Paragnosten verspreiden onjuiste info over zaak Cassandra (Sapaho)

112-Almere.nl

Paragnosten verspreiden onjuiste info over zaak Cassandra
 
      
NOORDERPLASSEN – De politie laat vandaag weten dat zij nog steeds bezig zijn de doodsoorzaak te achterhalen van Cassandra van Schaik.

Stichting Samenwerkende Paragnosten Holland (Sapaho) beweerd dat de politie de zaak op de plank heeft gezet. (wat een leugen is de zaak ligt niet op de plank maar de Politie weigert te werken met Jan Berlijn en consorten.)

Noorderplassen
Cassandra werd eind maart 2007 als vermist opgegeven. Na het uitgaan was ze niet meer thuisgekomen. Volgens getuigen was ze meegegaan met snorders. Ruim een maand later werd haar lichaam gevonden in het water van de Noorderplassen. Direct is de politie samen met het Openbaar Ministerie een groot onderzoek gestart naar haar doodsoorzaak en waar ze al die tijd gebleven was.

Mishandeld
Volgens de politie zijn er door de paragnosten onjuiste en sugestieve verhalen verteld in de media. Door deze valse beschuldigingen is een onschuldige Almeerder mishandeld. Volgens de paragnosten was dit een verdachte, maar de politie ontkracht dit.

Onderzoek
De politie laat vandaag weten dat zij inmiddels al duizenden uren recherchewerk in de zaak hebben gestoken en voorlopig nog niet klaar zijn. De zaak staat dus ook niet ‘op de plank’, terwijl de paragnosten dit beweren. Stichting Sapaho wilt volgens de politie niet reageren. (klopt)

Familie
De familie van Cassandra houdt zich nog altijd vast aan het politieonderzoek. Inmiddels is het onderzoek al twee jaar lang in volle gang.

 
Bron: 112 almere

Lees ook:Sapaho: persbericht “Reactie in zaak Cassandra van Schaik”
Lees ook:Sapaho versus Politie, de zaak Cassandra van Schayk
Lees ook:Sapaho Investigations lossen doodsoorzaak Cassandra van Schayk op.
Lees ook:Sapaho: “Zaak rond dood Cassandra van Schayk is rond”
Lees ook:Sapaho bedroefd inzet Politie Cassandra van Schayk zaak!

26 Reacties // Reageer

26 thoughts on “Paragnosten verspreiden onjuiste info over zaak Cassandra (Sapaho)

 1. Iem

  De familie van Cassandra houd zich nog altijd vast aan het politie onderzoek. Nou toch begrijp ik iets niet waarom zij waarschijnlijk geen heil zien in Sapaho. Als ik mijn dochter of zoon kwijt zou zijn geraakt door een misdrijf, nou dan haalde ik er alles bij en zou vragen aan de politie om het dossier van Sapaho ook mee te nemen. Er staan wellicht dingen in die de politie over het hoofd heeft gezien. Dus dat zou een mooie aanvulling zijn om de puzzel rond te krijgen. Ja, als de ouders hier ook niet achterstaan en zich alleen maar vastklampt aan het politieonderzoek, dan begrijp ik die ouders ook niet.

    /   Reply  / 
  1. Ariadne

   @Iem, ik dus ook niet. Normaliter zou ik zeggen: afsluiten dat dossier en doorgaan. Maar ik begrijp janb natuurlijk erg goed: wanneer je 1 1/2 jaar erg veel tijd, belangenloos, hierin hebt gestoken, je meent te weten wie de dader is (en dat zegt hij absoluut niet zo maar)dan loop je toch met je kop tegen de muur van frustratie. Aan alle kanten kan dit goed afgehandeld worden en ouders en politie zeggen: nee dank u!

     /   Reply  / 
   1. Karin

    @Ariadne, tja, ik redeneer ook zo… dan toch niet. Omdat ik geloof dat een ziel na de dood nog in energievorm bestaat en ik op grond van mijn ervaring ook denk dat een moord ook voor een ziel in kwestie impact heeft (en die wil het ook opgelost hebben), aldus meer levende (ook geestelijk levende) mensen dus verdriet is aangedaan, ben ik nu van mening dat dit nog het meest trieste voor Cassandra zelf is.

      /   Reply  / 
 2. janb

  Ik kan me de houding van de familie wel voorstellen.Niets anders dan tegenslag in het onderzoek.De broer van Cassan was er bij mijn bezoek er echt kapot van en na twee jaar is er nog steeds niets bekend in deze nare zaak.Natuurlijk heeft de politie haar best gedaan maar op een manier zoals het in het boekje staat.De politie gaat uit van feiten en dat is de getuigenis van de vrouw op het station.Meer hebben ze niet om verder te onderzoeken.Dus ze wachten maar totdat zij er achter komen wie die snorders zijn.Maar waren het wel snorders?
  Paragnosten worden niet seriwus genomen maat de politie werkt wel mee aan een onderzoek door de beste paragnosten van Nederland, het zesde zintuig.Deze kregen wel fotoos te zien en camerabeelden die wij van sapaho nimmer hebben mogen zien.Niet dat we dat nodig hadden maar dat zegt wel iets over het vertrouwen in onze organisatie.Ik zelf ben van mening dat de paragnosten van het zesde zintuig, dit soort zaken niet kunnen oplossen.Dit blijkt ook wel uit de nonsens die zij verkondigde tijdens de uitzending.Begrijpelijk is dan ook dat de familie denkt dat het niets opleverd en dat paragnosten oplichters zijn.Wanneer de politie dit ook nog eens aan de familie verteld is het natuurlijk zo dat ook sapaho niet meer wordt geloofd.Wat de familie niet weet is dat wij onderzoek hebben gedaan en verklaringen hebben van betrokkenen.Dit heeft niets meer te maken met helderziendheid maar met gedegen onderzoek.Ik zelf ben ook geen helderziende maar wordt bevangen door een persoon , in dit geval door Cassandra.Zij heeft me laten zien wat er is gebeurd en wat de oorzaak van haar dood is.Dat dit voor ongelovigen onzin is kan ik begrijpen.Er zijn teveel dingen die bleken te kloppen, na onderzoek.
  Nu kunnen wij aantonen wat er zich heeft afgespeeld en dit ook bewijzen.Het halen van de laatse bus is mogelijk niet waar.Dit kan dus antwoord geven op de raadselachtige vermissing van Cassandra.Er heeft zich nog veel meer afgespeeld waar de politie en de ouders totaal geen weet van hebben en wij ook de ouders willen besparen.Dit maakt het voor ons zeer lastig.Wanneer de politie dit zou weten, is de oplossing nabij.
  Nogmaals wij kunnen zeker begrip opbrengen voor de houding van de familie.

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @janb, je zegt dat je de houding van de ouders wel voor kunt stellen. Nou van de ene kant wel en van de andere kant niet. Je neemt toch alles aan om zo snel mogelijk de dader/s te pakken? Dat er niets uit het ZZ is gekomen waar de poltitie niets mee kan dat kon ik ook wel op voorhand zeggen. En zeker als je het dossier staat te vertellen in eigen bewoording in amper 10 minuten. Zo werkt het dus niet zoals je zelf al aangaf. Dus de politie en de ouders zijn eigenlijk teleurgesteld en hebben daarom weinig vertrouwen in paragnosten. Wat misschien begrijpelijk is. Maar het werk wat jullie gedaan hebben ligt toch wel iets anders. Dus worden ook jullie over een kam geschoren. Ik krijg wel de indruk dat de ouders gemanipuleerd worden door de politie en daarom zich vast blijven houden aan het politieonderzoek. Alle paragnosten zijn zgn oplichters. Dit vind ik toch wel een verkeerd uitgangspunt. Mijn vraag rest, kan jij nog eens met die ouders in contact komen en uitvoerig uitleggen wat jullie allemaal gedaan hebben en wat jullie allemaal weten in deze zaak. Vraag aan de ouders of ze de politie willen vragen om medewerking te verlenen en in gesprek willen gaan met Sapaho om het dossier van jullie eens onder de loep te nemen. Twee weten meer dan een. Willen de ouders eigenlijk nog wel contact met Sapaho?

     /   Reply  / 
   1. janb

    @Iem,
    De familie heeft via de familierechercheur aangeven zich vast te houden aan het politieonderzoek en veroordeelt de door Sapaho ingezette tendentieuze berichtgeving.

    detentieus,

    ten·den·ti·eus bn, bw (min) met een bep. bedoeling de waarheid verdraaiend: een -euze berichtgeving

      /   Reply  / 
    1. Iem

     @janb, dus het komt er op neer dat er geen eer meer te behalen valt in deze zaak. Ik weet dat het niet om de eer gaat maar om de oplossing. Erg frustrerend maar het zij zo. Jullie hebben het dossier nog en mocht de zaak uitkomen heb je in ieders geval het bewijs nog als het klopt wat jullie onderzocht hebben.

       /   Reply  / 
    2. janb

     @Iem,

     Wat wel jammer is dat de bewijzen die we nu hebben over 10 jaar niet meer bruikbaar zijn.Tegen deze tijd zijn alle sporen mogelijk gewist.

       /   Reply  / 
    3. Jan

     Kijk dat zijn nog eens keiharde feiten man je bent het lachertje van alle politiekorpsen in Nederland

       /   Reply  / 
   2. Isabel Blanco Auteur

    @Iem, ZZ heeft de zaak Cas verknipt totdat er maar 7 minuten overbleef ivm het bezit van een deel dossier Sapaho…………..

      /   Reply  / 
    1. Iem

     @Isabel Blanco, is me bekend. Vandaar dat ik de naam Tessa aanhaalde!

       /   Reply  / 
 3. Anton

  Het blijft natuurlijk moeilijk om een juiste samenwerking te verkrijgen tussen enerzijds de politie en anderszijds paragnosten. De reden daarvoor is eigenlijk kinderlijk eenvoudig: de politie dient de sporen in een zaak (juridisch) vast te leggen en te bewijzen zodat bij een uiteindelijk resultaat in geval van een misdrijf de dader(s) voor de rechtbank kunnen verschijnen met een grote kans op strafvervolging. De paragnosten daarentegen kunnen sneller acteren omdat zij de bewijslast slechts feitelijk en niet juridisch hoeven te toetsen. Daardoor is het dus niet altijd mogelijk om de aangereikte informatie, die door paragnosten wordt aangedragen, praktisch te gebruiken.
  Ik zou ervoor pleiten dat een specifieke werkgroep zou worden opgericht waarin de politie, justitie en paragnosten zouden kunnen overleggen op welke wijze de op bovenzintuigelijke gegevens binnen het kader van de wetgeving gebruikt kunnen worden teneinde enerzijds tot een oplossing te komen en anderszijds eveneens een misdrijf juridisch sluitend aan de rechter kan worden aangeleverd.

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @Anton, wat is dan het verschil tussen een tipgever en een paragnost? Beiden geven tips de een ‘n niet uitgebreide tip en de ander een compleet dossier. Beiden hoeven bewijslast feitelijk en niet juridisch te toetsen. Met je laatste 4 regels ben ik het helemaal eens.

     /   Reply  / 
   1. Anton

    @Iem, Ik ben bang dat zolang er geen ‘officieel’ kader is waarin paragnosten samenwerken of tot samenwerking komen met de politie er weinig verschil is tussen een tipgever en een paragnost als tipgever.

      /   Reply  / 
    1. janb

     @Anton, Deze droom van samenwerken met politie hebben wij laten varen.Opvallend is dat de zaken waarin we geen politie nodig hadden door ons zijn opgelost.Soms kan je niet buiten de sterke arm maar iedere keer loopt het fout.Vandaar dat we nu werken voor opdrachtgevers die dan van ons het dossier ontvangen.Wanneer zij als betrokkenen met dit dossier naar de politie stappen, wordt er wel wat mee gedaan.

       /   Reply  / 
    2. Iem

     @Anton, ik denk of weet praktisch zeker dat er geen *officieel* kader zal komen waarin paragnosten samenwerken of tot samenwerking komen met de politie. Vul het zelf maar in, waarom niet.

       /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @Anton, wie weet wat het Keurmerk van Liesbeth van Dijk hierin ook kan betekenen er wordt hard gewerkt aan o.a. goede samenwerkingsverbanden.

     /   Reply  / 
 4. Iem

  @JanB, een heel goed plan dat jullie voor opdrachtgevers werken. Zo zie je maar weer hoe een droom toch nog zijn vruchten af kan werpen.

    /   Reply  / 
 5. Iem

  @JanB, dat klopt dat de sporen na 10 jaar gewist zijn. Ik trok toch de stoute schoenen aan en maakte een kopie van jullie dossier en bezorgde dat bij de ouders van Cassandra. Ik zou echt benieuwd zijn of ze dit aan de politie overhandigde. Mocht dat het geval zijn en gaan ze het natrekken dan heb jij voldoening van je werk als de zaak is opgelost door jullie aanwijzingen.

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @Iem, het probleem is dat er in zo’n dossier ook namen/aanwijzingen voorkomen (en ook wat akelige details over de toedracht). Dat is een handicap. Sommige nabestaanden zouden misschien de neiging kunnen hebben tot eigenrichting over te gaan. Zeker wanneer een mogelijke dader een bekende van de familie is, zeer onwenselijk om ze van de (nog niet juridisch bewezen) bevindingen op de hoogte te stellen. Bovendien kunnen sommige details schokkend en pijnlijk zijn. Vandaar dat er altijd een gekuisde versie wordt gegeven op verzoek, zie de protocollen van Sapaho.
   Je moet, hoe graag sommige nabestaanden graag alles willen weten, wel dit soort protocollen ontwikkelen, omdat je niet altijd de gevolgen kan overzien. Enfin, zoiets heb je al gezien met een eenvoudige oproep over een auto.

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Karin, het is duidelijk wat je schrijft. Ik begrijp het wat je bedoelt. Als de politie niet mee wil werken, dan houdt de hele zaak op en wordt het een doofpot affaire. Toch? Of zie jij nog andere ingangen?

      /   Reply  / 
    1. Karin

     @Iem, op dit moment niet. Tenzij de mensen die hun medewerking wilden verlenen door verklaringen te geven bij de politie aan gaan dringen om deze verklaringen op te nemen en deze serieus te onderzoeken.

       /   Reply  / 
 6. Iem

  @Karin, dat zou je aan die mensen kunnen vragen die getuigen zijn geweest en die gesproken hebben met Sapaho.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, gevonden en voor morgen geplaatst

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Isabel Blanco, bedankt Isabel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>