Gezien bij Editie.nl Jose Gosschalk Mediumschool

Nog niet zo lang geleden had Editie.nl een onderwerp over de eerste Mediumschool in Nederland. Jose Gosschalk is degene die de lessen geeft in het verder ontwikkelen van een paranormale gave. Inmiddels zijn er ruim 80 aanmeldingen en is ze erg druk zo laat ze me weten. Tijd om het eens te hebben over deze toch wel bijzondere opleiding in Nederland

Jose Gosschalk

Op haar site lees je dit:

Academie voor Mediumschap

De Academie verzorgt een 3-Jarige Opleiding Mediumschap.

"Voor het eerst in Nederland is er in 2008 een 3-jarige Opleiding om je als medium te ontwikkelen gestart. Als docent aan het Arthur Findlay College te Stansted, Engeland, zal ik de criteria die we op de College hanteren toepassen in de Opleiding. Voor informatie over het eerste jaar: zie "Agenda" en "Academie". "

Maar wie is Jose?

 

Jose heeft haar opleiding gevolgd op het Arthur Finley College in Engeland, een opleiding van 4 jaar. In Engeland zijn 2 colleges inmiddels die mediums opleiden. Ze werkt sinds 2001 als medium in Naarden, daarvoor heeft ze zich 20 jaar ontwikkeld als docent in Meditatie, Yoga, Handlijnkunde en Tarot.

Op het College is ze persoonlijk door Paul Jacobs begeleid. Zie het blog over Paul dat ik al eerder schreef. Hij heeft haar eveneens aangespoord de docenten opleiding al daar te volgen, wat ze ook heeft gedaan. Voor de lessen op het Arthur Finley College in 2008 en 2009 zul je Jose daar dan ook vaak aantreffen.

Wat een medium is kan Jose natuurlijk het beste zelf uitleggen, we vinden het op haar site:" Wat is een Medium?
Een medium is iemand die contact legt met de wereld van overledenen en bewijst dat die wereld bestaat. Een medium is iemand die zich openstelt via zijn of haar innerlijke zintuigen zodat overledenen vanuit hun wereld via het medium verhalen en feiten kunnen vertellen over zichzelf en anderen. Verhalen en feiten uit het Verleden of uit het Nu. Dit communiceren met andere werelden, met andere frequenties, kan -in principe- iedereen leren. Iedereen kan "innerlijk zien, weten, horen, voelen", en zelfs "proeven of ruiken". Het vergt echter wel veel oefenen om hier goed in te worden. Maar dat geldt ten slotte voor de meeste dingen. Iedereen kan in een paar uur leren voetballen, maar dan ben je nog geen eredivisiespeler."

Kortom, veelzijdig, ervaren en ik ben benieuwd of het College in Nederland net zo'n succes kan worden als in Engeland. Ik wens haar in ieder geval veel succes.

Bron: site Jose Gosschalk en Arthur Finley College

Lees ook:“De stille oorlog” door Rosita Belkadi
Lees ook:Vivazz Rosita Belkadi: Hot summer spots!!
Lees ook:Paul Jacobs
Lees ook:Tony Stockwell Live in het theater
Lees ook:King Athur: Legend of the Sword…

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Gezien bij Editie.nl Jose Gosschalk Mediumschool

 1. Michael

  Pele,Johan Cruijf,Maradonna,en zo kan ik nog wel even een uurtje doorgaan,hebben nooit op een voetbalopleidingschool gezeten.Je bent een topper of niet Talent cq gave is niet te leren,dat geld wel voor de doorsnee maar nooit voor de uitverkorene Isabel begrijp je dat.

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Hey, mensen met de gave kunnen deze opleiding volgen……. iets aanleren zonder kan in dit geval niet. Staat er ook he

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 3. carin

  Een gave is je gegeven,langs dat, moet je niks *aanleren* maar bijleren.Puur blijven,jezelf blijven.Ik denk dat veel paranormalen,door ze iets aan te leren,op minder bereikbare momenten gaan *speculeren* i.p.v.stoppen en gewoon zeggen niet bereikbaar,ik ben niet ontspannen genoeg.Net zoals in het dagelijkse leven, de dingen wel eens niet zo vlotten,is dat met het paranormale ook.

  Carin

    /   Reply  / 
 4. Anoniem

  @Carin ik moet je gelijk geven. Bij mij werkt het ook zo.

    /   Reply  / 
 5. Redactie

  Je moet het initiatief zien als een coaching om met de gave om te gaan. Je kunt het met een goede coach namelijk wel degelijk leren om ermee om te gaan. Bijleren zijn de tips die je krijgt. Velen hebben ook vragen die ze niet in kunnen vullen, de mediumschool kan hierin een informatieve rol spelen.

  Tussen de gave hebben en ermee kunnen werken ligt namelijk toch een wereld van verschil.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 6. Anoniem

  @Redactie ik ben nooit gecoached nooit geen cursus gehad. Tips hoef je niet te krijgen, omdat iedereen op zijn of haar manier werkt. Als je een gave hebt werk je daar automatisch mee.

    /   Reply  / 
 7. Redactie

  Laat ik er slechts dit over zeggen, als je wilt leren fietsen heb je eerst iemand nodig die het je leert, dan gaat het automatisch.

  Anoniem IEDEREEN heeft vragen in het begin met deze gave die men graag aan iemand wil stellen die ervaring heeft.

    /   Reply  / 
 8. carin

  @anoniem,er zijn ook mensen,die de psychische ondersteuning nodig hebben en meestal is dit het eerste advies van de parapsycholoog.Hier zullen zeker mensen in meegaan,om het zelfvertrouwen op nieuw gebied,te gaan opbouwen.Samen verkennen,met iemand met de ervaring.Dat is het doel van Jose Gottschalk.Een school,met ervaring om verder te scholen.

  carin

    /   Reply  / 
 9. Anoniem

  @Redactie klopt!
  Ik ben op zoek geweest naar een vrouwtje die met de helm op geboren was. Zij heeft mij verteld, dat ik ook een gave had. Haar woorden waren wijze woorden ervaring is de beste leermeester en blijven doen of er mee bezig zijn. Ook zij had geen tips of opleiding. Zie hier het verschil met uw opmerking.

    /   Reply  / 
 10. Jaap van den Bold

  Ik ga toch een heel stuk met ‘anoniem’ mee. Je hebt het of je hebt het niet en hoe je er mee werkt, als je dat uberhaupt nodig vind, maak je zelf uit. Ik heb de basis van de handlijnkunde geleerd van de Haagse handlijnkundige Henk van der Pol en het werken er mee van een oude zigeunerdame, die geen opvolging had en haar kennis wel aan mij wilde overdragen. Voor de rest volg ik ten alle tijde mijn eigen gevoel, wat mij nog nooit in de steek heeft gelaten. Dus een ‘opleiding’ is naar mijn mening absoluut niet nodig. Overigens voelt de dame van die opleiding wel heel goed en serieus aan, dus het is niet zo dat ik haar opleiding niet serieus neem, maar ik denk dat het voor de echt paranormaal begaafde mens niet nodig is om opgeleid te worden. Daar zorgt de spirituele wereld zelf wel voor!

    /   Reply  / 
  1. tineke been

   weten jullie waar mijn rode kater loki is gebleven?

     /   Reply  / 
  2. tineke been

   weet u waar onze rode kater loki is gebleven?

     /   Reply  / 
 11. carin

  @Jaap,je eigen gevoel,is van jou,daar kun je op vertrouwen,velen weten dat niet.
  Ik kom dagelijks mensen tegen,die niet kunnen,willen of durven te vertrouwen op hun gevoel.Ze laten zich vaak,door de mening van een ander beinvloeden en vetrouwen op de ander en zetten *iets wat persoonlijk van hun eigen ik is *aande kant.De psychologische ondersteuning van Jose,zal het paranormale van ondersteunen,denk ik.Jose voelt net zo goed als Paul Jacobs,het serieuze begeleiden van diegene die denkt,dit nodig te hebben.Hun voegen hun ervaring toe.
  En dat de spirituele wereld zelf opleid is mij al lang duidelijk.

  Carin

    /   Reply  / 
 12. Anoniem

  Wat dat betreft zitten Jaap en ik op een lijn. Begrijp me goed ik ben niet tegen een of andere opleiding voor mensen die zoekende zijn. Dit kan een leuke opstap zijn. Ik heb zelf nooit een of andere cursus gehad. Wel heb ik met mensen die paranormaal begaafd zijn wat gesprekken uitgewisseld. Hieruit is gebleken dat iedereen op zijn of haar manier en vanuit hun gevoel werkt. Voor mij klinkt dat logisch. Ik heb me weleens afgevraagd, waar krijg ik die helende energie vandaan en mag ik mensen helpen. Dit doe ik niet meer ik sta met 2 benen op de grond. Ik vind zelf het is niet zo belangrijk hoe het werkt, als het maar werkt en dat cliënten er baat bij hebben. Ook wat sceptici lap ik aan mijn laars. Ik weet wat ik kan en dat kan je met andere nooit vergelijken. Sta open voor de mens, blijf nuchter, hou het simpel dat vind ik het belangerijkste om mensen te kunnen helpen.

    /   Reply  / 
 13. Redactie

  Ervaring is de beste leerschool, vallen en opstaan durven te ondergaan. De ontwikkeling van de een gaat sneller dan de ander. En de ondersteuning of coaching zo af en toe van iemand kan geen kwaad. Zij die de behoefte hebben kunnen nu bij Jose terecht. Maar uiteindelijk kiezen we de manier van werken die het beste bij ons past.

  Gr,

  Isabel

  ps: Anoniem, mijn stelling over de fiets is gestoeld op jou stellige nee in de opmerking erboven, dat je nooit iemand iets hebt gevraagd. We doen dit namelijk allemaal.

    /   Reply  / 
 14. Seya

  Ik vind het bijna een must voor elke paragnost die een praktijk wil beginnen. Van mij mag de overheid de eis stellen en pas vergunning geven als men een opleiding heeft gedaan en besloten met een diploma. Ik hoop dat hieruit ook een branchevereniging voort zal komen. En degenen die zich té goed voelen voor zo’n opleiding vallen wat mij betreft door de mand.
  Deze opleiding heeft niets te maken met het nog beter ontwikkelen van de gave alleen, maar ook met integriteit, ethisch verantwoord werken, eindverantwoordelijkheid nemen..
  Iedereen noemt zich paragnost tegenwoordig. Eerst voorzichtig: ik zie weleens wat…en nog geen drie weken later zijn ze beroeps..

    /   Reply  / 
  1. tineke been

   nou ik hoor hier veel mensen praten over gave.maar een gave is niet van jou.dat wil zeggen je hebt er geen controle over.met je gids praten en werken is ook net als een gave,maar het is geen gave.het is het advies wat je krijgt van de andere kant.net wat die vrouw hier boven zegt.ze noemen zich maar al te gauw medium.daarom verafschuw ik dat woord.want het woord vetekend gewoon tussen twee werelden wandelen.meer niet.en voor de rest.jongen jongens waarom moet het zo schandalig veel geld kosten?

     /   Reply  / 
 15. Gerda

  Hallo allemaal ik ga voor de eerste reactie van Michael.Ik ben een paragnoste uit Den Haag doe mijn werk al ruim 40 jaar en heb wel uitwisselingen gehad met collega’s .Maar ieder moet zijn eigen weg belopen en via zijn eigen geleide gids of gidsen de ervaringen op doen.Opleidingen is meestal alleen maar materie vergaring.Cruiff maakt Michels groot en niet andersom.Tenhaeff leerde van Croiset en niet andersom.
  En Jaap jij moet beter weten over ouwe scHurk daar hoef ik niet met jouw voor aan een tafel te komen zitten.

    /   Reply  / 
 16. Redactie

  En welke opleiding moet het dan zijn he? En een branchevereniging zegt ook niet alles. Kijk naar makelaars, iedereen kan zich vestigen zonder opleiding als makelaar……… en als het dan niet goed gaat sta je mooi alleen. Het zegt dus niets.

  Volg je eigen gevoel, doe ervaring op, vraag waar nodig.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 17. Gerda

  Inderdaad Isabel

    /   Reply  / 
 18. Redactie

  Precies, en we weten wat we moeten doen en waar het fout gaat bij onszelf.

    /   Reply  / 
 19. Jaap van den Bold

  Klopt Gerda! Wij weten genoeg!! Uiteindelijk heb ik ook dertig jaar een praktijk in Den Haag gehad.

    /   Reply  / 
  1. tineke been

   u lijkt mij best redelijk.in tegenstelling tot de rest.weet u waar onze kater loki rode kater is gebleven?we zijn hem al weken kwijt.ikzelf heb het gevoel dat hij leeft in de buurt bij mensen die hem binnen houden met een kind.maar er zijn ook kattehaters.of liever gezegt mensen in de buurt die ons haten om onze katteliefde.hier heb ik ook een droom over gehad.en de volgende dag stond er iemand aan de deur.ja die had ook wat gehoord.en dat geroddel over onze katten komt bij onze eigen familie vandaan.das het ergste nog.gr tineke.

     /   Reply  / 
 20. Redactie

  Hear hear, en zo is het maar net! Ik kom nog maar kijken met mijn 15 jaar ervaring en nu pas praktijk……. maar toch zo is het maar net.

    /   Reply  / 
 21. kitty

  De opleiding volgen betekent niet dat jose gaat bepalen hoe je iets moet doen of wanneer en waar,het doel is je te ondersteunen met name in het opbouwen van zelfvertrouwen door behoorlijk veel te oefenen binnen de groep zie je je potentie duidelijker en krijg je ruimte deze te ontplooien.
  naast dat werkt ze niet op een gebied wat we vaak als bv medium wel doen ze laat je ook de andere kanten proeven bv het horen en het voelen als je normaal alleen werkt met zien zo ontdek je meer kanten van jezelf en mogelijkheden.
  hoe dan ook en met respect voor ieders mening je bent nooit te oud om te leren en samen delen schept een band ook dat is leuk samen naar stansted met jose was een openbaring in mogelijkheden en kwaliteiten je mag overal aan proewven en dat maakt dat je meer keuzes hebt en voral ook nieuwe dingen gaat proberen.
  uiteindelijk doe je het nog altijd op je eigen gevoel dat is ook wat jose wil,ze leert je meer mogelijkheden maar ondermijnt niet jou manier van werken.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @kitty, mooi he zoals de dit doet :)

     /   Reply  / 
 22. Ko van Dijk

  Uit eigen ervaring kan ik zeggen José Gosschalk een van de betere mediums is in ons land. Maar dat zegt niets over haar kwaliteiten als teacher. Een dependance van het Arthur Findlay College is José beslist niet, ook al probeert ze die indruk te wekken. De mediums die aan het AFC verbonden zijn hebben ook een hogere graad dan José. Los daarvan geloof ik niet in dit soort opleidingen. Ik denk dat het nuttig is om een korte workshop te volgen of een weekje naar dat beroemde Arthur Findlay te gaan. Al was het maar om in contact te komen met gelijkgestemden, ervaringen uit te wisselen en de echte beroemde Engelse mediums aan het werk te zien. Het grootste bezwaar dat ik heb tegen trainingen zoals José die geeft is dat cursisten een vette kluif worden voorgehouden. Na afloop van de opleiding denken ze een eigen praktijk te kunnen starten en veel geld te gaan verdienen. Doorgaans zal die droom niet opgaan. Het mediumschap valt wel te ontwikkelen maar daarvoor heeft men de trainingen van José niet nodig. Bovendien hoor ik steeds vaker negatieve geluiden over haar manier van omgaan met de cursisten. Bedenk daarbij dat José en haar man Karel handige zakenlieden zijn. Mijn advies: houd je centen in je zak of boek een weekje AFC. Dat is niet alleen leerzaam maar kun je ook zien als een weekje vakantie. Tot slot: het plaatje dat bij deze column staat is afkomstig van de site The Mediums, het mislukte project van Astro-TV. José en Karel hebben daaraan meegewerkt.

    /   Reply  / 
  1. tineke been

   hi ja een heleboel mediums ook astro tv vrdienen veel t veel geld aan ons.ze zeggen smsen bv.nou dan krijg je een sms terug ik ben uw consulente of zo.dan moet je weer dezelfde vraag stellen.dan ben je al met al drie smsenverder en weet je nog niks.ja het enige wat je weet is dat je zes euro ipv een vijftig kwijt bent.en voel je je flink genaaid.trouwens er zij wel goeie.maar die staan niet vooraan met allerlei titels.en mijn bengaalse kat was dood hadden ze bij starmediums gezgt.nou hij leeft nog steeds en is toh terug gekomen.slechts een van de negen mediums zei dat hij nog leefde.das toch niet te filmen.oplichters.maar ze komen zichzelf nog wel eens tegen.

     /   Reply  / 
 23. tineke been

  nou en dan nog wat.er zijn hier ook mediums zie ik.weet iemand waar mijn rode kater loki gebleven is?hij was achter de vrouwtjes aan.maar hij blijft nu wel heel erg lang weg.kunnen jullie er wat over zeggen of zien?

    /   Reply  / 
 24. tineke been

  waarom wordt er ook zoveel op een sms bericht verdient bij para astro?voor je je feitelijke antwoord hebt ben je zes euro verder.oplichting noemen ze dat.maar onze mediums zijn gescreened.yeah right.hoe wil je dat gaan doen?nou er moeten acht vd voorspellingen uit zijn gekomen binnen een half jaar.aan die andere kant is geen tijd.maar goed ik zie dat in de readings nooit terug.en waarom ZO DUUR?

    /   Reply  / 
 25. tineke been

  wie vd mediums weet waar onze kat loki is gebleven>??

    /   Reply  / 
  1. er

   Ja..die is met zijn koppeke in de plee verdwenen

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>