EIS JAAR VOORWAARDELIJK TEGEN JOMANDA

Het Openbaar Ministerie heeft tegen Jomanda 12 maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Foto: Theo Terwiel

Millecam
Jomanda staat terecht voor haar rol in de behandeling en begeleiding van Sylvia Millecam.

Borstkanker
De actrice overleed in 2001 aan borstkanker. Naast Jomanda staan ook twee artsen terecht. De drie zouden hebben gezegd dat Millecam geen kwaadaardig gezwel had, maar een bacteriële infectie. Een operatie zou volgens hen niet nodig zijn geweest.

Beroepsverbod
Tegen de artsen is acht en vier maanden voorwaardelijk geëist. Ook wil het OM dat zowel Jomanda als de artsen voor twee jaar een beroepsverbod krijgen. Ze mag dan geen ‘healings’ meer geven. Doet ze dat wel, dan moet ze alsnog de cel in. Jomanda is niet bij de rechtszaak aanwezig. Ze is in Canada, om ‘healings’ te geven.

© RTL Nieuws

Lees ook:Vrijspraak voor Jomanda in zaak Sylvia Millecam
Lees ook:OM in beroep tegen vrijspraak Jomanda
Lees ook:Jomanda hield Sylvia Millecam weg bij reguliere artsen!
Lees ook:OM: Jomanda verantwoordelijk voor dood Millecam
Lees ook:Jomanda wil achter gesloten deuren

45 Reacties // Reageer

45 thoughts on “EIS JAAR VOORWAARDELIJK TEGEN JOMANDA

 1. wim jansen

  Uiteraard is Jomanda schuldig. Sylvia Millecam was een dom vrouwtje en heeft naar de boze fee geluisterd. Het is werkelijk te gek voor woorden dat onze justitie op kosten van ons belastinggeld een soort heksenproces aandoet aan mensen die door de actrice Millecam zelf en bewust zijn gekozen. Terwijl de familie van Sylvia Millecam daar uitdrukkelijk tegen is. Dat die vereniging van kwakzalverbestrijders een paar rechts”geleerde” studievriendjes zo gek hebben gekregen om deze “alternatieve genezers” te veroordelen en hun werk de grond in te boren is een schande. Laten ze zich eens gaan bezighouden met de meer dan tweeduizend slachtoffers van medische missers (van gewone dokters, weet u wel) die jaarlijks in de Nederlandse ziekenhuizen dood gaan. Daar hoor je zelden wat van. Laat eventueel Klink maar eens op rapport komen, samen met Roel Coutinho, over dat kerngezonde jochie van negen jaar dat na (nee, niet door, natuurlijk) een vaccinatie is gestorven. Daar doen ze beter werk mee!

    /   Reply  / 
  1. Sjakie van de Hoek

   @wim jansen,
   We hoeven niet te kiezen.

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Sjakie van de Hoek, klopt we hoeven niet te kiezen, maar toch maken alle mensen keuzes. Aangezien Jomanda behoorlijk gefaald en fouten gemaakt heeft net zoals die 2 andere artsen, vind ik dat zij en die 2 andere artsen terecht veroordeeld moeten worden. Dat was ook de KEUZE van het OM.

      /   Reply  / 
    1. Michael

     @Iem,
     Jomanda is EEN druppel bij de Zee die regulier heet.
     Ik blijf het keer op keer harhalen.GELIJK monnikken GELIJK kappen.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Michael, goed punt, over de hele linie regulier en alternatief gelijke kappen!! Inderdaad.

        /  
    2. Roos

     @Iem, alle artsen, genezers of hoe je iemand ook wilt noemen, (dus regulier of niet regulier)is ZELF verantwoordelijk voor de uitspraken en behandelingen die hij/zij doet. Ookal kiest (als je het al zo mag/kan noemen)iemand zelf voor deze arts/genezer, dan nog mag je verwachten dat er naar eer en geweten gehandeld word. Jomanda had Sylvia naar de reguliere arts moeten sturen, om met de woorden van nabestaanden van Sylvia te spreken, ze had haar aan haar haren naar de arts toe moeten slepen!

       /   Reply  / 
    3. Carin

     @Iem, regulier en alternatief *vrede laten stichten*,leren samenwerken ,elkaar accepteren en in de waarde laten en is blijft mijn optie.In regulier rammelt het ook van de fouten,al jaren.In stilte wordt dat opgelost(het liefs) en fouten,zoals verontreinigde endoscoopapperatuur,daar moeten ze op handelen.Dat brengt voor de patienten ook onrust.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Carin, vrede laten stichten zou leuk zijn ja dus samenwerken is een goede optie. Echter waar het hier vooral om gaat is dat je het andere niet uit mag sluiten en mensen geen diagnose in de maag mag splistsen als je deze niet mag stellen he……

        /  
    4. Roos

     @Sjakie, ik wil nog even opmerken dat de reguliere zorg er heel vaak zelf de hand in heeft dat een kwaaltje een levensbedreigende stituatie wordt. En in geval van twijfel, blijft een arts die zichzelf heel hoog acht gewoon door ploeteren, omdat hij wil bewijzen dat hij deze berg ook best zelf kan beklimmen. En er word dan dus geen overleg gepleegd met collega’s of doorverwezen. En ga me niet zeggen dat dat maar in een enkel gevalletje misschien zo is, nee het gebeurt met de regelmaat van de klok, ik weet dat uit ervaring (helaas)

       /   Reply  / 
   2. Roos

    Ik wil toch nog even wat zeggen over het “we hoeven niet te kiezen” antwoord van Sjakie. Als je ernstig ziek bent, heb je geen keuze, je moet. Je moet jezelf laten behandelen anders weet je zeker dat je nooit meer beter word. En om dan beter te worden grijp je alles aan, wat je ook maar voorbij ziet komen. Je krijgt van je omgeving adresjes waar je speciale thee kan drinken,wat zou helpen, de gekste therapieen komen voorbij en weet je, als je het kan betalen dan doe je het allemaal! Om de simpele reden dat je nog lang niet dood wilt, je bij je kinderen of je geliefde wilt blijven, je leven nog niet af is voor je gevoel…

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Roos, je hebt natuurlijk een zelfbeschikkingsrecht. Maar vraag je wel een ding af. WAAR zijn nou die patienten die genezen zijn door theetjes en Jomanda taferelen????? Ik ken ze niet.

       /   Reply  / 
    2. Sjakie van de Hoek

     @Roos, ik bedoelde met niet hoeven kiezen dat het er een beetje op lijkt dat Wim Jansen ons een valse keuze voor schotelt: Of de reguliere zorg strenger aanpakken, of de alternatieve. En we hoeven niet te keizen, je kunt beiden strenger aanpakken. Zoals Michael bedoelt: Gelijke monikken gelijke kappen. (Alleen zet hij één Jomanda tegenover de gehele reguliere zorg, wat natuurlijk appelen met peren vergelijken is.)

     Nog een verschil dat ik even wil laten zien is dat de alternatieve hoek zich bezig houdt met kwaaltjes (vaak met een psychische oorzaak, zoals stress, ookal wordt er nogal eens een andere reden gegeven, zoals een knoop in je chakra, iets met een vorig leven of iets met een geest of een onverwerkt trauma) en de reguliere hoek met serieuzere zaken. Sinds dit soort zaken lopen kunnen chinese kruiden en Reiki bijvoorbeeld opeens geen kanker meer genezen. Het moge duidelijk zijn dat de reguliere zorg in veel gevallen echt een kwestie van leven of dood is, waardoor er gelukkig protocollen zijn opgezet waardoor iemand in geval van twijfel wordt doorverwezen naar een specialist. En dat is waar Jomanda de fount in ging. Dus hoe graag sommigen het hier dan ook mogen zien, deze uitspraak heeft niet alleen gevolgen voor dealternatieve hoek, maar zeker ook voor de reguliere. Het gaat om verantwoordelijkheid en doorverwijzen, en daar hebben alle artsen hun verantwoordelijkheid. Zowel de reguliere als de alternatieve.

       /   Reply  / 
   3. Roos

    @Isabel, ik ook niet, de eerste moet ik nog tegenkomen, maar we gaan ze ook nooit tegenkomen ben ik bang… en als ze er wel zijn, dan zou ik ze willen vragen zich te melden, want dan mag het in de krant

      /   Reply  / 
 2. Iem

  @Roos, ik ben het ook helemaal met je eens. Ik zelf heb altijd aan mijn behandelende mensen gevraagd of ze bij de huisarts of specialist zijn geweest alvorens bij mij in behandeling te komen. Vertrouwde ik iets niet of hadden ze er geen baat bij werden ze door mij altijd terug gestuurd naar de arts of specialist. Ik mag niet op de stoel van de arts gaan zitten, tenminste geen diagnose stellen. Daar ben ik altijd heel voorzichtig in geweest.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Iem, en zo hoort het ook, heel goed van je deze instelling!

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @Roos, bij mij komen ze er niet in zelfs als ze zich niet regulier willen laten behandelen.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Isabel Blanco, je hebt toch ook gelijk! Kijk naar de risico’s! Mensen verliezen zichzelf als ze denken “gered” te gaan worden. Het is natuurlijk enorm triest dat het bij Sylvia zo gelopen is. Maar alleen omdat zij een bekende nederlandse is/was/altijd zal blijven, is dit uitgekomen, maar hoeveel mensen met kanker gingen er niet voor het Moermandieet en zich niet meer verder lieten behandelen of zijn ook zo “opgevangen” door een healer en hoor je nooit wat van, simpelweg omdat het heel veel geld en energie kost, wat nabestaanden niet meer hebben na het verliezen van een geliefde….

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Roos, ik doe het dus echt niet…. bewuste keuze ook. Reiki en magnetiseren gaat prima samen met de reguliere behandelingen om iets extra’s toe te voegen. Ik weiger te roepen dat ik het antwoord ben op bepaalde ziektes.

        /  
    2. Roos

     @Isabel Blanco, zelfs reguliere artsen zijn ook niet altijd het antwoord op bepaalde ziektes en dan is het mooi als je bepaalde therapieen kan combineren. En dan kan het zeer zeker een hele mooie toevoeging zijn. Ik weet zelf dat het zeker zo kan werken.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Roos, precies het kan goed samengaan, hetgeen Carin hier al lang bepleit he.

        /  
  2. Roos

   @Isabel, inderdaad, en Carin heeft helemaal gelijk!

     /   Reply  / 
 3. Carin

  Ja,dat bepleit ik *hier* omdat regulier mij niet wil helpen,na BDE.Dan moet je wel alternatief ook proberen,zo kun je bijleren.Ik zit net de Paravisie te lezen en *zie* de voorspelling van Ard Vink.Reincarnatie blijkt aantoonbaar en werpt een ander licht op de evolutie.(een toekomstvoorspelling??)Dat heb ik al geprobeerd.Resultaat,niet geaccepteerd.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Carin, evolutie en toekomstvoorspelling mmm tis een verklaring waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren eigenlijk. Reincarnatie op zich is best aantoonbaar in meerdere facetten. Vele sessies en de plekken erin zijn daadwerklijk terug te localiseren.

     /   Reply  / 
   1. Sjakie van de Hoek

    @Isabel Blanco, posthypnotische suggestie een bekend woord?

    Het probleem met toekomst voorspellen is dat als je de toekomst wil kunnen zien, deze voorbestemd moet zijn. Door wie en waarom? En wat voor nut hebben onze beslissingen dan nog?

    De Mensch wikt en God beschikt?

      /   Reply  / 
    1. Carin

     @Sjakie van de Hoek, het leven *was* voorbestemd tot 12-12-1988,toen gingen er veel voorbestemde dingen mis.Wie hebben het leven voorbestemd,God,Jesus,Boeddha,Jaweh,Ami,Plato en honderden anderen,allen die ons zijn voorgegaan en elk wezen dat hier rondlooptenzijn eigen verantwoording en neemt.God (voor jou dat) beschikt en jij wikt en weegt wat je doet,meelopen,tegenwerken en vooral je eigen beslissingen nemen,op basis van jou verantwoording.Over de dood heen,krijg jij JOUW antwoorden,over het hoe en waarom en dan krijg jij jouw evolutietheorie *zelf te zien*.Dan pas mag je het grote geheel *zien*,het complete Universum en heo dat aan elkaar *gepuzzeld* is,een groot spiritueel geregeld geheel,waain jij *ziet* dat jij voorbestemd,was op de voor jou voorbestemde plaats en adres en om te leren wat je nog moest leren.

       /   Reply  / 
    2. Isabel Blanco Auteur

     @Sjakie van de Hoek, whatever, geen last van.

       /   Reply  / 
   2. Carin

    @Isabel Blanco, voor jou en mij en mensen die zich erin verdiepen,maar helaas voor de meerderheid niet acceptabel.Men *eist* bewijs.Bij mij in familie Gooden-Goeden is het zeer duidelijk(voor mij na BDE),voor de anderen toeval of noodlot.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Carin, ja die eis is wat he voor mensen……….. men wil iets moeilijk aannemen dat het gewoon zo is.

       /   Reply  / 
 4. Marianne Luiten

  Mijn God, gaan we weer terug naar de middeleeuwen?
  Ik dacht dat we met z’n allen zo vooruitstrevend waren. Wat een naiviteit heerst er nog onder de mensen hier in Nederland. Gebruik jullie verstand.
  Ga diep in jezelf terug en wees heel eerlijk, ga je gevoel na en bedenk heel eerlijk hoe je er dan over nadenkt. Ik wens jullie veel wijsheid. In liefde gescheven Marianne.

    /   Reply  / 
  1. Sjakie van de Hoek

   @Marianne Luiten, Wat bedoel je precies? Ben je het eens met de straf of juist niet? Komt ze goed weg met voorwaardelijk of had je Jomanda liever een jaar zien zitten (of blaadjes prikken en lege blikjes Red Bull oprapen uit de bermen van Tiel? Lijkt me trouwens een geweldig gezicht, met die jurk aan.)

     /   Reply  / 
   1. pipi

    nee mevr smakman bedoeld dat ze het heel erg vind voor jomanda en ze zou het ook zo doen ze gelooft zelf ook in deze genezing en is volgens haar al een paar keer door god terug naar de aarde gezonden om deze onzin aan de mensen door te geven ze heeft de ergste ziektes overleefd!!!!!!
    ze probeert hier geld mee te verdienen en dat hoort ook niet naar mijn mening.
    en marian je probeert hier een mening op te leggen kijk maar wat luana zegt volkomen mee eens wat zei vind mag ze zeggen maar niet opdringen maar dat doet ze altijd weer.

      /   Reply  / 
 5. Sjakie van de Hoek

  Uit het bericht: “Ze mag dan geen ‘healings’ meer geven. Doet ze dat wel, dan moet ze alsnog de cel in. Jomanda is niet bij de rechtszaak aanwezig. Ze is in Canada, om ‘healings’ te geven.”

  Schitterend. Ik hoop dat ze haar mobieltje bij zich heeft.

    /   Reply  / 
 6. anne

  Ongeacht wat Jomanda gezegd heeft, gedaan heeft of niet, en of het nu Sylvia, monique, trees of karin is, iedereen mag zelf over zijn eigen lichaam beslissen. Als het de beslissing was van Sylvia om niet voor de reguliere weg te kiezen, wie zijn wij dan om hier zo’n ophef over te maken.
  Zij was geen labiele, domme vrouw die zich liet leiden. Erger vind ik dat je als je zo’n besluit neemt heel Nederland over je heen valt. En wie weet hoeveel vrouwen vandaag de dag nog steeds een ander besluit nemen dan dat iedereen van hen verwacht, bewust!Iedereen die naar jomanda gaat doet dat uit eigen vrije wil. Jomanda haar eigen verantwoordelijkheid voor wat ze doet, maar ook de mensen die besluiten nemen hebben eigen verantwoordelijkheden voor hun gedrag!

    /   Reply  / 
  1. Carin

   @anne, en als iedereen zich eens volledig bewust werd van het feit,wat eigen verantwoordelijkheid nemen is en zich datzelf wat vaker voorhield,zag het er al veel beter uit in onze wereld.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @anne, de fout van Jomanda zit in een paar dingen, afgezien van het zelfbeschikkingsrecht van Sylvia.

   Een healer mag GEEN!! diagnoses stellen
   Een healer mag mensen NIET bij de reguliere zorg weghalen

   En dat is de fout in deze van Jomanda, had ze gewoon niet mogen doen, mag niemand en terecht Anne. WE zijn God niet en horen ons zo zeker niet te gedragen.

     /   Reply  / 
 7. Meggie

  @Isabel en Roos, ik wil toch graag even reageren en een ervaring vertellen met een alternatief middel. Bij mijn man werden uitzaaiingen in het hoofd en een tumor in de long ontdekt. Er werd ons verteld, dat de tumor agressief en snelgroeiend was en daardoor was er geen behandeling mogelijk. Hij kreeg wel 4 bestralingen om de uitzaaiingen kleiner te maken en medicijnen om het vocht uit zijn hoofd weg te halen. Zijn levensverwachting was 2 hooguit 3 maanden. Als een razende ben ik op zoek gegaan en vond iets in de vorm van pitten. Na anderhalve maand moest hij voor controle naar de specialist. Die begon met een afschuwelijk verhaal over de tumor, die nu toch wel zo gegroeid zou zijn, dat hij een zware chemo overwoog om de lijdensweg te verkorten. Maar mijn man voelde zich goed en had absoluut geen pijn. Nadat er een longfoto gemaakt was, kwamen we weer bij de specialist binnen. Hij staarde maar naar zijn beeldscherm en toen naar ons. Dit kan niet zei hij, u bent een wonder. De tumor was kleiner geworden en dat was onmogelijk. We hebben hem over de pitten verteld en hij vond het heel bijzonder en stond er ook open voor.

  Een paar weken later voelde hij zich niet zo lekker en omdat hij bang was belde hij de specialist. Die schreef hem meteen de medicijnen weer voor, die hij al eerder geslikt had voor het vocht in zijn hoofd. Want, zo zei hij, de bestralingen zullen wel niet aangeslagen zijn. We waren best wel opstandig, omdat er geen foto’s van het hoofd gemaakt waren en niemand dus wist hoe het er van binnen uitzag. En zo slikte hij keurig 4 tabletten per dag. 7 Maanden later scheurden zijn achillespezen grotendeels af en kreeg hij te horen, dat de medicijnen spieren en botten aantasten en dus de oorzaak was van de scheuring. Van de één op de andere dag was de sterke man, die zich tot op dat moment steeds goed had gevoeld, een invalide, afhankelijke stumper geworden. Stoppen met de medicijnen kon niet meer, want hij had ze te lang geslikt. Daarna heeft hij nog 4 maanden thuis gelegen en 4 maanden in een verpleeghuis. Vanaf die keer dat hij voor controle naar de specialist moest, heeft hij nooit meer controle gehad. In ieder geval is hij tot een paar dagen voor zijn dood altijd helder van geest geweest en heeft hij ook nooit last van benauwdheid of pijn gehad. Ik kan dus niet zeggen dat hij genezen is, maar dat het middel aangeslagen was is voor mij een ding wat zeker is.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Meggie, heel mooi verhaal en bedankt dat je dit met ons wilt delen. Er zijn best goede therapien hoor die je naast reguliere zorg kunt volgen. Helemaal mee eens en je ziet het he…

     /   Reply  / 
 8. Marianne Luiten-Smakman

  Ik heb gisteren het boek van Ilse van Dun gekocht en daarin staat een verhaal wat zij aan Ilse van Dun heeft verteld (medium). Waar ik nu iets over zeg. waar maakt iedereen zo”n heisa van? Ik ben niet gehersenspoeld, dit was mijn eigen keuze en heb er geen spijt van. Mag ik niet kiezen over mijn eigen lijf? Jomanda mag hbier niet op aangekeken worden, dit was MIJN beslissing. Ze sluit af met:Dikke zoen voor allemaal, ik ben gelukkig ik denk aan jullie. poepiesnoepies. SYLVIA. En nu ophouden met het negatieve spreken over JOMANDA. Het boek heet gesprekken met het hiernamaals. Liefs Marianne.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Nou Marianne, ik denk niet dat dit overtuigend genoeg is om ons niet meer negatief over Jomanda te laten praten. Dat negatieve is haar eigen schuld.

     /   Reply  / 
  2. Vrijdenker(?)

   @Marianne Luiten-Smakman. Dit is een blog waarin iedereen zijn/haar zegje kan en mag doen. Gedachtenwisseling heet dat. Echter jij schrijft: “En nu ophouden met het negatieve spreken over JOMANDA”.
   Dat vind ik nou niet bepaald diplomatiek van je. Met iemand die overtuigd is van zijn/haar eigen gelijk is geen gedachtenwisseling mogelijk. Met jou ook al niet?

     /   Reply  / 
   1. Luana

    Ach ja ik ken mevrouw Marianne heel goed, ze dringt graag haar mening op aan mensen, alleen zij heeft gelijk en nu ophouden is dan ook haar statement. En net als Jomanda houdt ze graag het hoofd boven iemands hand….

      /   Reply  / 
    1. MARIANNE

     Dag Luana,een late reactie!!!!!!Net als jij!!!!!! Wat apart zeg dat jij mij kent, ik ken jou niet of wilde je gewoon even iemand wegzetten? Ik sta er juist om bekend dat ik NOOIT mijn mening aan iemand opdring. Laat ieder in zijn eigen waarde, ik geloof dat jij dat niet doet. Jammer, je moet nog een hoop leren meisje!!!!! En dan nog iets: dat ik graag mijn hoofd boven iemands hand houd, GAAT EEN BEETJE MOEILIJK, vindt je niet?
     Maar ik vind dit wel interessant worden, laat even een nummer achter of zo. Kunnen we verder praten van waar we elkaar van kennen. Ben nu toch wel heel nieuwsgierig!!!!!!!!!!!

       /   Reply  / 
  3. Isabel Blanco Auteur

   Iedereen heeft een eigen mening over Jomanda of we het ermee eens zijn of niet.

     /   Reply  / 
  4. Deb

   ow my godddddddddddddddd, je bent toch niet DE Marianne he, niet die altijd zich overal mee aan t bemoeien is, de dorpsgek van noord holland zeg maar, moet haast wel, er bestaat er maar 1 van, ga je bij je kippen houden, en laat iedereen nou eens een keer in zijn of haar waarde, je dringt altijd wel een mening op, al is de reactie van haar wel een jaar later, zo snel van begrip ben je dus.

     /   Reply  / 
  5. pipi

   o ja en wie zegt dat het echt zo is en niet gewoon verzonnen!!!!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>