Voodoo

Past die thuis in een blog over Mediums? Het zal je verbazen maar het past hier meer dan thuis….. Voodoo staat bol van rituelen, magie en zwarte kunst. Iedereen kent het, weet ervan of is misschien zelf wel eens vervloekt met behulp van Voodoo. Nee niet zeggen dat dit niet kan! Het kan en gebeurd echt.

Voodoo, Vodun in zijn oorspronkelijk taal komt uit West Africa. In Togo en Benin. De slaven namen het mee naar Amerika en de Carribean. De oorsprong is een levensbeschouwing te noemen vol rituelen, goden, voorouders en geesten.

Nadat de slaven het mee hadden genomen naar bijvoorbeeld Cuba, Haiti, Brazilie, Suriname en de rest van de Carribean werd er het een en ander aan toevoegd en weggelaten. In West Africa werd het een heuse religie en dat is het nog steeds. Met behulp van potten, kalebassen, schalen en figuren van aardewerk worden allerlei rituelen uitgevoerd om de voodoo-krachten te voeden.

Het wordt gebruikt om de geesten milder te stemmen bij onheil, ziekte om het leven gunstig te beinvloeden. Althans in Afrika. Voodoo is de wereld overgegaan en onder andere namen is de zwarte magie er ook in toegenomen.

Denk Cuba en je hoort er Santaria, denk Suriname en het wordt Winti, Voduo voor Haiti en bijvoorbeeld Candomble in Brazilie. In Amerika heb je Hoodoo in de regio New Orleans. En deze vormen kennen wij maar al te goed. Immers jij hebt toch ook wel es gedacht om je grote liefde een handje te helpen met een liefdes drankje?? OF eh, die baas moet een lesje hebben, het winnen van de lotto enz enz

Over die andere vormen meer in andere blogs. Ik zie het toch? Het hoort er wel bij!

Lees ook:Candomble, een recept?
Lees ook:Filmpje, Voodoo in beeld!
Lees ook:Voduo, Haiti, niet te verwarren met Voodoo, kijk uit!!
Lees ook:Winti
Lees ook:Cuba en Santaria

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>