Bananen tegen wratten en katers

Bananen tegen wratten en katers

AMSTERDAM -  Bananen zijn ideaal om je wratten te laten verdwijnen. Zelfs een kater weet de banaan aan te pakken. Dat staat op gezondheidsnet.be en blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

De binnenkant van een banaan zit vol met antivirale substanties. Die maken niet alleen dat de banaan niet rot, maar zouden ook wratjes aanpakken. De virale structuur van de wrat kan zo worden aangepakt waardoor deze verkleint en uiteindelijk verkleint.

Banaan

Hoe rijper de banaan, hoe sterker de antivirale werking. Volgens de Britse Podoloog Michael O’Neil helpt het echter enkel bij ’jonge wratjes’. Volharde wratten hebben een ingewikkelde virale structuur die moeilijker te bestrijden is.

Wie te diep in het glas heeft gekeken, haalt ook maar beter bananen in huis. Door het hoge gehalte aan magnesium wordt de kloppende hoofdpijn weggenomen, eigen aan een kater. De gele vrucht doet de bloedvaten ontspannen en de aanwezige suikers als fructose, glucose en sucrose geven het lichaam een energieboost.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Pak eens een banaantje…
Lees ook:Gezin leeft wekenlang met lijken in huis…….
Lees ook:Haal je ‘boost’ uit noten en haver…
Lees ook:Meer ‘goed’ cholesterol met Mediterraan eten
Lees ook:Waar is onze Pluis gebleven??

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bananen tegen wratten en katers

  1. Roos

    Ik heb ook nog een paar tips met bananen, al zijn ze dan niet “medisch”
    Last van zilvervisjes? Doe een bananenschil in een open plastic zakje, leg het dus een nachtje open neer op de plek waar ze veel zitten, de volgende dag zitten ze in het zakje. Net zolang volhouden tot ze weg zijn. Een avocado snel rijp krijgen? Doe hem een nachtje samen met een banaan in een zakje en hij is heel snel rijp.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>