waarbij de hulp van een priester kan worden gevraagd voor een uitdrijving. Alvorens een priester kan beginnen moet er officieel toestemming van een Bischop zijn en moeten er bepaalde kwalificaties worden getest. De persoon die bezeten is moet een onbekende taal spreken, fysiek oersterk zijn, en dingen weten die ze simpelweg niet kunnen weten. Er zijn vele voorbeelden te vinden, dus ik zal er nog over schrijven in dit blog.

Lees ook:Bezetenheid van gene zijde…
Lees ook:Zet GTST kinderen aan tot geesten oproepen?
Lees ook:Door de duivel bezeten
Lees ook:Voodoopraktijken met dodelijke afloop
Lees ook:Bezeten poppen ‘scoren’ in Thailand…

73 Reacties // Reageer

73 thoughts on “Klopgeesten – Poltergeisten

 1. Danny EVERS

  Wij zijn in dit huis komen wonen begin mei 2008. Het is een huis gebouwd in 2001. In een typische woonwijk met vrijwel allemaal nieuwe huizen en heel comfortabel. Alleen … het begint allemaal wat akelig te worden. Op een ochtend begin juli hoor ik iemand op de trap lopen. Zelf lig ik nog in bed, mijn vriend is al meer dan 2 uur het huis uit voor zijn werk. Ik ga kijken en zie niemand. Regelmatig krijg ik het gevoel dat er iemand naar mij staat te gluren. Een ander voorval, ik zit aan mijn pc te werken en plots ligt er een plas water naast mij. Het regent niet en er is verder niks met water gebeurd. Gisteren, opnieuw ben ik alleen thuis. Ben in de tuin aan het werken en kom terug binnen en zie voetstappen op de vloer die plots ophouden in de woonkamer. Op een ochtend de spanning van de elektrische poort is uitgeschakeld. We kunnen niet meer weg met onze auto’s. Lampen worden aan en uit gedaan op de meest onverwachte ogenblikken. Ik heb hier dus heel veel vragen bij. Het gebeurt altijd als ik alleen thuis ben. Mijn vriend ervaart ook wel dat er regelmatig iemand hem staat te begluren.
  Wat is hier aan de hand?

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Hoi Danny,

  Het lijkt inderdaad of er iets aan de hand is in het huis. Kan met locatie te maken hebben of wellicht het overlijden van iemand in dit toch wel nieuwe huis.

  Mail me even op [email protected] wie weet kan ik helpen met een oplossing. In ieder geval zou iemand het huis kunnen schoonmaken, maar ik kan je ook vertellen hoe dit moet.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 3. Sjaak

  Warm water en groene zeep doet wonderen.

    /   Reply  / 
 4. Redactie

  Salie werkt beter Sjaak, echt :)

    /   Reply  / 
 5. Sjaak

  Het hangt van de intentie af, heb ik begrepen. Salie, zout, water, stofzuigen, groene zeep, als je maar de intentie hebt om de boze geesten uit je hooft/huis* te verdrijven. Groene zeep heeft als plezierige bijwerking dat het ook nog eens ontvet.

  *De relatie hoofd-huis is ook wel interessant. Als je droomt over een huis dan is dat volgens mensen die dromen graag uitleggen een metafoor voor je eigen bovenkamer. Kamer… hmmm. Ik droomde zelf vaak over een bepaald huis. Het was nooit hetzelfde en ik ontdekte steeds weer deuren en gangen, maar het was wel hetzelfde huis. Het zag uit als een combinatie van mijn ouderlijk huis, dat van mijn opa en oma en mijn tweede huis. Maar soms was het totaal anders en leek het voor geen meter op het vorige. Maar in de droom was het toch hetzelfde.

    /   Reply  / 
 6. rakesh

  Hallo lezers ik heb het zelfde ik hoor elke keer als ik in mijn bed lig va dat getik. Dus ik d8 het zijn die ongewenste huisdieren(muizen) Maar nu ik die niet meer heb en er van af ben blijf ik elke keer het zelfde horen. Ik voel het heel vaak dat er naar me gekeken wordt. Dus heb alles dicht hier in huis soms vragen mensen waarom is dat altijd bij jouw heel donker in huis. Ik zou niet weten wat ik moet doen en ik krijg ook heel weinig slaap. Ik woon op me zelf maar ben niet bang voor die shit vindt het alleen klotte dat ik me rust niet krijg. Mensen met een oplossing kunnen dat door mailen: [email protected]

    /   Reply  / 
  1. carin

   @rakesh, ga uit het *donker*,gooi niet alles dicht,dat helpt je niet.Wat je mag doen,is je *open stellen* en je verdiepen in WAT of WIE,dat kan zijn.
   Is er onlangs bij jouw in de buurt iemand overleden?
   Iemand waarmee je een bijzonder goede band had?Je *voelt* je bekeken?Volg dat gevoel en zet er je verstand boven op.Creeèr GEEN angst,er is niks om bang voor te zijn,overwin jezelf,jij bent altijd sterker en *zoek* en vindt je rust terug,laat dit niet overheersen,leef je leven en laat *dat wat gebeurd* erlangs meelopen.Dit was voor mij de oplossing,verdiepen in het paranormale,inclusief gewoon je normale leven leiden en zo werd normaal en paranormaal een.Succes.

     /   Reply  / 
   1. rakesh

    @carin, Hoi ja maar dat was al een tijdje bezig tot er iemand in mij omgeving was overleden waar ik heel erg veel van hou. De eerste dag dat ik hier kwam wonen was het het geval al. Ik dank u vriendelijk voor u reachte.

      /   Reply  / 
  2. moon

   hoi
   ook ik heb hier last van geklop het gevoel dat je word bespied eerst dacht ik dat het van de buren kwam maar naast en schuin boven mij woont niemand koelkasten die ineens open gaan sigaretten die van mn asbak ineens op mijn toetsen bord liggen en vannacht vond ik het echt eng toen was het net of iemand heel hard in mn gezicht blies ook hoorde ik steeds een geluid of iemand een houtne of rubberen bal liet stuiteren van de week werd ik wakker stond mn kraan ineens open
   je hoort iemand lopen en soms een zacht gejammer of geneurie snachts
   het lijkt wel uit de zelfde hoek te komen gisteren werd ik wakker waren mn gordijnen ineens een stuk open geschoven hoewel ik zeker weet ze helemaal dicht te hebben gedaan het lijkt aan t gejammer en geneurie te horen om een vrouw te gaan heb geen idee wat ze van mij wil
   ook mn buur heeft de geluiden gehoord maar die denkt dat ik er te veel op let maar dat is niet zo het is er gewoon zou er graag van af willen maar heb geen idee hoe woon in een oud huis(jaren 30) en ben bang dat als ik eenmaal ga verhuizen hij of zij me blijft achtervolgen wie het weet mag me mailen op [email protected] ben nu echt bang aan het worden slaap slech

     /   Reply  / 
   1. d.

    beste moon,

    Het zal erger worden, tot je niet meer kunt slapen,denken en doen.

    groet,
    d.

      /   Reply  / 
    1. moon

     d. dat kan je niet menen zo maak je mensen aleen mar banger dan ze al zijn vertel me liever wat ik er aan kan doen wil dat het ophoud

       /   Reply  / 
     1. d.

      Beste moon,
      ik wil je niet bang maken maar als je dit niets aan doet wordt het erger.
      vertel me a.u.b alles,
      je leeftijd, je geloofsovertuiging.wanneer dit begonnen is enz.
      misschien kunnen we wat aan doen.
      groetjes,
      d.

        /  
     2. moon

      hoi bij mij begon het enkele weken geleden heel onopvallend eigenlijk met een sigaret die terwijl ie in de asbak lag er ineens naast lag dacht toen nog misschien de wind kan altijd maar op een gegeven moment werd het steeds vreemder mijn buren waren niet huis dat wiat ik zeker en op een gegeven moment werd er om 4 uur snachts op mn deur geklopt deed open zag niemand op een zeker moment hoorde je duidelijk voetstappen op de gang terwijl er niemand liep kraken van de trap
      een soort vreemd gejammer in de hoek van mn kamer en soms een soort geneurie nu hoor je duidelijk voetstapppen en een geluid of er iemand ites laat vallen terwijl er aan die kant en schuin boven mij niemand woont laatst was het warm had de ven aan werd wakker was de ven uit en mn kraan stond aan koelkast gaat open en dicht of soms alleen open gordijnen worden open geschoven
      ik ben 42 dus heeft niets met een puberale leeftijd te maken denk ik ben christen onlangs gedoopt vanacht had ik op advies van iemand de bijbel gelezen en m open op mn bed gelegen heb nu eens redelijk geslapen al weet ik dat t er is en het me begluurd

        /  
     3. d.

      beste moon,
      als het jou begint aan te raken dan gaan we wat aan doen oke.
      je vindt toch niet erg als wij andersgelovigen zijn?
      groetjes,
      d.

        /  
     4. Gale

      God is sterker dan wie dan ook. Stel je hart open voor God. Met Hem kun je het overwinnen.
      De bijbel lezen is zekers goed, dat is Zijn woord.

      Ga of bezoek een kerk, waar ze de naam van God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest ten volle belijden.

      Vraag om gebed. Geen Hocus spocus hoor
      God maakt vrij.

      Ik bid voor jullie allen voor een totale Bevrijding

        /  
 7. saharah

  Hallo ik heb hetzelfde begin te denken dat ik gek word. heb het al sinds 4 jaar maar weet het eigenlijk sinds gister pas zeker heb niet het idee dat het slecht is ofzo maar fijn is het niet het komt van mijn dochters kamer en het is een getik kan iemand mij toevoegen zou het prettig vinde met iemand te prate die ook deze ervaringen heeft slaap ook slecht!
  [email protected]

    /   Reply  / 
  1. rakesh

   @saharah, Hoi bij mij is het nog steeds het geval ik slaap ook heel slecht. Bang moet je nooit zijn, ik ben altijd alleen en ben nooit bang geweest wordt er alleen heel erg boos om. En wat ik gisteren mee maakte, dat ik lag te slapen en werd waker dat mijn kamer deur open ging en zag iemand uit mijn kamer gaan dus ging kijken en er was niemand.

     /   Reply  / 
  2. kiki

   nou jij bent niet de enige ik heb een klop geest in huis
   mijn ouders zijn daardoor overleden

     /   Reply  / 
   1. Merel

    Beste Kiki,
    Wat vreselijk van je ouders.
    Maar dat is geen klopgeest maar een klein stapje verder.
    Deze geest is in staat om iemand van binnenuit te doden of iemand te laten doden. Dit wordt een demon genoemd. Ik wil je niet bang maken ofzo, echt niet. Ik vind het nogmaals heeo erg voor je ervaring met je ouders.

    Groetjes Merel

      /   Reply  / 
 8. carin

  Deze dingen komen in Nederland in de toekomst steeds meer voor.Niet lang geleden sloopte men in Nederland een ziekenhuis en parapsychologen en vele mensen zijn gaan kijken,er kwam namelijk nog geluid uit.de liften hoorde je piepen,terwijl er geen lift meer was,alleen puin.Wat jullie horen en zien,laat je vooral geen angst aanjagen,de woorden die tegenwoordig uit de mens komen zijn vaak angstaanjagender dan dit.Jullie komen dat tegen in jullie huis en men vindt het ongelooflijk,in bejaardenhuizen zien velen de oorlog op het behang voorbij komen en de psycholoog noemt dat het charles bonnet syndroom,omdat het steeds vaker voorkomt.In huizen verwacht men een poltergeist of zo,maar het is simpel,gewoon het geluid van moeder aarde dat er verkeerd uitkomt.Overtollig geluid moet eruit en huizen dienen dan even voor uitlaatklep,totdat er een verklaring komt voor veel onverklaarbare zaken.

    /   Reply  / 
 9. rakesh

  Dat zou wel kunnen maar er is meer dan we allemaal weten. En als ik erover heb dan werd ik als gek verklaard. Het zit namelijk zo de meeste mensen ervaren het niet dus ze kennen het ook niet. Belief in the unbelievable.

    /   Reply  / 
  1. carin

   @rakesh, de mens is hard op dat gebied,hoeft niemand mij te vertellen.Volg je hart,gebruik je zintuigen en je verstand.Jij weet, je hebt de ervaring en de moed om het te bespreken.Ik ben al jaren gek en ook dat went.Hoe vaker dit ergens gebeurd,hoe bespreekbaarder het moet worden.Je voelt je nu een uitzondering,maar de uitzonderingen bevestigen in de toekomst de regels.

     /   Reply  / 
 10. Danielle van Opstal

  Heeii,
  Ik denk dat ik ” er” ook last van heb.. Ik heb me er een aantal jaren geleden veel in verdiept, maar nu denk ik dat ik het begin waar te nemen, gisteren zat ik langs mijn man op de bank ( hij zat rechts van mij) hij was aan het bidden omdat het een speciale feestdag was voor de Moslims, de deur van de woonkamer was dicht en de ramen zitten links van mij, maar mijn rechterkant was ijskoud en mijn linkerkant was heel normaal, toen hij eenmaal klaar was met bidden, trok de kou ook weg… ik wou er niks van zeggen omdat de meeste me voor gek zouden verklaren, toen we savonds in bed lagen lag mijn man weer rechts van mij en ik was al een beetje nerveus om heen aan het kijken of er iets zou gebeure en begon toen langzaam in slaap te vallen, opeens voelde ik dat iemand tegen mijn linkerooglid aan duwde, ben dus van de schrik onder de dekens gekropen en dichter tegen mijn man aan gaan liggen omdat ik bang was, mijn rechterhand had ik wel nog boven het hoofd van mijn man liggen, ong. 10 minuten later voelde ik iets langs mijn wijsvinger gaan, niet lang daarna kreeg ik het hartstikke warm, ik begon te zweten en heb de dekens van me af gegooid, hoewel ik dat niet durfde moest ik wel want ik werd kletsnat van het zweten. uiteindelijk ben ik in slaap gevallen, ik vroeg aan mijn man vanmorgen of hij ook iets had gemerkt ma hij zei dat hij niks had gevoeld gehoort of wat dan ook, hij had het zelfs koud snachts terwijl ik het stik heet had ( misschien de zenuwen omdat ik bang was ma dat lijkt me onwaarschijnlijk want ik was intussen alweer een beetje rustig geworde en probeerde in slaap te komen en toen kreeg ik het zo heet, waarschijnlijk heeft dat niet zo lang aangehouden want ik ben ik slaap gevallen en vanmorge toen ik wakker werd lag ik weer helemaal onder dekens van de kou.Ook iets raars wat ik had vandaag was, ik had muziek aan staan die ik altijd hard mee zing, omdat ik het zo’n mooi nummer vind, en ik voelde me zo verdrietig toen ik mee begon te zingen terwijl ik dat nummer al zoooooo vaak gezongen en gehoord heb en nooit ergens last van heb gehad.
  Asjeblieft help me, ik kan er niet van slapen en ik durf zelfs mijn zoontje van 6maanden niet meer boven in zijn bedje te leggen overdag.
  Wat moet ik hiermee doen?????

    /   Reply  / 
  1. moon

   oek dan begint t pas echt eng te worden denk ik nu blaast t alleen maar en maakt een soort grom geluid of t boos is ofzo
   nee hoor geeft niet dat jullie anders gelovig zijn ben zelf ook niet kerkelijk ofzo

     /   Reply  / 
 11. carin

  Eerst je angst over boord gooien,egaal wat het is,het is nooit de bedoeling je angst aan te jagen.Jij bent en jij bent altijd sterker.Jij beleeft het en voor een ander is dat moeilijk te bevatten.Je angstzweet kwam eruit.Laat je angst niet spiegelen op je kind van 6 maanden,want die voelt dat.Mag ik vragen welk mooi lied je plotsklaps zo verdrietig maakte?Heeft dat lied een speciaal iets,wat bij een bijzondere gebeurtenis hoort?

    /   Reply  / 
 12. Danielle

  Het liedje is van Leona Lewis – Here i am, ze zingt in het liedje: als je een vriend nodig hebt om bij te huilen, waar je steun kunt vinden, die van je houd, dan ben ik er voor je. Voor mij een heel mooi liedje maar niet echt iets waar ik ergens aan moet denken ofzo

    /   Reply  / 
 13. Danielle

  Wat is uw ervaring hiermee en wat stelt u voor dat ik moet doen?, Ik heb er wel eens over gelezen, maar zou dus absoluut niet weten wat ik moet doen!
  Moet ik denken aan iemand die is overleden in dit huis of iemand die ik ken off…?

    /   Reply  / 
 14. carin

  Ik heb even naar het kied van Leona Lewis geluisterd.
  A crazy world,na zo een rare ervaring.Dit zet jou aan tot denken.

  Heb jij een afgebroken droom gehad?Slechte onverklaarbare droom?
  Dit is *iets* wat jou attendeert op zijn/haar aanwezigheid.Wil jou helpen en leren vertrouwen te winnen in het onbekende.

  You need a shoulder to cry out.Probeer er rustig onder te blijven,laat je niet uit je evenwicht brengen.
  Luister naar je eigen innergevoe.
  Het is niks vreemds,steeds meer mensen komen dit tegen,maar de meerderheid durft het niet bespreekbaar te maken,uit angst om voor gek versleten te worden.

  De teksten uit dit lied zijn *tekens*,mooie songteksten hebben een werking op je chakra’s en dat is wetenschappelijk bewezen.

    /   Reply  / 
 15. Danielle

  Ik heb wel een droom gehad vanacht na dat “het” was gebeurt, en dat was dat mijn man me wou verlaten, ma ik kan me niet meer herrinneren waarom en hoe enzo.
  Zegt dit lied dan iets over mij of over die aanwezige “persoon”

    /   Reply  / 
 16. carin

  Laat die droom los en kijk naar de realistische feiten,zoals die zijn.Dat lied geeft de aanwezigheid aan van iemand die je tijdens leven los hebt moeten laten,een overledene die om je geeft en vertrouwen probeert te winnen,helpt.Probeert je iets duidelijk te maken,maar de tijd zal je leren wat dat is.Ben jij onzeker??Je zelfvertrouwen opkrikken.Het is tof dat je dit schrijft,bespreekbaar maakt.Menigeen was in een hoekje gaan zitten dubben.
  Alert maar realistisch blijven.

    /   Reply  / 
 17. Danielle

  Het horen dat het waarschijnlijk een dierbare van mij is, dat doet mij al veel goeds, hoewel ik niet veel mensen heb verloren in mijn omgeving, heb ik vroeger toen ik klein was mijn Opa verloren, mijn oma heb ik nooit gekent en mijn andere opa heb ik ook nooit gekent. En ik heb op jonge leeftijd een familie vriend verloren, maar waar ik me niet erg veel meer van herinner. Het enige wat mij zo bang eraan maakt is dat ik niet weet wat ik moet doen als, laat ik het zo zeggen, als ik hem haar ga zien of nog een keer voelen ofzo, het is zo vreemd omdat ik het niet ken en ik heb me ook verdiept op internet in de verschillende soorten geesten, wat nou als het een slechte geest is ofzoiets dergelijks? of komt dit bij jou al meteen over als een overlede dierbare?

    /   Reply  / 
 18. carin

  Bij mij komt dit over als een dierbare overledene en ik ga er dan direct van uit dat die niks kwaads in hun zin hebben,buiten je laten voelen,dat ze aanwezig zijn.Dat *zien* zal wel meevallen,gebeurd zelden,dat *voelen* is een kwestie van snel relativeren voor jou,inademen,uitademen,geen angst opbouwen en over je heen laten komen.Daarna er rustig over nadenken.
  Jij bent volgens mij op dit moment ook gevoeliger,dan eerder??
  Vatbaarder voor,oplettender dan eerder.

    /   Reply  / 
 19. Danielle

  ja dat zeker, ik ben meer op mijn hoede sinds een paar weken, ik heb het idee dat ik in de gaten gehouden wordt, als ik naar boven loop of naar beneden loop kijk ik eerst alle kamers in of ik iets zie, omdat ik het gevoel heb dat iemand naar me kijkt, ren dan snel de trap af of op, wat k eigenlijk niet moet doen, maar goed eigenlijk wel normaal dat ik bang reageer omdat ik er niet bekend mee ben, ik wil er graag meer over te weten komen.

    /   Reply  / 
 20. carin

  Je kunt er veel over lezen,maar vaak met als gevolg,dat je je open stelt ervoor.Verdieping erin is voor de een goed en voor een ander minder goed.Die keus moet jezelf maken.Velen die dit hebben proberen het te negeren,te vergeten en als de aandacht ervan af is,bemerken ze niks meer na verloop van tijd.Stichting Merkaway helpt ook mensen ermee,een soort lotgenoten-kontakt,melding maken van je ervaring bij het parapsychologisch instituut helpt ook.Je mag mij ook mailen.
  In zulke dingen sta je niet alleen.

    /   Reply  / 
 21. Danielle

  Hoe bedoelt u dat, dat het voor de 1 goed is en voor de ander niet?

    /   Reply  / 
 22. Danielle

  Ik vraag me nog iets af, zijn ” geesten/identiteiten” zo beleefd dat ze niet naar je staren als je een douche neemt of persoonlijke dingen doet met je partner of??? ik weet niet echt of ik dat wel kan doen als ik weet dat er naar me gekeken wordt.
  En sorry als het erg prive is, maar zou ik mogen weten wat uw persoonlijke ervaringen zijn met “geesten/identiteiten”? Hoe is het bij u begonnen en hoe reageerde u?
  Sorry dat ik zoveel vraag, maar ik probeer te begrijpen, in wat voor situatie ik me bevind.

    /   Reply  / 
 23. Rene

  Douchen met zo’n geest lijkt me best leuk. Elkaar inzepen enzo. Gezellig.

  MaMaSe MaMaSa
  MaMasake Mumba

    /   Reply  / 
  1. Sjaak

   Of potten bakken op zoetsappige emotionele muziek.

     /   Reply  / 
   1. kiki

    wat

      /   Reply  / 
 24. carin

  Van mij mag je alles weten.Ik ben 4 jaar geleden hetzelfde begonnen zoals jij.Mijn man is overleden.Ik voelde koude windvlagen,de lampen knipperden in huis,de radio sprong aan.Allemaal rare voorvallen.Ik besprak dat met mensen in mijn omgeving,die dat niet hadden,niet geloofden,spooky vonden enz.Ik volgde mijn gevoel en ging naar een paranormale beurs.Met ongeveer 100 mensen in een zaal,kreeg ik een reading spontaan,die klopte als een bus.Ik had angst voor wat er rondom me heen gebeurde,maar moest me rustig houden,dat waren tekenen van Genezijde,van een quardian angel.Ik werd daar zeer rustig van,een mooie gedachte en leefde gewoon verder en al die rare voorvallen werden er meer,vooral omdat ik erop lette en er vatbaar voor was.Ik heb tweemaal een bijna-doodervaring gehad en ben paranormaal.
  Is het verdiepen erin dus goed of fout?
  Een BDE is erg ingrijpend,volgens mij geen keus van mezelf,iets dat je treft en waarmee je mag leren omgaan.
  Ik ken momenteel een aantal paranormalen,die als ze hadden kunnen kiezen,zich er niet zover in verdiept hadden.Ik kan me er compleet voor afsluiten,als ik wil,gewoon negeren.Maar omdat ik in mijn omgeving steeds meer mensen meemaak,die met zulk probleem zitten,probeer ik daarin een beetje te helpen,want de bespreekbaarheid is bij velen erg magertjes.
  Die verdieping over als je een douche neemt of je bekeken wordt is een verre vraag,weet ik niet.Misschien dat spirits weten wat prive is?Daar ga ik gewoon vanuit.

    /   Reply  / 
 25. Rene

  Zo zullen alle postings slechts beschrijvingen van voorvallen bevatten/weergeven; echter nimmer de antwoorden c.q. oplossingen daarop.

    /   Reply  / 
 26. Danielle

  En als zo’n “spirit” dus contact met je opneemt, weet je dan meteen dat hij het is? Spreekt hij je aan, of zijn het beelden die hij laat zien? Ik kijk regelmatig afleveringen van het programma the ghostwisperer van Derek Ogilvie, Gewoon, omdat ik het een interessant onderwerp vindt ” communiceren met de genezijde”, misschien om het te begrijpen, ik probeer er open voor te staan, maar ben bang voor het onbekende. Wanneer kan ik er zeker van zijn dat een ” spirit” ook echt contact met me maakt en niet alleen maar dingen uithaalt zoals aanraken en koud aanvoelen. Moet ik ergens opletten, of moet ik het gewoon echt op me af laten komen en maar gewoon in mezelf geloven als ik denk dat iemand contact probeert te maken?

    /   Reply  / 
 27. Danielle

  Overigens zou ik graag tegen Rene willen zeggen, dat je niet zo moet spotten met de gene zijden, als je er niet in gelooft..Prima, maar laat anderen dat wel doen als ze daar open voor staan. Als ik je verkeerd heb berepen, mijn excuses dan daarvoor, maar je reactie komt bespottelijk over.

    /   Reply  / 
 28. peter

  beste

  heb meerdere ervaringen met “klop” geesten of hoe ik het ook moet noemen

  weken terug is het reeds begonnen
  op mijn kamer wordt er regelmatig spullen verschoven
  bv tv dat verschuift foto’s van mijn dochter dat ineens op andere plaatsen staan meermaals gebeurt een kader dat ik van de muur heb gehaald dat de volgende dag terug aan de muur hangde het kinderbed van men pasgeboren dat was verschoven (terwijl het wel vast op de grond staat) men vriendin dat een aansteker tegen haar hoofd krijgt gegooit een batterij dat we zien gegooit worden op de grond terwijl ik met mijn vriendin er naar staan te kijken vanuit ons bed men oudste dochter droomt steeds enger steeds gebeurt het snachts vanaf 1u we geloven beide wel in het concept geesten maar dat het zo kan gebeuren daar kunnen we niet aanuit maar nu begint het ook al overdag nu juist nog geen uur geleden ik was even naar de winkel en men vriendin was naar tv aant kijken ik kom terug thuis vriendin was aant het huilen van de schrik omdat ze en glas zag vallen maar het staat wel een goede meter en half van haar weg dus stel ik mij de vraag begint dat nu ook al overdag

  kan iemand ons raad geven?
  mvg peter en inga

    /   Reply  / 
  1. Rene

   Nog even en dan gaat ie deurtje bellen.

     /   Reply  / 
   1. Paul

    gekke Renetje toch,,dat is niet vreemd.Dat heb ik ook wel gehad.Sleutels waarvan ik zeker wist dat waar ik ze altijd opborg lagen de volgende dag ergens anders.enz enz,en dag krijg je een gevoel in je hersenen van ongeloof alsof je hersenen omdraaien.Of dat ik met mijn hond alwaar ik altijd onder een gat in een hek doorheen liep om zo naar de overkant van de straat te lopen,voelde het plots na de dood van mijn Moeder aan als of ik op die plek plots door een geest liep of zo iets.Twas in ieder geval wel heel raar om dat te voelen.En dat is niet eens alles.typ maar in,,,vrouw loopt door geest,,,.

      /   Reply  / 
 29. kiki

  help ik heb een klopgeest in huis

    /   Reply  / 
  1. Rene

   Hoor, wie klopt daar kind’ren?
   Hoor, wie klopt daar kind’ren?
   Hoor, wie tikt daar zachtjes tegen ‘t raam?
   ‘t Is een vreemd’ling zeker,
   die verdwaalt is zeker,
   ‘k zal gauw eens even vragen naar zijn naam.
   Sint Nicolaas, Sint Nicolaas,
   brengt ons vanavond een bezoek.
   En strooit dan wat lekkers,
   in één of andere hoek.
   Uuuuuuuuh, het is de paashaas.

     /   Reply  / 
   1. Paul

    Rene,daar heb jj wel gelijk in,wat je geschreven hebt,Sinterklaas bestaat en daar hoef je geen 06 oplichtingsnummer voor te bellen.

      /   Reply  / 
  2. Maarten

   Hoi Kiki,

   Heb je nog steeds last van die klopgeest?
   En wat gebeurt er precies?

     /   Reply  / 
 30. jeanette

  Wil graag weten wat de betekenis is van de volgende vraag….wat betekent een plas water die je vindt in de keuken wc slaapkamer…mijn vriendin heeft hier last van …regelmatig gebeurd het waar ze ook slaapt dat er de volgende dag ergens in de woning een plas water ligt, dit gebeurd als zij bij haar ouders is of bij vrienden maar ook gewoon thuis…is hier een verklaring voor, ook zit zij regelmatig na een nacht slapen onder de blauwe plekken!!!!
  groetjes jeanet

    /   Reply  / 
  1. sandra

   water is een geleider, als je contact wilt met gene zijde is het normaal dat je in een bak met water en en witte kaars of een bad en in trance gaat. maar bij jouw vriendin krijg ik iets anders door, het is geen water, al lijkt het op water.

   water werkt ook reinigend, dus douchen en alle energie schoonmaken, alles van je afspoelen.

   er is iets in het huis, maar dit moet ik er wel bij zeggen de blaauwe plekken kan ik niet verklaren, reden hiervan is, of ze wordt echt aangevallen, maar ook als we dromen en je stoot bv je arm, dan heb je de volgende dag n blaauwe plek. dus als je in je dromen een been breekt, dan breek je je been in het echt.

     /   Reply  / 
   1. Edwin

    Ik heb ook sinds kort plasjes water in huis. Nu driemaal op zolder en 1 maal in de gang. Het is echt kraakhelder. Ik heb naar een logische verklaring gezocht, kan deze echter niet vinden.

      /   Reply  / 
 31. Paul

  Toen mijn Moeder op vrijdag was overleden kwam er op Zondagmiddag plots een heel eng raar gevoel van uit de stoel in de keuken waar ik altijd op zat.Een reuk van een verbrand lichaam,een kerkhof geur van een vergaand lichaam.Daarna ben ik het huis met mijn hond op de fiets ontvlucht.4uur later kwam ik terug,en de geur was nog steeds aanwezig,maar wel in iets mindere mate.Later belde een vriend aan die toen hij in de keuken was,tegen mij zei :staat er soms ook een vuilniszak open of zo,wat stinkt het hier toch.Maar die wist toen nog niet dat mijn Moeder was overleden,dat vertelde ik hem toen pas,nadat hij zij ,wat stinkt het hier toch.Want er stond helemaal geen vuilniszak in de keuken.

    /   Reply  / 
 32. Soap

  Ben het er wel mee eens dat het vermoedelijk energie is die men zelf opwekt. Maar om dan van bezetenheid te spreken, gaat me te ver. Bezetenheid is iets anders, en komt m.i. zelden voor. Behalve dan bij labiele mensen, die hun leefstijl aan het ruineren zijn door verkeerd gedrag.

  Volgens mij hebben mensen na hun dood wel wat anders aan hun hoofd dan potten en pannen van dierbaren omver te gooien. Erg aardig is het ook niet.

  Als geesten dan zo aardig zijn, laten ze dan maar eens langskomen en gratis de postzegels op brieven plakken. Is licht werk.

  Maar zelfs dat lukt niet, dus waar maken we ons druk om?

    /   Reply  / 
  1. sandra

   de meeste mensen gaan na hun dood naar iets of de tussen wereld omdat ze nog aardgebonden zijn, sigaretten, drank een liefde, loslaten is voor de één makkelijk dan de andere. je moet het zo zien, als de persoon een goede mens is en hij is overleden zal je hem/haar alleen in je dromen zien, af en toe ruiken of een windvlaag, maar de goeden zijn voor de rest niet op aarde, alleen als de nabestaande ze blijft roepen komen ze, voor de rest niet. daarom ga ik ook niet naar begraven plaatsen, ik mijd ze ook ziekenhuizen, te veel negatieve energie, je bent op dat moment labiel en je kan ze meenemen, de mensen die zijn overleden maar nog met wraakgevoelens, verbitterd zijn, dat sooort dingen ja die blijven hier en liften mee met mensen die aan hun eisen voldoen, voor de een is dat drank de ander drugs, zij moeten nog leren dat ze het niet nodig hebben. maar vergeet niet, stel je moeder is overleden, dat je haar af entoe ruikt, of een windvlaag, dit is gewoon een bezoekje, ze is je niet vergeten, en gaat dan weer, maar gaan niet met electriciteit spelen of derg, ja tenzij ze pissig is, maar dan is ze boos op jouw over wat je doet, dan kunnen schilderijen vallen en derg, maar door haar geur weet je dan dat zij het is. maar gelukkig komt dit weinig voor, meestal willen ze je helpen.

     /   Reply  / 
 33. sandra

  een klopgeest is iets wat je zelf gecreeerd hebt, door een trauma, kan in het vereden zijn, maar iets wat je hebt weggeduwd. als je iets niet verwerkt hebt wordt het energie wat gevoed door jouw. het kloppen op andere dingen wordt sterker door jouw angsten, zodra je weet wat het probleem was of is, probeer het te verwerken en daarna de klopgeest retour afzender.

  het is ons geleerd (wat heel dom is) je kop in het zand steken, maar bij enkelen is het niet het geval, drukken het goed weg zoda ze het vergeten, maar het kan ook hormonaal zijn, dit moet je niet vergeten.
  je ziet het vaak met pubers, zodra ze boos zijn, kunnen er dingen gaan vliegen, recht naar de persoon op wie ze boos zijn, zij weten niet dat zij het doen, maar in feite kan ieder mens het, maar wordt voor de domme gehouden, het duurt meestal een paar jaar en dan stopt het weer. maar er zit een verschil in een klopgeest dus iets wat je zelf hebt gecreeed en een poltergeest, als dit laatste geval is dan moet je hulp zoeken

    /   Reply  / 
 34. Soap

  Toch mag ik die reacties van Sandra wel. Volgens mij kan zij wel wat op dit gebied.

    /   Reply  / 
  1. Paul

   precies jj noemt je niet voor niets Soap,,ga daar maar eens goed over na denken

     /   Reply  / 
  2. Paul

   Soap,of ben jj Sandra,,want Sandra haalt ook allles uit boekjes of opzoeken op de Computer.Sandra wist ook niets bij haar geboorte.Dus in princiep weet Sandra ook eigenlijk helemaal niente,nul comma nul gelul

     /   Reply  / 
 35. Paul

  Als jullie alles zo goed weten geef mij dan even het antwoordt op mijn vraag;;wat betekend het woord GOD,,het woord GOD is een afkorting ,,dus dat zou ik dan graag willen horen van Sandra of anderen.

    /   Reply  / 
 36. jacqueline

  Ben vandaag bij vriend geweest die woond in voormalig klooster. Nebo klooster nijmegen gebouwd 1926 jaren 50 en 60 zijn er jongens verkracht. Nu zijn we even in kerk gedeelte wezen kijken, hoorde voetstappen geklop, vriend heeft twee paters gezien. Ook werd er met voowerpen naar ons gegooit. Is dit nou een klopgeest geweest die dingen ging gooien? En waarom gooien ze met voorwerpen?

    /   Reply  / 
 37. d.

  Beste jacqueline,
  het zijn verdwaalde geesten.het zijn geen geesten van dode mensen.
  geesten of verdwaalde geesten kunnen bepaalde vormen aannemen.zoals mensen dieren enz.waarom gooien ze met voorwerpen?dit vind ik niet zo erg maar wacht niet tot ze in jou binnendringen dan heb jij een probleem.

  groetjes,
  d.

    /   Reply  / 
  1. Rene

   Maar het probleem blijft. En dat los je echt niet op met bidden.
   Op zoek naar een paragnost die je zou kunnen helpen. Ander probleem: niet elke paragnost kan dat.

     /   Reply  / 
   1. d.

    Beste rene,
    ja, omdat degene met probleem en degene die helpt, een verkeerde geloofsovertuiging hebben.

    groetjes,
    d.

      /   Reply  / 
    1. Rene

     Nee, beste d. Het is niet een verkeerde geloofsovertuiging en daar gaat het ook niet om. Het is het ontbreken van een gave. Een gave die niet iedereen bezit. Maar al zou je die gave wel bezitten en heel veel ervaring hebben, met die gave ben je er nog niet. Er spelen namelijk nog heel veel andere factoren een cruciale rol.

       /   Reply  / 
     1. d.

      beste rene,
      mmmmm, jammer dat jij niet degene bent die dat probleem hebt anders kan ik het in de praktijk brengen.hoe anders kan ik je laten zien en voelen?
      groetjes,
      d.

        /  
     2. Rene

      Beste d.,
      gelukkig heb ik dat probleem niet en ik zit daar ook niet op te wachten. Mijn paragnost heeft me uitgelegd hoe en waarom het zo funktioneert. Die theorie is mij voldoende. Het zijn niet alleen de problemen die je als hinderlijk kunt ervaren, maar vooral ook de mogelijke ellende die kan ontstaan. Mijn advies: ga niet zelf “dokteren”, maar ga op zoek naar een paragnost.

        /  
 38. Paul

  Ik zal eerst eens een keertje gaan schrijven over mijn auto ongeluk .Zo raar ,zo apart dat je denkt Dit Bestaat Niet .

    /   Reply  / 
 39. Suzanne Grijpink

  Ik zeg doen..deel je verhaal..ik ben oprecht nieuwsgierig naar wat je hebt meegemaakt.Wil er best een blog van maken.

    /   Reply  / 
 40. Pete

  Hoi,

  Ik hoor ook vaak wat, 1 keer dacht ik een geest te zien, maar omdat mijn vrouw een heel fel licht buiten zag door de gordijnen heen, ben ik nu overtuigd dat het aliens waren.
  Heb ze vroeger ook al gezien, ze liepen dwars door de muur heen, dit wil niet zeggen, dat ik niet in geesten geloof, maar ik wil gewoon vertellen dat het niet alleen geesten hoeven te zijn. Er worden genoeg mensen ontvoerd ( en weer terug gebracht ) en om ons niet bang te maken, doen ze zich soms voor als een geest, vaak als een bekende ( familie )
  Mocht je ufo’s hebben gezien in je verleden, en je hebt geesten gezien ( meestal in je slaapkamer ) kunnen het aliens zijn. Vaak hebben deze mensen ook last van poltergeist activiteiten. Ik heb vaak gehad dat er plasjes water lagen op de vreemdste plekken in mijn huis.
  Mijn achterburen heb ook al gezien dat er een ufo hing boven ons huis. Ik weet hoe belachelijk het klinkt, maar ieder zijn mening en zijn ervaring.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>