Zomaar een foto, maar wat kan het zijn? Sprookje of ……

Zomaar een foto. Deze afgelopen zomer gemaakt door een lezer. De lezer was zich niet bewust van de rook die uit de mand omhoog lijkt te kruipen. En had het dus ook niet gezien totdat de foto later thuis werd bekeken.

Het lijkt bijna een sprookje he? De foto is gemaakt in de Efteling, en dat is natuurlijk een prachtig sprookjesland. Maar toch, het is een onverklaarbaar fenomeen op de foto voor zowel de lezer als ook voor mij. Maar ik vind de foto zo bijzonder dat ik em hier plaats.

Wie weet wat dit is?

Lees ook:De Dag van het Sprookje…
Lees ook:Pinokkio krijgt plekje in Efteling…
Lees ook:Leven de Amerikanen in een sprookje?
Lees ook:De foto’s nogmaals van “Het Zesde Zintuig” in Oldenzaal
Lees ook:Koosje is troosteloos sinds de dood van Keesje..

117 Reacties // Reageer

117 thoughts on “Zomaar een foto, maar wat kan het zijn? Sprookje of ……

 1. Karin

  Geen sprookje, maar een spookje. Ik denk een nieuw spookjesfiguur voor het sprookjesbos, of een sprookjesfiguur voor het spookjesbos; het spookje uit de mand.

    /   Reply  / 
 2. Karin

  ONDER ZWAAR COPYRIGHT VAN REAGEERDER; http://www.klaarhelder.punt.nl

  Lieve kinderen, in het sprookjesbos van de Efteling zien jullie allemaal van die mooie manden staan. Die zijn er om rommel in te gooien; je lege pakje limonade, je boterhamzakje, je appelklokhuisje, je snoeppapiertje. Dan ligt er geen rommel op het pad.
  Maar … op een kwade dag kwam Sjakie, de deugniet, in het sprookjesbos. Hij rukte de bladeren van de boomtakken en wierp die in zo’n mandje. Dat deed hij bij elke mand die hij tegenkwam. Hij liet een spoor van kale takken achter. De goede sprookjesbosfee zag wat Sjakie deed. Ze vloog snel naar de nog lege manden toe en deed een spreuk. Sjakie floot een vrolijk deuntje en kwam bij een lege mand aan. Hij rukte wat bladeren van een tak en op het moment dat hij dit in het mandje wilde doen …. kwam er een witte gedaante uit de mand.
  ‘Ik ben het Sprookjesbosspookje. Wat doe jij nu, Sjakie?’
  Sjakie werd wit van schrik.
  ‘D…dat kan niet… Z…zoiets b…bestaat n….niet… D…dat moet een truuk zijn…e…een hologram..’
  Maar na enig onderzoek kwam Sjakie tot de conclusie dat het heel echt was. Snel nam hij de benen, vanuit het sprookjesbos, langs droomvlucht, naar de uitgang.
  De Efteling heeft deze bezoeker NOOIT meer teruggezien.:)

    /   Reply  / 
 3. Sja(a)k(ie)

  Leuk bedacht Karin.

  Als je nog meer vrije tijd hebt kan ik je echt eens aanraden om een wat te spelen met Adobe PhotoShop, of voor nul euro: The GIMP.
  Foto’s als deze kun je in minder dan twee minuten maken met dit soort gereedschap. Ik werk meer dan 15 jaar met dit gereedschap en kan je vertellen dat het een geweldige manier is om je eventueel volgende verhalenbundel hiermee te illustreren. (Tip!) Je hoeft zo geen foto’s van anderen te gebruiken en je voorkomt het risico lopen dat je kopijrechten schendt.

  Bekijk deze pagina voor een stap in de goede richting: http://blogafterdark.wordpress.com/2008/03/10/how-to-make-fake-ghost-pictures/

  Mochten stilstaande beelden niet genoeg voldoening scheppen, kijk dan eens naar een doosje Adobe AfterEffects. Linkje met een paar effecten hier: http://www.youtube.com/watch?v=tOFEWUZl-Pc&feature=related

  Zoals je ziet maken kinderen van amper 15 jaar tegenwoordig dingen die door sommige volwassenen voor echt worden aangezien. Waarom? Omdat ze het kunnen. Dezelfde reden als waarom de gemiddelde koter die virussen voor Windows schrijft 16 jaar is.

  Het is voor mij zo moeilijk om in dit soort dingen te geloven als ik zelf thuis dingen kan maken die overtuigender over komen. En dan nog maar te zwijgen van de oude zwart-wit spook foto’s die als ultiem bewijs worden opgevoerd terwijl je het kippengaas en het nylon kan zien zitten.

  En dan nog even los van het feit dat het bewijs voor leven na de dood en de aanwezigheid van half doorzichtige geesten hier mee wordt aangetoond. Nee, 150 jaar onderzoek en we moeten het nog steeds hebben van “smoke and mirrors”. Eindelijk uitgebreid met Adobe Photoshop en AfterEffects.

  Maar zoals ik al eerder zei, wie geloof gelooft alles, al vertellen ze je voor je neus dat het nep is.

    /   Reply  / 
 4. Sja(a)k(ie)

  P.S. De fragmenten in de linkjes hier boven kunnen door sommige mensen als schokkend worden gezien. Of op z’n minst ontnuchterend.

    /   Reply  / 
 5. Karin

  Ik zal je zeggen, Sjaak, dat ik geen Adobe nodig heb om te illustreren. Ik neem pen, papier, potlood, aquarelkleurpotloden, pastelkrijt en maak de mooiste illustraties.

  Die foto. ‘Zoals je ziet maken kinderen van amper 15 jaar tegenwoordig dingen die door sommige volwassenen voor echt worden aangezien.’ Pffffffffffffffffffff….

    /   Reply  / 
 6. Karin

  Ik kan je in elk geval verklappen dat deze foto door een volwassene is gemaakt, zo uit de camera is gekomen en niet gephotoshopt is… dus graag andere verklaring.

    /   Reply  / 
 7. Sja(a)k(ie)

  Psst, Karin, heb je dat filmpje gezien?
  Best geloofwaardig of niet?
  *Iedereen* ziet dit voor echt of op zijn minst realistisch aan, daarom is dit het gereedschap dat men voor films gebruikt.

  Voor de simpelere effecten heb je inderdaad geen software nodig. Maar je hebt me er al eerder van overtuigd dat fotografie niet je sterkste kant is (orbs, weet je nog?) dus ik zal hier verder niet nog eens over uitweiden.

  Bovendien geloof je toch wel, ook al doe ik voor je eigen ogen voor hoe het werkt, met je eigen camera, in je eigen sprookjesbos.

    /   Reply  / 
 8. Karin

  Ja, maar nu heb ik nog steeds niet van je gehoord wat de verklaring is van dit effect.
  Zonder truukjes genomen….

  Als jij me geen plausibele verklaring kunt geven, neem ik aan dat het hier om een spirituele manifestatie gaat.

    /   Reply  / 
 9. Sja(a)k(ie)

  “Als jij me geen plausibele verklaring kunt geven, neem ik aan dat het hier om een spirituele manifestatie gaat.”

  Schitterend. Je laat het van mijn ad hoc verklaring afhangen of dit een geest is of niet.

  Nogmaals, je hebt ooit in je leven besloten hier onvoorwaardelijk in te geloven. Wat ik ook aandraag, het is nooit genoeg. Misschien denk je soms dat je kritisch bent of open staat maar ik zal je laten zien dat dit niet zo is. Kijk maar eens op deze pagina: http://www.proofparanormal.com/falsepositives.html

  Dit zijn foto’s van mensen die net als jij in geesten geloven maar er uit zijn dat de voorbeeld en op deze foto’s onzin zijn. De zeer ontnuchterende verklaring staat er onder. Komt één van de foto’s je bekend voor?

  En komt deze situatie je bekend voor? Geloof je (nog) in orbjes en heb je al eens de moeite genomen om in de regen of in een stoffige omgeving foto’s te maken?

  Dat wil je helemaal niet want je wilt geloven. En daar is geen kruid tegen gewassen. En dat hoeft gelukkig ook niet, dat is je goed recht.

    /   Reply  / 
 10. Sja(a)k(ie)

  Even los van alles, wie fotografeert er nu in vredesnaam opzettelijk de lege ruimte boven een prullenbak in de Efteling?

  Of is Isabel vergeten te vermelden dat de fotograaf in kwestie de aanwezigheid van een entiteit aanvoelde?

    /   Reply  / 
 11. Karin

  Jij hoeft niet alles te weten, Sjakie… :)

  Als je eens wist wat ik wist….

    /   Reply  / 
 12. Karin

  Er was geen mist
  Er was geen regen
  Het was niet koud
  Er werd niet gerookt
  Er lag ook geen smeulende peuk in de prullenbak.

  Dus kan het en spirituele manisfestatie zijn.

    /   Reply  / 
 13. Sja(a)k(ie)

  Moet.. me.. inhouden… geen… misbruik… te maken… van… deze… open… deur…

  Aaaargh!

  Mindpower!

  *Ademt uit met een fluittoon, maakt tegelijk een vloeiende tai chi beweging en knipoogt naar de buddha op de schoorsteenmantel*

    /   Reply  / 
 14. Karin

  De reden waarom de prullenmand werd gefotografeerd, is het bordje van klein duimpje met de tekst erboven. Die wilde ik uitprinten voor zoons kamer (met andere tekst), maar de foto is dus verstoord door een spirituele manifestatie.

    /   Reply  / 
 15. Sja(a)k(ie)

  Moet je eens proberen met exact die reden te gaan klagen bij een fotograaf. Goeie kans dat ‘ie je een rolletje cadeau doet.

    /   Reply  / 
 16. Karin

  Een rolletje? Man, we leven in 2008 hoor….

    /   Reply  / 
 17. Sja(a)k(ie)

  Hmm, dat zou je af en toe niet denken hier.
  In dat geval zou ik terug gaan naar de winkel waar je de camera hebt gekocht. Net zo grappig resultaat.

  Nee, alle gekheid op een stokje Karin. Er zal altijd een selectieve groep bestaan die hier series een geest in ziet en dat is prima. Dat maakt dit blog juist zo leuk! Dus ga door met fotograferen en zet de volgende keer de camera in de macro stand en ga er lekker dicht op staan. Heb je in ieder geval op de foto wat je wilde fotograferen. Succes verzekerd!

    /   Reply  / 
 18. Anoniem

  Dit is hetzelfde als wat onze achterhaalde Robert van de Broeke deed met zijn camera. In een sprookjesbos lijkt het nog magischer. Mensen mogen er van mij in geloven. Ik niet in ieder geval.

    /   Reply  / 
 19. Karin

  Dit is in elk geval niet expres gedaan.

    /   Reply  / 
 20. Anoniem

  Redactie zou het niet leuk zijn om een blog te plaatsen over de Kirlianfotografie (aura’s fotograferen)?

    /   Reply  / 
 21. Anoniem

  Wat ook heel interessant is om een blog te wijden aan het Russisch meisje Natasha Demkina met haar röntgenogen.

    /   Reply  / 
 22. carin

  Ik heb even kontakt gelegd met Eris,Genezijde,zoals anoniem,mij dat geleerd heeft.Deze *rookwolk*uit de mand is de spirit van niemand anders dan Anton Pieck.Hij is overleden op 24/11/1987 en had nog een wens op Genezijde.Even spoken in *zijn*park.Omdat hij zijn weg heeft gevonden naar een mooie nieuwe kinderwereld,waar nog geen Ruigrijk,maar een Anderrijk is,is hij even wezen reizen naar Reizenrijk.Daar op Eris mag hij opnieuw *meebouwen* aan een kinderpark,ergens aan een heuvel.Daarvandaan kwam dit euvel.Zeg maar eens dat dit *onmogelijk*.Ik vond het leuk.

  Carin

    /   Reply  / 
 23. carin

  @anoniem,volgens mij had ik ook even rontgenogen.Gewoon in Limburg.
  Jouw methode werkt,afsluiten,concentreren en schrijven maar.Zo kreeg ik het vorige verhaaltje voor elkaar.

  Carin.

    /   Reply  / 
 24. Karin

  Anton Pieck… ja! Natuurlijk! Ik dacht eerst nog aan een van de broeders Grimm, Charles Perrault of H.C. Andersen, maar het is Anton Pieck geweest die aan de wieg stond van de Efteling.

    /   Reply  / 
 25. carin

  @Karin,de Gebroeders Grimm,wonen gewoon in het echt,bij mij op de straat,drie vrijgezellen, die het vrijgezellig hebben samen.Geen sprookje,gewoon kennissen van mij,behulpzame mensen,die van het leven genieten op hun manier.
  Hier heten ze van Grimmbergen en wij noemen ze *die Gebruder Grimm*.Zij hebben ons in het echt, de weg gewezen naar Obelisk,een bedrijf in Helden,voor een mooi tuinhuisje.

  Kijk,ik zeg toch, mijn leven was een sprookje in het echt.Dat kreeg ik niet eens zo verzonnen.

  Carin

    /   Reply  / 
 26. Redactie

  Ik hou het dan maar op Anton hier, omdat er in dit concrete geval niets is gedaan om de foto zo te laten lijken. Zels Robert is niet meegeweest om de foto te maken. Er moet dus een andere verklaring dan truck voor te vinden zijn.

  Kirlian, opgeschreven als item.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 27. Anoniem

  Zou de verklaring geen foto trucage kunnen zijn?

    /   Reply  / 
 28. Karin

  @Anoniem. Het is beslist geen foto trucage. Daar steek ik mijn handen voor in het vuur.

    /   Reply  / 
 29. Anoniem

  Ik heb de foto nog eens goed bekeken.
  Volgens mij is er een rotje afgegaan en heeft de fotograaf dit daarna gefotografeerd. Het gele rotje ligt op de bodem van de mand.

    /   Reply  / 
 30. Anoniem

  Mocht jij denken dat dit een geest is Karin en je handen daar voor in het vuur durft te steken dan durf je toch veel te zeggen. Ik zou het niet doen, omdat ik mijn handen voor het magnetiseren nodig heb.

    /   Reply  / 
 31. Redactie

  Zit al een kwartier met mijn hand vlak boven een aansteker en moet zeggen dat ik niets voel, ruik of zie…………. experiment geslaagd, foto is dus niet mee geknoeid.

    /   Reply  / 
 32. Anoniem

  Redactie dan zul je, je hand wel boven een lege aansteker gehouden hebben. Haha.

    /   Reply  / 
 33. carin

  @Anoniem,een beetje meer vertrouwen.De foto is echt niet mee geknoeid.Door deze foto ben ik in de oude doos gedoken en heb ook twee van zulke foto’s uit het verleden terugevonden.Wij dachten toen,wat raar.Typisch bij ijn overleden echtgenoot, zitten witte vlekken in de foto.
  Als ik nu kijk,zie ik net een spook,langs Henk.
  Verbazingwekkend,dat dit blog mij aanzet,om onze foto’s als ook *raar* te gaan bekijken.
  Toeval?Noodlot? Nee,gewoon lot.

  Carin.

    /   Reply  / 
 34. Redactie

  @anoniem, zit nog steeds bij die aansteker en nog steeds niets gebeurd. Er is niets met de foto gedaan behalve maken!!!!

    /   Reply  / 
 35. Karin

  Wat een foto al niet te weeg kan brengen.
  Nog iets anders. Ik dacht gisteren nog; als de kat van huis is dansen de muizen op tafel.
  En ja hoor, allemaal anoniempjes op je blog….hihi

    /   Reply  / 
 36. Anoniem

  @Carin als jij vind dat er met de foto niet geknoeid, is dat jouw recht. Mijn recht is om te vinden dat er wel mee geknoeid is. Vertrouwen is toch wederzijds hoop ik?

    /   Reply  / 
 37. carin

  @anoniem,*voel* eens met je buikgevoel.Je weet maar nooit.Misschien veranderd er iets.
  Ik,sufferd,heb zelf ook zulke foto’s en stond perplex.Niet alleen in de Efteling gebeurd zoiets,het ligt ook gewoon bij mij in de kast.
  Vertrouwen is wederzijds.
  Ik *voel*….
  Ik *voel*….
  Ik *zie*….
  Ik *zie*…..ja,hoor.Geen geknoei.
  Probeer eens.

  Carin.

    /   Reply  / 
 38. Anoniem

  Katten en muizen kunnen ook iets teweeg brengen Karin! Klopt precies.

    /   Reply  / 
 39. Karin

  Ach, ik weet wel beter…. zoals de waard is….

    /   Reply  / 
 40. Redactie

  Nou teveel soms in de reacties. Muizen zijn irritant hoor hahahahahaha

    /   Reply  / 
 41. Anoniem

  @Carin ik heb ook wel eens oudere foto’s bekeken en er zaten ook wel eens vlekken of bepaalde lichtval of een rokend iemand op waar je van alles uit kunt halen. Dus ben ik daar heel nuchter in snap je. Ik vind het niet nodig dat jij daar mij mee aan moet vallen. Ik laat jou ook in je waarde.

    /   Reply  / 
 42. carin

  Ik heb muizen op zolder,die leren de klem *in een slag* kennen.Ze geven dan geen *piep*toon meer.

  O nee,het ging over foto’s,ik zal niet meer katten.

  Carin

    /   Reply  / 
 43. carin

  @anoniem,ik val je niet aan.
  Ik laat je in je waarde,ik had *plaagzin.
  Sorry.

  Carin

    /   Reply  / 
 44. Sja(a)k(ie)

  Voelen is prima, zolang het je verstand maar niet in de weg zit.

  Met deze foto is niet geknoeid, daar twijfel ik geen moment aan. Er zijn te veel foto’s met (sigaretten)rook die hier idioot veel op lijken. Daarbij komt het nogal eens voor dat iemand met een sigaret rook maakt. Bovendien komt Karin veel te integer op me over, en kan ik geen aannemelijke reden bedenken waarom ze zou liegen.

  Rook komt zo aanwaaien en is ook zo weer weg. Ook als je je peuk hebt uit gemaakt komt er de eerste 2 tot 5 keren dat je je adem uit blaast nog zichtbaar rook uit je longen. Je hersenen rekenen beelden weg, de hele dag door. Dingen die je niet wilt zien. Rook zoals op de foto is een schittering van licht op de rookdeeltjes. Schittering kan gedeeltelijk of geheel worden weggenomen door getint (of ideaal: gepolariseerd) glas of kunststof. De schittering kan worden versterkt door een flitser maar dat is hier hoogst waarschijnlijk niet het geval. Licht zat zou je denken. Maar ik heb de originele foto nodig om uit het bestand uit te lezen of er een flitser is gebruikt (en wanner en hoe laat de foto is gemaakt, welke camera, welke lens, sluitertijd enz.)

  Dus, het kan goed zijn dat je door de zoeker of de digitale display van de camera de rook niet zag, of zo veel zwakker dat je het (bewust of onbewust) negeerde. De rook lijkt niet al te uitgesmeerd dus het lijkt me een wolk rook van iemand die redelijk dicht bij stond. Zo zou het ook te verklaren zijn dat je de rook niet of nauwelijks geroken hebt.

  Dit zijn redenen waarom ik rook niet uit sluit en zelf als de meest voor de hand liggende verklaring zie.

  Als dit een geest is…
  - Lijken geesten verdomd veel op een sigarettenrookwolk
  - Bestaat er hoogst waarschijnlijk leven na de dood
  - Verander je na de leven in een transparant wolkje
  - Kun je je vrijbewegen
  - Ben je alleen zichtbaar op foto’s
  - [plaats hier je eigen hoogst onwaarschijnlijke aanname]

  Dus: Een rookwolkje over het hoofd gezien of het ultieme bewijs voor de ultieme droom van de mens sinds de oertijd.

  U kunt nu inzetten.

    /   Reply  / 
 45. Anoniem

  Vlak katten ook niet uit. Hahaha.

    /   Reply  / 
 46. Anoniem

  Sjakie het zou ook ectoplasma van Anton Pieck kunnen zijn. Er zijn heel veel mogelijkheden en technieken om een foto te maken. Alle fantasie is aannemelijk.

    /   Reply  / 
 47. Karin

  ‘Maar ik heb de originele foto nodig om uit het bestand uit te lezen of er een flitser is gebruikt (en wanner en hoe laat de foto is gemaakt, welke camera, welke lens, sluitertijd enz.)

  De camera is een Pentax, simpel cameraatje, wel digitaal. Volgens mij heb ik geen flitser gebruikt, was overdag. Hoe laat, geen idee, lens, 6.3 mm, 18.9 mm. Sluiertijd, heeft dat ding zoiets dan?
  Ik heb geen idee of zulke dingen in het bestand staan, want ik haal de foto’s direct uit de camera naar mijn schijf en wis ze dan van de camera.

  Dat rookargument, zou kunnen, al heb ik dat beslist niet gemerkt in mijn omgeving en bij het maken van de foto.
  Maar dan nog, denk ik dat de eventuele rook de spirituele manifestatie zichtbaar maakt, als het ware omhult, omdat rook materie is.
  De rook geeft er dan vorm aan.

  Toch wel duidelijk Anton.:)

    /   Reply  / 
 48. Anoniem

  @Carin ik wil ook een grapje maken. Ik geloof wel in plaaggeesten. Alleen zijn die niet overleden. Dat is het verschil. Ik vind het zelf wel grappig. En jij?

    /   Reply  / 
 49. Anoniem

  Ik weet het al het was wierook.

    /   Reply  / 
 50. Redactie

  Ik ga voor de ecto.

    /   Reply  / 
 51. carin

  @anoniem,ik ken ook een plaaggeest,die wel is overleden,een heel grappige……!
  En of ik blij ben?
  Ja,hij is nu de eeuwige plaaggeest voor mij.

  Carin

    /   Reply  / 
 52. Anoniem

  @Carin weet je ook zijn/haar naam? Heb je er last van?

    /   Reply  / 
 53. carin

  @anoniem,ik weet zijn naam en heb er absoluut geen last van.
  Wel veel *hulp* op afstand.

    /   Reply  / 
 54. Redactie

  Ik denk Isabel de 2de

    /   Reply  / 
 55. Anoniem

  @Carin ik begrijp wat je bedoelt.

    /   Reply  / 
 56. carin

  Nee,Isabel de 2e????
  Die is het niet,dat weet ik zeker.

    /   Reply  / 
 57. Sja(a)k(ie)

  Karin, die informatie zit *IN* je foto opgeslagen. In het bestand. Meer dan dertig waarden aan extra informatie. Als extra informatie die je zo op je beeldscherm niet ziet. Digitale camera’s doen dat. Je kunt het uitlezen met bijvoorbeeld deze plugin voor je favoriete webbrowser (haha).

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3905
  Door het uploaden en het verwerken door deze site is deze informatie verloren gegaan. Massa’s informatie die ik “onmogelijk kan weten.” ;-)

    /   Reply  / 
 58. Anoniem

  @Carin ken jij het nummer Henk is een lollige vent van Row en Hèze? Ik denk dat hem het is. Je weet wat ik bedoel.

    /   Reply  / 
 59. carin

  @anoniem,zeker ken ik Rowwen Heze,straks als we allemaal met de naas omghoog goan,dan is het een kwestie van geduld,wachten op de dag,dat heel Holland Limburgs lult.
  En van de Heilige Antonius mag ik het weten,die schreef me terug over mijn beste vriend.
  Dit is een CD om nooit meer te vergeten.

    /   Reply  / 
 60. Anoniem

  Gelukkig hebben we de foto nog, niet waar Karin?

    /   Reply  / 
 61. Anoniem

  Prachtig gezegd Carin. Ik meen het uit de grond van mijn hart.

    /   Reply  / 
 62. Sja(a)k(ie)

  Die jongens speelden in het voorprogramma van De Stones in Landgraaf, omdat een aardig deel van hun liedjes covers van Mexicaanse volksliedjes zijn (incl. Bestel Moar) en Keith Richards dol op Los Lobos is. Ik was er bij.

  Los Limbo’s Jack en Trenke zag ik iedere zaterdag in de supermarkt.

  Auto, vliegtuug, de trein, de boët,
  Waat is de wereld toch groët (nit) ;)

  *vervalt in “Wie schoën os Limburg is…”*

    /   Reply  / 
 63. carin

  Ja, Sjaak,beater verleeze,dan nooit hubbe gehad.
  En dan Blieve loepe en na BDE alles terug vinden in de muziek.De moon is mine.

    /   Reply  / 
 64. Sja(a)k(ie)

  Ik haad leever gezeen dasse “nog efkes en dan begin ik er duchtig langt te proate” had gezaag. ;)

    /   Reply  / 
 65. Anoniem

  Ik vind het steeds gezelliger worden op dit forum. Gao noch efkes deur.

    /   Reply  / 
 66. carin

  Wakker were in un minuut en dan bestel mar en bestel mar.
  Ken je het lied van der is mier tussen hemel en aarde dan sex??
  Bun ich blie,det ich straks, es ich der netmier bin,ich noa Eris mog.

  Luister nu maar eens naar elke songtekst,die maakt het leven mooi en haal de mooi dingen er eens uit.
  Foto’s hebben verborgen geheimen en songteksten nog veel meer.
  My specialty

    /   Reply  / 
 67. Anoniem

  We zên toch noch niej olling tèine.

    /   Reply  / 
 68. Anoniem

  Ge kunt zegge wagge wil, mâr de foto is un skôn plaotje. Dè wok mar effe kweit.

    /   Reply  / 
 69. carin

  Mooi,was die tijd en nu oogjes dicht,snaveltjes toe en naar bedje toe.

    /   Reply  / 
 70. Anoniem

  En dè gif allemaol niks want wie holle van mekaor. Welterusten iedereen.

    /   Reply  / 
 71. Anoniem

  Nou volgens Karin niet, want die heeft de foto zelf gemaakt.

    /   Reply  / 
 72. Michael

  Isabel gooi de nieuwe karin er direct af liefst met IP ban zit een pornosite aangelinkt

    /   Reply  / 
 73. Karin

  o, is het er zo een…. ik ben die nepKarin niet, hoor. Beproefde spamtruc, onder een naam van een andere poster posten.

    /   Reply  / 
 74. Anoniem

  Ik wist niet dat er een paranormale pornosite bestond.

    /   Reply  / 
 75. Michael

  Ik geloof je direct Karin Elke site die in mij banners zij opgenomen,melden misbruik via een speciaal programma.Het kan altijd gebeuren maar dan geef je als blog beheer gelijk een IP ban.Dan ben je in ieder geval van een pc af of netwerk.En anders gaat pb banner van mijn site af.Want ik vind het eerlijk gezegd hier steeds vreemder worden,mis een beetje de spiritualiteit hier.
  Met ander woorden zitten er een paar diealleen maar uit zijn op conflicten,en die zullen zich zeker beter thuis voelen bij od de EO of skepsis dat is maar mijn mening hoor.Wordt hier een beetje teveel de draak gestoken met het paranormale.

    /   Reply  / 
 76. Michael

  Oh voor die grappenmaker we hebben even een screen uitgevoerd met gonzo link plus pb.nl en al
  Al blog .nl het niet doet laat ik wel een PV maken.

    /   Reply  / 
 77. Anoniem

  Ik ben ook niet de nep Karin, zeker weten.

    /   Reply  / 
 78. Karin

  @Michael. Isabel is natuurlijk wel serieus bezig met het paranormale. En de site is vrij om te bezoeken voor critici. Een grap mag ook op z’n tijd, zeker wel.
  Maar pornositeverspreiders (of wie weet zit er wel een virus in verstopt) proberen overal te posten. Soms automatisch (dan kun je een code in laten tikken) en soms handmatig.
  Dat is weer het nadeel van een openbaar blog.

    /   Reply  / 
 79. Michael

  Karin bedoel je daar mee te zeggen dat het invullen van een pornosite`s in de URL regels van blog wat alleen handmatig kan geen ip starfbaar feit is.En dat die links gewoon uren lang of dagen tegen de regels in standaardgoed op blog nl is.Dan mogen ze wel wat aan hun moderatie gaan doen.
  En ik geef Isabel toch niet de schuld,maar tipte ze alleen maar.Maar zelfs dat gegeven schijnt niet erg op prijs gesteld te worden.
  Weet ik even voldoende.Zal de astrolijnen met Derek wel achter zijn zo na ga ik ff grapjes maken.

    /   Reply  / 
 80. Karin

  Nee, hoor, ik weet dat je Ies de schuld niet geeft, maar alleen tipt. Ik denk dat ze jou en andere oplettende posters daar ook dankbaar voor is. Ik had het over de het laatste stukje van je post (dit blog niet paranormaal, grappenmakers en sceptici), dus zie het niet als kritiek…:)
  Wat de URL’s betreft, Ies is niet altijd op haar blog, dus kan zoiets uren staan…helaas… (overigens, mailen schudt haar denk ik ook op andere tijdstippen wakker). Een IP-blok zal ze dan ook zeker geven (maar helpt dan weer niet tegen de wezens met diverse IP’s). Ik bedoel dat het soms lastig is tegen te gaan.

    /   Reply  / 
 81. Karin

  Geplaatst door Karin: Zomaar een foto Antwoord
  06/11/2008, 18:09

  Ja de moderatie gaat zeker omhoog

  ——————
  Dit ben ik dus niet, dit is Astrokarin of zoiets…

    /   Reply  / 
 82. Karin

  Oh, sorry Michael, ik ben blond, maar snap nu pas een eerdere posting van je, over PV….
  Ik wist niet dat zoiets kon….

    /   Reply  / 
 83. Michael

  Geef niet Karin PV is proces verbaal
  ZP is zeden politie
  Kp is kinder porno
  En het is bij Nederlandse wet verboden adultsite´s openlijk te stallen zonder voorkennis van iemand die bezoekt op de hoogte is gesteld.
  En deze grappemaker krijgt gewoon een pv aan zijn broek vandaar.

    /   Reply  / 
 84. Harry

  Sorry, ik poste dat, het was een foutje want ik wou een andere site intypen! Echt sorrry

    /   Reply  / 
 85. Anoniem

  Ik vind het heel netjes van Harry, dat hij zijn excuus aangeboden heeft en dat het probleem nu opgelost is.

    /   Reply  / 
 86. Karin

  Karin (nep), Langnek-master, Jan v.d. Swan, Joran, Harry?

  Hummm…

  Mensen die worden betrapt met verboden KP op hun site, zeggen ook dat het er per ongeluk is opgezet…
  Isabel heeft weer het een en ander te doen zo dadelijk.

  Wat een eenvoudige foto niet voor commotie teweeg kan brengen.

    /   Reply  / 
 87. B.A.

  Ik werk al jaren in het vak: fotobewerking. Naast het photoshoppen van modelfoto’s ontwerp ik ook nog eens covers voor diverse bladen. Ik kan jullie verzekeren: het is een zeer goede fotoshop! Let wel, niet meer, en niet minder! Degene die zich in het photoshoppen verdiept hebben en er een enige tijd in werken kunnen al snel herkennen wat wel, en wat niet echt is. Dit is mede te bepalen door lichtinval, schaduwen, kleurtonen etc. De rookvlek op bovenstaande foto is gemaakt met een camera met flitser, dit in tegenstelling met de achtergrond, het Sprookjesbos, die gemaakt is zonder flits. Mensen die photoshop al maar een beetje beheersen kunnen deze fratsen al uit halen. Kwestie van layers over elkaar halen, semi-transparant maken, et voilà!
  Ik begin dan gelijk te twijfelen aan het niveau mensen hier, die beweren contact te hebben gehad met gene zijde, en hier met volle 100% overtuiging staan te praten dat het hier om Anton Pieck zou gaan! Geweldig! Leuk! Blijkt dat Anton Pieck ook kan doordringen in de wereld van photoshopprogramma’s! Ik lig hier in een deuk!

    /   Reply  / 
 88. Harry

  Echt sorry, ik zal binnenkort ook een paar vrienden van me inlichten over het blog want zij zijn ook paranormaal en zullen dit zeker interessant vinden. Nogmaals mijn excuses, ik was verkeerd bezig dat weet ik.

    /   Reply  / 
 89. Karin

  Het is beslist geen fotoshop op een ander programma, want ik HEB niet eens zo’n programma. Ik weet niet eens hoe ik daarmee moet werken.
  Dus ik kan je verzekeren dat dit direct zo, uit mijn camera, ingeladen is op mijn pc. Verder niets aan gedaan, alleen verkleind met paint.
  Ik heb nog een paar foto’s, die ik overigens niet hier zou laten plaatsen, omdat er een persoon op staat (privacy). Dat is in een midgetgolfpark bij Weerterbergen. Die dag was het vochtig, moet ik erbij zeggen. Op een aantal foto’s zie je zeer grillige mistvormen. Diffuser dan de Eftelingfoto, maar wel duidelijk. Die mist zagen wij niet met het blote oog.
  Ik heb die foto eens op een meutenforum gezet, waar ik wat mensen kende, als zijnde een spooky foto. Zo zag die foto er uit ook.
  Iemand van dat forum heeft – overigens zonder mijn toestemming, dat was minder – hem op een spiritueel forum geplaatst bij een fototopic. Enkele van hen bogen zich erover en eentje zag duidelijk in de mist een entiteit, een trotse man in uniform, met medailles, een militair, een familielid, die de persoon op de foto beschermde, want hij stond voorovergebogen over die persoon. Ik zag dat helemaal niet in die mist, evenmin heb ik daar tijdens de opname iets gevoeld. Bovendien ken ik geen trotse militair als familielid, ver familielid.
  Frappant was wel dat ik een paar jaar later van mijn oom te horen kreeg dat de over-overgrootvader van moeders kant (nooit gekend en nooit van gehoord), een militair was, een Servier, die altijd trots was op zijn vele medailles….
  Maar dat zal ongetwijfeld toeval zijn.
  Eerlijk gezegd zie ik in die foto’s ook niet een specifiek iemand. Je kunt er om lachen, maar de foto is toch niet gemanipuleerd, dus vind ik het wel knap een foto te kunnen maken, die echt is, maar waar zgn. kenners een gemanipuleerde in zien.

    /   Reply  / 
 90. Anoniem

  Ik durf bijna niet meer te reageren, omdat ik hetzelfde heb aangegeven wat B.A ook zegt over fotoshop. Ik word dan verweten dat het paranormale niet bestaat, misschien wel een scepticus zou zijn. Het mooie van alles is dat ik zelf ook magnetiseer. Er zijn dingen waarvan ik zeg dat is trucage. Hier is m.i. niets mis mee. Daarom twijfel ik niet aan de fotobewerker B.A en wil ik hem toch gelijk geven. Iedereen is vrij om in iets te geloven, dit wil ik met nadruk zeggen.

    /   Reply  / 
 91. B.A.

  Beste Karin,

  Als je mijn kennis in twijfel brengt heb ik je maar 1 ding te zeggen: PLAATS DE FOTO HIER OP GROOT ORIGINEEL FORMAAT. Dan is het zo te bepalen: echt of niet.
  Helemaal niet veel werk, alleen al het verkleinen met paint is moeilijker dat het uploaden van het originele formaat.
  Wij wachten in spanning af op de foto in originele foto…

    /   Reply  / 
 92. Karin

  Het mooie van alles is dat ik zelf ook magnetiseer. Er zijn dingen waarvan ik zeg dat is trucage, zegt Anoniem.

  Als je dit op gevoel zegt, zou ik toch nog maar wat beter gaan oefenen, of je met je gevoel wel altijd gelijk hebt. Gevoel kan ook wel eens bedriegend zijn. Ik kan niet zeggen, kom ogenblikkelijk naar mijn huis toe en kijk in mijn pc wat voor programma’s erop staan, maar ik weet heel zeker dat ik hier niet om zit te liegen. Daar heb ik ook geen enkel belang bij (en het is slecht voor je karma).

    /   Reply  / 
 93. Anoniem

  @Karin ik zeg niet dat je liegt. Waar het mij omgaat is dat ik niet geloof in overleden geesten die je kunt fotograferen. Ik besef ook goed dat je vergissingen kunt maken als je van je gevoelens uitgaat. Oefenen hoef ik niet meer daar ik 20 jaar ervaring heb in magnetiseren.

    /   Reply  / 
 94. Irene

  Harry alias anoniem alias nep Karin je bent gewoon een vieze smeerpeuk met je zogenaamde foutje.
  Je hebt bewust Karins naam misbruikt,en die pornosite erbij gezet ga lekker ergens anders zitten gallen.

    /   Reply  / 
 95. Karin

  Ik zal met Isabel moeten overleggen voor de grote foto, of die hier geplaatst KAN worden.

  En tevens mag zij uitzoeken, wie er achter al die namen zit.

  @Irene. Denk of weet jij dat Harry/nepKarin en de anderen ook een nickname van anoniem is?

    /   Reply  / 
 96. Karin

  Nou, Harry, nu ben je zeker ineens roomser dan de Paus….pfffffff….
  als het niet zo triest was, zou ik erom moeten lachen.

    /   Reply  / 
 97. Irene

  Dat durf ik zo niet te stellen zonder bewijs,feit is echter dat Michael Connectie´s heeft met allerlei opsporingsdiensten.Dus wat dat betreft is er al een interventie.En een grapje is leuk maar het begint nu ernstige ziekelijke vormen aan te nemen.God hoeft mij niks te vergeven, ieder moet met zich zelf in het reine komen.Als ik jou was Karin zou ik aan Isabel de I.P. nummers laten opvragen.

    /   Reply  / 
 98. Karin

  Ja, zal ik doen, Irene; laat zij ze maar vergelijken, dan is de waarheid zo boven tafel.

  In elk geval, om een simpele foto op een blog zulke vreemde reacties. Er komt vast wel belangrijker nieuws op dit blog, de verschillende blogs :) heb ik zo’n idee.

    /   Reply  / 
 99. Irene

  Ja Karin klopt helemaal.
  Onze lieve heer heeft vreemde kostgangers zullen we maar zeggen.
  Maar je houd wel de gemoederen bezig jammer dat het geen fles was.
  Anders was de geest uit de fles ..geestig heh

    /   Reply  / 
 100. F.Floor (62)

  Een Kirlian-uitleg (met schema) kun je vinden op http://www.promootio.nl/floor en daar even scrollen naar KIRLIAN.TXT De nabouw is vanaf 13 jaar te doen maar bedenk dan wel: dit is hoogspanning (18 jaar is wettelijk verplicht)

    /   Reply  / 
 101. Karin

  Oh, Irene, even off-topic, had ik het goed begrepen, had jij nog iets voor mijn blog? Of moet ik nog even geduld hebben?

    /   Reply  / 
 102. Redactie

  Pffff zoveel reacties op een foto, dat is me nogal wat. Zoals deze geplaatst is, is de verkleining uit een bestand van Flickr. Er is niets mee gedaan door mij.Ook niet door de maker, ok de foto is genomen in de Efteling, waarvan Akte en nu onstaat er een grote heisa dus die ik niet snap…….

  Hij zou gemaild kunnen worden Karin? Naar degenen die perse de foto willen testen?

  Idee?

    /   Reply  / 
 103. Irene

  Kijk Karin daar komt de aap uit de mouw ,deze zogenaamde grappenmakers vallen nu toch echt door de mand.

  Daar moet je wel geleerd voor zijn,anno 2008 is de EO en Skepsis,wel tolerant tegen het onverklaarbare.
  Het onaantasbare,de onzichtbare wereld van het Paranormale.

  Gewoon alles belachelijk maken maar de joke zijn ze zelf.

    /   Reply  / 
 104. Irene

  Ja Karin

  Even geduld want ik moet het allemaal uitzoeken en inscannen.
  Maar je krijgt het zo gauw mogenlijk voor je blog
  Ga er nu even van tussen spreek je gauw

    /   Reply  / 
 105. Karin

  Ik wil de grote foto naar jou mailen, Isabel, als degene die hem wil hebben, jou hun mail geven.

    /   Reply  / 
 106. Redactie

  Ok dan, degene die em wil hebben mail dan met [email protected]

    /   Reply  / 
 107. Redactie

  enne dat rare bericht heb ik eraf gehaald, niet kunnen achterhalen wie het erop heeft gezet helaas……….. porno en dit gaan niet samen he.

    /   Reply  / 
 108. Karin

  Nee, Irene, ik denk dat ze die over het hoofd heeft gezien…omdat het mijn naam is.
  Da’s het gemene ervan.
  Goed dat je het ziet.

    /   Reply  / 
 109. Karin

  Irene, ik stuur haar wel een mail, dan is de kans groot dat ze hem morgen meteen leest en actie onderneemt.

    /   Reply  / 
 110. Karin

  Irene e.a. ik heb wat uitgezocht. De pornoverspreiders komen uit de hoek van loopings (staat tussen de www en nl), een verzameling tokkies,dus wie weet wat er nog op te rollen valt.

  Misschien is deze site: http://www.jhk1.nl erg leuk voor ze. Daar staan 120 van die foto’s op, een garantie voor URENlang zeikplezier.

    /   Reply  / 
 111. Redactie

  Ok de sessie is weer geopend nadat ik deze heb gesloten op 7 november, nadat Irene mij beschuldigde van inkomsten uit de porno omdat ik een reactie 1,5 dag te laat heb verwijderd. Juist die van nepkarin. Het bleef nog lang hierdoor onrustig tot nu toe. Nog steeds worden achter mijn rug om beschuldigingen geuit en gebeuren er thuis rare dingen.

  WEES rustig in het reageren, GEEN PORNO en beledigingen, dit alles wordt tegen je gebruikt in de passende maatregelen. Bij een enkeling is een ban geplaatst om nog meer excessen die elders gebeuren te voorkomen op dit blog.

    /   Reply  / 
 112. Sjaak

  Goed werk Isabel. Porno is net als klassieke muziek alleen leuk als je er om gevraagd hebt.

    /   Reply  / 
 113. Redactie

  Het hoort er niet he en ook niet de beschuldiging naar mij persoonlijk dat ik er geld mee verdien en vervolgens alles opblazen bij Ko van Dijk. Te gek voor woorden allemaal.

    /   Reply  / 
 114. Karin

  Ja, vreemd eigenlijk dit soort reacties, terwijl ze zelf … eh …
  ik zeg niks meer…

    /   Reply  / 
 115. Redactie

  hihi proeftijd he

    /   Reply  / 
 116. Karin

  Ja, joh, het paranormale is niet zonder gevaar. Of er is een ommekeer bezig. Ik zie nu toch wel veel collega’s langzaam gek worden, zoals eentje in het Friese. Die kunnen dat op een of andere manier niet aan… gaan gek doen en zien dan zelf niet meer in wat ze teweeg brengen en het gedrag het tegenovergestelde zal geven wat ze willen. En dat zijn dan toch wel namen, die bekend zijn, die wat bereikt hebben. Ze verspelen hun goede gave.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>