The Brown Lady of Rainham Hall, het beroemdste spook van England

 Rrrr, en ze wordt door iedereen waargenomen die in Rainham Hall komt. Tijd voor een spookverhaal. De foto is in 1936 genomen door een tijdschrif over lifestyle. Na de ontwikkeling zagen ze pas de geest.

 Rainham Hall is gebouwd in de 17de eeuw en al die tijd bewoond geweest door de familie Townsend. De geest is echter later in het huis komen wonen. Hougthon Hall is de plek waar ze eerst zou hebben gezeten, en ze is meegelift met de vrouw van Wiscount Townsend toen ze gingen trouwen in 1713.

Ze werd voor het eerst waargenomen in 1835, althans deze waarneming werd beschreven door Lucia C Stone. Het was in de kersttijd……..

Er werd een feest gehouden in het statige huis en een van de gasten nam haar waar, en maakte een tekening van de geest. Ze zag er aristocratisch uit maar ook wel een beetje eng. De andere gasten hebben haar eveneens op de trap van het huis gezien.

De tweede verschijning was aan Captain Marryat die verbleef in de kamer van de geest. De haunted room! Hij was een bekend schrijver van zee novels. De Captain verre van bang te noemen was toch niet echt onder de indruk nadat hij de geest de eerste keer zag. De tweede keer werd toch anders, met twee anderen erbij stapte de geest via de deur de kamer in met een lantaarn. De geest komt op hun af met een demonisch lach, de heren stappen naar buiten, de kamer uit en de Captain lost een schot. Echter op dat moment hebben ze pas in de gaten dat het een geest is. De kogel gaat er dwars doorheen en de geest verdwijnt, lost op in het niets.

Daarna is ze verschenen aan de familie Townsend in 1926, wederom op de trap zoals op de foto. Country Life het magazine maakte vervolgens in 1936 de foto van boven toen ze met een stuk bezig waren over het huis. De foto is op 16 december dat jaar gepubliceerd. Deze foto is tevens het laatste geweest over de geest zelf. Nadien is ze niet meer waargenomen.

En toch he, hoef ik dat huis niet in. Jij wel?

Lees ook:Spookplekken; ooit gehoord van Clifton Hall…
Lees ook:Spookhuizen Loftus Hall, county Wexford Ierland
Lees ook:Stansted Hall is nogal spooky
Lees ook:Klinkklare onzin of echt…
Lees ook:Geest van Tutbury Castle laat van zich horen…

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “The Brown Lady of Rainham Hall, het beroemdste spook van England

 1. Scarabee

  Nee ik zou niet echt dat huis in willen gaan. Hoewel het ook best wel weer intressant kan zijn.

  Veelal voel je zelf ook vaak een energie in een oud huis ef kasteel

  Leuke blog dit trouwens ;)

  Gr Scarabee

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Hoi Scarabee,

  Inderdaad de energie voel je wel degelijk he, en als de energie sterk genoeg is neem je het ook waar.

  Ik vond het ook een leuk blog om te maken, zal nog meer van deze huizen gaan plaatsen. Wat jij?

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 3. Scarabee

  He Isabel

  Ja doe dat maar dat is leuk ;)

  Zo had ik het met de vakantie in kasteel Canneburg. Iemand prate tegen me toen ik iets zei over een bel. Ik zei tegen mij vriend. Ik zie geen bel jij wel?? Waarop er tegen mij gezegd werd nee die hadden we niet. Nee het was niet mij vriend die dat tegen me zei maar 1 van de bewoners :)

  Gr Scara

    /   Reply  / 
 4. Redactie

  Hoi,

  Dat is me wat he dit soort ervaringen, soms overkomt je dat. In principe ga ik oude huizen niet binnen. Heb de raarste dingen gezien in Mexico in Tulum…….. over schepen met soldaten gesproken. Droevigste plek die ik ooit heb bezocht.

  Maar bedankt dat je deze wilt delen met ons en ik ga zeker meer van deze blogs plaatsen.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>