Herdenking 4 mei 2009

Je ontkomt er haast niet aan om vandaag ook weer stil te staan bij 30 april 2009, de feestdag die een zwarte dag in de geschiedenis van Nederland werd. We weten nog niet waarom Karst zijn aanslag pleegde maar we weten wel dat het gericht was op de Koningin die gelukkig vandaag toch op de herdenking aanwezig zal zijn.

Wat herdenken we vandaag?

We herdenken vandaag de slachtoffers die gevallen zijn in oorlogen vanaf de tweede oorlog, allen zowel burgers als militairen die in het Koninkrijk der Nederland of daarbuiten om het leven zijn gekomen.

De oorsprong komt natuurlijk uit de Tweede Wereldoorlog en daar worden we mee geconfronteerd in films en documentaires. Ik vind dat goed, we mogen nooit vergeten wat er toen is gebeurd. Zeker niet nu er nog steeds lieden zijn die denken dat de Holocaust een hersenspinsel van propaganda is. We hoorden onlangs al het walgelijke bericht dat ene Bisschop Williamson weer bij de Katholieke Kerk mocht komen ondanks zijn ontkenning ervan. De Paus zag te laat het licht dat dit dus echt niet kan. En vorige week werd in Oostenrijk voor de 2de keer een Holocaust ontkenner voor hetzelfde feit veroordeeld. Ik denk dat het voor de heren goed zou zijn om te samen met de baas van Iran een tijdje te gaan werken in Auschwitz……..

Kortom doe mee en sta er 2 minuten bij stil. Waar maakt niet uit, thuis of bij de vele georganiseerde  herdenkingen in het land. Maar doe er iets mee!

Lees ook:Vaticaan wist van ontkenning holocaust Williamson
Lees ook:Voor mij heeft 4 mei zeker zin…
Lees ook:JONGEREN VIEREN LIEVER BEVRIJDING
Lees ook:Een vriend om nooit te vergeten
Lees ook:Hulde en Respect voor de Koninklijke familie, paniek bij herdenking

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Herdenking 4 mei 2009

 1. Carin

  Ben ik blij dat ik weet dat reincarnatie bestaat.Ben ik blij dat ik *even heb mogen zien* dat ik als peutertje in Ausschwitz heb gezeten.Al die doden van toen,die we gedenken,laten we hopen dat die ,net als ik,opnieuw gereincarneerd zijn en er nu bij zijn,om te gedenken,dat een wereldoorlog drie nooit mag komen.
  Mijn visie,die deel ik niet met velen,en velen willen het niet weten.Toch zit er voor mij een mooie gedachte achter.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Carin, ik denk dat er inderdaad wel de nodige mensen opnieuw zijn begonnen met een leven na dit. Zowel van de slachtoffer als dader kant.

     /   Reply  / 
 2. elle

  Ik vind dit blog leuk,maar tevens vreemde
  reacties van zweeftypjes.Moet ik alles geloven wat ik hier al zo lees?
  Isabel, goede reactie.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @elle, wat hier allemaal wordt gezegd hoef je niet te geloven. Daar is iedereen vrij in natuurlijk he. Ik probeer in de stukken zelf wel zoveel dingen weer te geven die waar zijn. Enne graag gedaan :)

     /   Reply  / 
 3. Roos

  Ik blijf het heel bijzonder vinden, de dodenherdenking…..

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Roos, inderdaad.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>