Uitgedokterd, wat hebben we vandaag gezien? NCRV

Vandaag bij de dokter… Leuke openingszin of niet dan. Maar goed, uitgedokterd nam ons vandaag wederom mee naar alternatieve genezers. Het is aflevering 6 en daarmee de laatste van dit seizoen of de laatste in zijn totaliteit? Op zicht zit er een hoop goede informatie in, maar de montage maakt het rommelig. Hakketak van de een, terug naar de ander, dan nummer 3. Het maakt het moeillijk de aflevering te volgen. Als je het verhaal van patient 1 begrijpt zit je alweer bij nummer 3 in de spreekkamer van arts huppeldepup.

In de laatste aflevering werd een vrouw gevolgd met Reuma. Zij bezocht een homeophaat voor natuurmedicatie voor de pijn. Reuma is een ziekte waarbij de gewrichten voortdurend onstoken zijn, vergroeien en veel pijn en vermoeidheid geven. Hoewel de vrouw enthousiast begon, moest ze er toch mee zien om te gaan dat natuurprodukten tijd nodig hebben om te werken. VEEL tijd. De behandeling verloopt intensief over meestal een lange periode. Het is ook duur en wordt niet altijd vergoedt. Mensen hebben er baat bij, maar neem er de tijd voor.

Een andere vrouw werd gevolgd bij een soort bewegingsleer. De vrouw die ernstige hinder ondervond van rugpijnen werd intensief begeleidt door een fysiotherapeute met een bepaalde beweginsleer. Die leer komt er op neer dat je opnieuw leert bewegen en je geest en lichaam in balans brengt. Het ging erg moeizaam. De dame op leeftijd had duidelijk hinder van pijnen en gewoontes die ze af moet leren. Dit neemt veel tijd in beslag. Ze was er wel content mee en leerde veel.

De derde vrouw had een tenniselleboog. Fysio hielp niet (kan ook niet binnen een paar weken merk ik hierbij op, ze had het slechts een paar weken!!!). Ze liet zich behandelen door een accupuncturist waar ze heel veel baat bij had. Na de eerste behandeling waren de klachten zo goed als over. Er volgden nog 2 behandelingen.

Resumerend over de behandelingen in alle afleveringen moet ik zeggen dat het best goed is om te weten dat deze alternatieve genezers er zijn. Goede informatie, maar pas in deze aflevering kreeg ik het idee naar iets informatiefs te kijken.. Dat is jammer dat het de laatste aflevering moet zijn die gaat boeien. Desalniettemin, kijk uit met alles wat je wilt ondernemen, ook op dit vlak. Laat je goed informeren en denk niet dat alles een wondermiddel is. Vergeet de reguliere arts onder geen enkele voorwaarde!

Lees ook:Filmpje: Orde der transformanten, wederom in Netwerk
Lees ook:De Serie Medium seizoen 6 aflevering Bite me hier te zien!
Lees ook:Oeps…… ‘Dodelijk’ nummer uit roulatie, hand van boven?
Lees ook:Yuk…… Kinderen speelden onbewust met lijk
Lees ook:Speciaal voor de herdenking voor alle nabestaanden “Many rivers to cross”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>