Spookhuizen, Kansas Aviation Museum, Wichita.

Op een website staat: leuk plek om te bezoeken, het stikt er van de geesten. Nou wie ben ik om er niet meer over te gaan zoeken dan he?

In de jaren 40 was dit een van de druktste luchthaven van Amerika, Kansas, elke 90 seconde vertrok en lande er een vliegtuig. Na de sluiting ervan is het omgetoverd tot een luchtvaart museum MET de nodige paranormale verschijnselen. Regelmatig hoor je er een drukte van belang, praten en lachen, de speaker met vluchtinformatie enz enz. In 2007 is er dan ook een team van Ghost hunters geweest om er onderzoek te verrichten.

Dit onderzoek is te lezen op deze website. Best leuk artikel, in het engels uiteraard omdat het een Amerikaans team betrof. Sam Tyree van  the Great Plains Paranormal Investigations team werd er bijgehaald omdat de vrijwilligers in het museum wel heel vaak werden geconfronteerd met paranormale verschijnselen.

Dit onderzoek heeft echter jaren geduurd voordat de directie het ook nodig vond. Nadat een vrijwilliger bijna flauw viel nadat een deur open en dicht bleef gaan was ook voor hun de maat vol. Sam werd er bijgehaald met zijn team.

Het weekend van rond 22 augustus 2007 verbleven Sam en zijn team in het museum. Ze plaatsten allerlei apparatuur om de verschijnselen te kunnen meten. En het was raak op de plek waar een vliegtuig (cropbuster) uit 1931 werd gerestaureerd. Rond de stick waar de piloot mee vloog werd een magnetisch veld gemeten, volgens Sam een entiteit. Het reageerd op vragen als: "zou je dit vliegtuig laten neerstorten?". Sam is ervan overtuigd dat er met een piloot kon worden gepraat die neergecrashed it.

Het onderzoek wordt vervolgd!

Lees ook:Het bestuderen van paranormale fenomenen…
Lees ook:Creepy plekken in Nederland…
Lees ook:James Randi
Lees ook:Ghost Hunting School in Nederland
Lees ook:Vliegen in je ‘eigen’ ruimteschip…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Spookhuizen, Kansas Aviation Museum, Wichita.

 1. carin

  Op een vliegtuigbasis bevonden zich entiniteiten,logisch zo gaan*spirits* mee, naar een volgend adres.Het spookte daar en de directie,laat pas na jaren een onderzoek doen.
  Bij mij in huis *spookte* het echt vanaf 22 augustus 2005.De radio sprong midden in de nacht keihard aan,lampen knapten bijna elke dag wel een.Een hermeleintje zocht zijn heil in mijn bijkeuken,een vleermuis in de gang, een muis in bed.Ik vond het raar, maar tevens lachwekkend.Vreemde dingen,vreemde antwoorden en een vreemde die mijn zoon bedreigde uit het niets.Een schoonzoon van mij die over een lijk reed,drie auto s en drie ongelukken.Allemaal vreemde gewaarwordingen en niemand die er iets van snapte.Mijn huis en gezin *zaten* net in een spookwereld.Na twee BDEs van mij is eindelijk alles rustig en stil.Vreemde dingen gebeuren nu om me heen.Een raadsel,nee voor mij niet meer.Geen deuren meer die het geluid van dichtslaan produceren en openstaat.Geen telefoontjes meer,zonder dat zich iemand meldt,geen hond meer die blaft tegen het plafond,waar niks te zien is.Mijn spookhuis is na twee jaar eindelijk weer een rustoord.Ik denk dat er in deze wereld wel meer adressen dit meemaken of gaan meemaken.

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Hoi Carin,

  In veel huizen gebeuren dingen zoals op het vliegtuig, in eerder beschreven spookhuizen of inderdaad gewoon thuis. En het zal nog wel meer gebeuren ook denk ik. Wij zoeken soms contact en “zij” zoeken ook contact.

  De manier waarop verschilt, geluiden, stemmen, electriciteit, deuren, schaduw, geuren. Maar dat het gebeurd, is gewoon waar.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>